“A verificat cu degetul dacă eram virgină. Am făcut și sex în grup”. Mărturii șocante ale victimelor “gurului vegan”

×
Codul embed a fost copiat

Victimele lui Alexandru Marcu, bărbatul bănuit că a abuzat sexual mai multe minore, pe care le angaja la negru, povestesc detalii șocante despre experiența lor.

Într-un interviu acordat Știrilor PRO TV, ele au mărturisit că au fost convinse să întrețină relații sexuale cu el, dar și cu celelalte iubite ale agresorului, cu care avea “o relație deschisă”.

Una dintre fete, care avea 13 ani când a fost racolată, spune că bărbatul a verificat personal, cu degetul, dacă era virgină. De altfel, acesta era cel mai important criteriu când “angaja” minore, pe care le racola și cărora le dădea de lucru la atelierul său de bijuterii hand-made. Ulterior, Alexandru Marcu a devenit un cunoscut promotor al curentului vegan și și-a deschis un restaurant de profil în București. 

Victimă: Mă întreba dacă sunt virgină. Și am zis că da, evident că sunt. (…) Încerca să mă convingă că el cunoaște foarte bine corpul femeii și că ar putea să-mi spună, că nu par prea sigură, și că ar vrea să se asigure de acest lucru, și că ar vrea să se uite (…) S-a dezbrăcat. A rămas complet gol în fața mea, ca să-mi arate că el n-are nicio inhibiție și că e ceva normal, că așa ne-am născut, suntem oameni.”

Victimele spun că Alexandru Marcu crease un fel de comunitate cu reguli nescrise, în care fetele racolate nu aveau voie nici măcar să se întâlnească cu alți bărbați, pentru a-și “păstra puritatea”. Subiectul a fost tratat pe larg într-o investigație a ziarului Libertatea.

Citește și
Cum poate fi recunoscut un copil victimă a unui abuz sexual. Sfaturile specialiștilor
Cum poate fi recunoscut un copil victimă a unui abuz sexual. Sfaturile specialiștilor

“De ziua lui, de sărbători, organizam partide de sex în grup. Noi eram iubitele lui, el era iubitul tuturor”

Una dintre victime, care are acum 26 de ani, spune că bărbatul avea, la momentul respectiv, două iubite “oficiale” majore, care știau una de cealaltă. Ea povestește că a participat, împreună cu ele, la “ceea ce s-ar putea numi sex în grup”.

Victimă: “El stătea pe un scaun și noi eram la dispoziția lui; ne spunea ce să facem și cum să facem, și era foarte ciudat, pentru că noi nu simțeam să facem treaba asta, nu era ca și cum eram atrasă de fata aceea sau de cealaltă. (…) Când era poate ziua lui, sau când era un Revelion, un Crăciun sau o sărbătoare, organizam ceea ce pot să spun că s-ar numi sex în grup, adică eram toate fetele.”

Una din prietenele lui a adus acasă o fetiță de 11 ani, „ca să-i facă portretul”. La un moment dat el s-a oprit din desenat, și a dus-o în dormitor…

Victimă: “La un moment dat una din fete, Alina, a adus acasă o fată de 11 ani, pe care a cunoscut-o la standul ei și i-a propus să vină la noi acasă, pentru că prietenul ei este artist și ar vrea să o deseneze, să-i facă portretul.

Fata avea într-adevăr situație foarte dificilă acasă și cred că Alina era singura prietenă a ei și da, cumva a convins-o și a adus-o acolo. În seara aceea, Alex s-a pus la șevalet, a pus-o pe fată pe scaun, și ușor-ușor, a pus-o să-și dea bluza jos, ca să poată să o deseneze (...)  

La un moment dat, s-a oprit din desenat, a luat-o și a dus-o în dormitor, unde s-a petrecut actul sexual între cei doi. (…) Când a ieșit din cameră, m-am dus să văd ce face acea fată și știu că plângea și era speriată, dar cumva deja prinsese drag de Alex, într-un mod foarte ciudat”.

Cele două tinere intervievate de corespondentul Știrilor PRO TV Andreea Marinescu spun că minorele racolate de Alexandru Marcu proveneau din medii sărace și familii dezorganizate, iar „relația” cu el le oferea, în primul rând, un confort financiar și un sentiment de apartenență care le făcea dependente de el. De aici, până la dorința de a-i face pe plac nu era decât un pas, pe care victimele, minore, se simțeau obligate să-l facă, fie chiar și cu inima strânsă.

“Alex continuă și acum să racoleze minore. Acest individ trebuie oprit”

Câteva dintre  fetele care i-au căzut victimă lui Alexandru Marcu acum 13 ani, s-au întâlnit întâmplător, recent, după ce o cunoștință comună și-a dat seama că povestea fiecăreia dintre ele seamănă izbitor cu celelalte, chiar dacă s-au petrecut în ani diferiți.

Victimă: (…) Le-am cunoscut pe aceste fete, pe celelalte victime printr-un prieten comun, care a realizat avem o poveste - de fapt, aceeași poveste - la diferență, într-adevăr, de câțiva ani. Ne-a făcut legătura, ne-am întâlnit și am zis “da, trebuie oprit acest individ”. Pentru că eu l-am cunoscut acum aproximativ 19 ani, iar până în prezent Alex continuă racoleze minore și le abuzeze pe toate planurile, nu numai sexual.

Și asta într-adevăr, trebuie oprit. Adică neapărat trebuie făcut ceva. Chiar dacă eu vin din urmă cu această experiență, care este, într-adevăr, destul de departe. Vreau ajut, vreau fac ceva în privința asta, ajut fetele, și poate reușim oprim cumva această situație.”

"Totul este o calomnie"

Alexandru Marcu neagă toate cele relalate de victimele sale. Contactat de Știrile PRO TV, el a declarat că “totul e o calomnie”, că nimic din toate acestea nu este adevărat. El și-a exprimat speranța că justiția va face lumină în acest caz.

Pe numele său există acum un dosar penal, după ce victimele sale au depus plângere împotriva sa, în toamna anului trecut. El este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care act sexual cu minori și viol.
 

 

 

 

 

Citește și...
Individul din Iași care racola minore și le agresa sexual a fost eliberat din arest
Individul din Iași care racola minore și le agresa sexual a fost eliberat din arest

Bărbatul din Iași implicat în scandalul traficului de minori de săptămână trecută, a fost eliberat din arest. Este cercetat penal în continuare, suspectat că, sub paravanul unor organizații neguvernamentale, exploata tinere.  

Cum poate fi recunoscut un copil victimă a unui abuz sexual. Sfaturile specialiștilor
Cum poate fi recunoscut un copil victimă a unui abuz sexual. Sfaturile specialiștilor

Mihaela Dinu, psiholog la Asociația Salvați Copiii, a explicat, pentru Știrile Pro TV, cum poate fi recunoscut un copil care este victima unui abuz și cum poate fi acesta ajutat.

Recomandări
Rușii au atacat în valuri de-a lungul frontului cu Ucraina. Ce ar plănui să facă până la sosirea tancurilor occidentale
Rușii au atacat în valuri de-a lungul frontului cu Ucraina. Ce ar plănui să facă până la sosirea tancurilor occidentale

Fostul premier britanic Boris Johnson spune că Vladimir Putin l-ar fi amenințat că poate fi ucis de o rachetă când au vorbit la telefon chiar înainte de invadarea Ucrainei.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul provocat de “gheața neagră”. Marius a murit după ce a sărit în gol zeci de metri
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul provocat de “gheața neagră”. Marius a murit după ce a sărit în gol zeci de metri

Apar detalii despre accidentul provocat de o ploaie înghețată, pe autostrada A1, în județul Sibiu, în urma căruia a murit un bărbat de 48 de ani.

De ce se blochează țara la fiecare ninsoare și ce soluții există. În Danemarca, în 15 minute drumul e negru
De ce se blochează țara la fiecare ninsoare și ce soluții există. În Danemarca, în 15 minute drumul e negru

Primul episod mai serios de ninsoare a arătat încă o dată cât de vulnerabili suntem.