"Trăim Unirea" cu două zile de evenimente spectaculoase la Cluj-Napoca

Ultimul update: Joi 29 Noiembrie 2018 15:51
Data publicarii: Joi 29 Noiembrie 2018 15:11
Categorie: a

La acest sfârșit de săptămână, în perioada 30 noiembrie - 1 Decembrie 2018, Clujul sărbătorește împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire cu muzică, artă, tradiție și spectacole impresionante.

Punctul culminant al celor 2 zile de evenimente de la Cluj va avea loc sâmbătă, de Ziua Națională a României. În Piața Avram Iancu din inima orașului, de la ora 20:00, publicul va avea parte de un Spectacol Special de Centenar: videoproiecții, lumini, actori, acrobați, ansamblu folcloric cu muzică live, coloană sonoră, artificii - toate se vor contopi într-un singur spectacol senzorial care va spune povestea românilor.

Regalul folcloric și concertele din Piața Unirii, defilarea cu tehnică militară și de intervenție, reînscenarea istorică de pe Bulevardul Eroilor și focurile de artificii sunt alte câteva dintre momentele principale ale Zilei Românilor în An Centenar, la Cluj-Napoca.

Evenimentele cultural-artistice și manifestările comemorative se vor desfășura în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu, Piața Unirii, pe Bulevardul Eroilor și la Cinema Florin Piersic. Sărbătoarea debutează vineri, 30 noiembrie, prin dezvelirile statuilor Episcopului Nicolae Ivan, Mitropolitului Bartolomeu Anania și a Cardinalului Iuliu Hossu.

Din program: Piața Unirii va găzdui un program special în cadrul Târgului de Crăciun Cluj-Napoca, unde intrarea la patinoar este gratuită de 1 Decembrie.

Filmul „Pintea” va rula în prezența maestrului Florin Piersic la cinematograful cu același nume, în cadrul Centenarului Filmului Românesc, vineri - 30 noiembrie, de la ora 20:30. Sâmbătă, 1 Decembrie, cei mai îndrăgiți artiști de muzică folclorică vor concerta în Piața Unirii de la ora 13:00, urmați de concertele Holograf la 19:05 și Zdob și Zdub de la ora 20:30. La ora 18:00 se vor aprinde luminile de sărbători în tot orașul.

Vezi programul de 1 Decembrie de la Cluj-Napoca integral aici și pe Facebook

www.primariaclujnapoca.ro
Facebook: http://fb.com/Cluj100

VIDEO PROTVPLUS.RO
aede
(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"
(P) Groapa de gunoi Glina, o nouă poluare cu iod radioactiv
(P)Lidl România şi-a îmbunătăţit cu 17% strategia de management al carierei în 2018 şi a obţinut certificarea "Top Employer"
Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
(P) Telekom joacă în prima ligă, cu o reţea mobilă foarte bună
(P) Mobiup propune primul configurator 3D pentru accesorii de telefoane mobile
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni