Pericol pe Autostrada Soarelui. Oamenii au sunat de urgenta la 112 cand au vazut cum conduce soferul unui autocar

Dată publicare: 18-07-2016 12:04
Dată actualizare: 21-07-2016 07:28


Pericol pe Autostrada Soarelui. Un sofer de 61 de ani a speriat duminica noapte zeci de soferi care veneau de la mare.

Angajat al unei firme de transport persoane, s-ar fi urcat baut la volanul unui autocar si a condus aproape 100 de kilometri serpuind din Constanta spre Bucuresti. Cand au vazut ca nu poate sa tina directia, soferii au sunat la 112, iar politistii au reusit sa-l opreasca inainte sa provoace o nenorocire.

Soferul autocarului a plecat din Constanta aproape de miezul noptii. Trebuia sa ajunga in Bucuresti asa ca a pornit pe Autostrada Soarelui, una din cele mai tranzitate din tara, cu peste 60 de mii de masini la fiecare 24 de ore. A inceput sa schimbe benzile haotic asa de periculos ca alti soferi au sunat la 112 si au chemat politia.

Soferul avea o alcoolemie uriasa, din cauza careia putea provoca un accident grav. Din fericire, a fost tras pe dreapta la timp si in plus, in autocar nu era niciun pasager pe care sa-l fi pus in pericol. Cand a fost oprit de politisti, soferul purta un tricou pe care scria: "Respectam Viata! Condu prudent! Cei dragi te asteapta acasa!", denumirea unei campanii de sprijinire a serviciilor medicale de urgenta care intervin in caz de accidente si de sprijinire a educatiei rutiere.

Politistii i-au intocmit imediat barbatului un dosar penal pentru ca a condus baut si a amendat si firma de transport pentru care lucra cu 12 mii de lei, dupa ce au descoperit ca avea tahografoul unui coleg.

Soferul poate fi condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, insa pentru ca nu a avut pasageri si a fost oprit inainte sa produca un accident, ar putea scapa cu o amenda penala.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO