Un altfel de "tezaur", admirat la BNR. Lucrari de o jumatate de milion de euro, scoase la licitatie pentru copiii orfani

13-05-2014 15:33


Un altfel de "tezaur" de peste o jumatate de milion de euro a putut fi vazut luni seara la Banca Nationala a Romaniei.

Este valoarea celor peste 100 de tablouri care vor fi scoase la licitatie in 28 mai, in scop caritabil. De la lucrari semnate de Tonitza, Luchian sau Camil Ressu, pana panze ale celor mai in cunoscuti pictori contemporani, toate sunt puse in slujba copiilor orfani.

Iubitorii de arta vor putea alege la licitatia in 28 mai, de la Banca Nationala, de la tablouri semnate de Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, pana unele ale artistilor romani in voga ai momentului, care si-au donat lucrarile.

O parte din banii stransi la licitatia Art for Children din 28 mai vor ajunge catre 3 organizatii non-guvernamentale care se ocupa de cauza copiilor abandonati. Printesa Marina Sturdza, care la 3 ani era trimisa cu trenul afara din Romania, pentru a fi salvata de furia comunistilor impotriva aristocratilor, este cea care organizeaza evenimentul.

"Am fost un copil ajutat de straini. E ceva frumos si niciodata nu stii unde poate sa ajunga un gest bun", a spus Printesa Marina Sturdza.

5 regizori tineri au contribuit la randul lor cu 5 scurtmetraje de cate un minut pe tema abandonului si a nevoii de dragoste, protectie, familie si casa a copiilor.

"Trebuie sa ne gandim chiar mai departe de copiii nostri, catre generatiile viitoare", spune John Ketchum, director Filminute.

VIDEO PROTVPLUS.RO