(P) realme aduce tehnologia 5G în buzunarul consumatorului din zona de buget

realme
comunicat de presa

Rețelele mobile sunt considerate în unele cercuri revelația secolului al 21-lea și nu din motive greșite, dar adevărul este că ele au, în variantă comercială, o vârstă de mai bine de 40 ani.

Ca orice tehnologie, și rețelele mobile au evoluat, aflându-se în prezent la cea de-a cincea generație, sau, pe scurt, 5G.

Înainte de aceasta, am avut 4G, 3G, 2G și 1G, cu unele versiuni intermediare, care nu au adus modificări majore și, prin urmare, au fost considerate mai degrabă ușoare îmbunătățiri ale generațiilor deja existente.

Așa a fost, de exemplu, cazul pentru 2.5G (GPRS) sau 2.75G (EDGE). Primul standard care a introdus însă posibilitatea reală de a utiliza Internetul pe dispozitive mobile a fost 3G-ul, introdus în versiune comercială de abia în anul 2001, ceea ce explică și motivul pentru care se poate spune că rețelele mobile au revoluționat modul în care trăim de abia în secolul actual.

Nu este vorba despre telefonie aici, ci despre conectivitate, ceea ce înseamnă comunicații, acces permanent și din orice locație la informație, acces la alte soluții și sisteme, posibilitatea de a distribui și partaja conținut, plus multe altele.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Nu este, așadar, de mirare că interesul pentru majorarea lățimii de bandă a crescut și, în decursul aceluiași deceniu, se lansa 4G – primul standard care asigura o experiență de calitate la navigarea online.

De atunci, s-a mai scurs un deceniu, iar conținutul online s-a înmulțit, a devenit mai complex, nevoia de interconectare a crescut considerabil, iar necesarul de lățime de bandă este mai mare ca oricând.

Așa se face că ne aflăm în plin proces de adoptare a standardului 5G – cel mai rapid creat până acum. De altfel, se preconizează că, mulțumită unor viteze de transfer ce pleacă de la circa 50Mbps și pot depăși 1Gbps, rețelele mobile vor deveni pentru prima dată în istorie o amenințare reală la adresa celor fixe.

În funcție de regiune, necesarul de performanță și suprafața care se dorește a fi acoperită, tehnologia oferă opțiunea implementării de frecvențe joase, medii sau înalte.

Desigur, o rețea 5G este inutilă fără dispozitive mobile echipate cu aceeași tehnologie, dar nu este niciun motiv de îngrijorare, căci în magazine există deja telefoane compatibile. Nu, nu este vorba numai de modele foarte scumpe, ci și de modele accesibile, care oferă un mix atrăgător de performanță și dotări la un preț atractiv, așa cum este cazul noului realme 8 5G.

Astfel, la un preț ce porneşte de la 1029.99 Lei, realme 8 5G oferă un procesor cu 8 nuclee, 4 sau 6 GB memorie RAM și 64/128GB capacitate de stocare.

realme 8 5G se bazează pe procesorul Dimensity 700 5G.

Alegerea acestui model de procesor pe tehnologie de 7 nm este naturală ținând cont de faptul că este cu până la 28% mai eficient din punct de vedere energetic decât cele pe 8 nm, economia prelungind durata de viață a bateriei.

Pe lângă puterea de procesare, inginerii de la realme au fost foarte atenți la autonomia oferită telefonului, optând pentru dotarea acestuia cu o baterie masivă de 5000 mAh, cu încărcare rapidă de 18W.

Bateria asigură 529 de ore de funcționare în stand-by sau 31 de ore de convorbire continuă, 21 de ore de redare video sau 153 de ore de redare a playlist-urilor de muzică.

În plus, realme 8 5G suportă Smart 5G Power Saving.

Deoarece 5G aduce un consum sporit de energie, tehnologia Smart 5G poate detecta în mod inteligent mediul înconjurător al semnalului și poate comuta transparent pentru utilizator între modurile 4G și 5G fără timpul de comutare, ceea ce realizează un consum de energie cu 30% mai mic decât telefoanele fără funcția Smart 5G.

Cu un display mare de 6,5 inci și un raport ecran-corp incredibil, realme 8 5G oferă o experiență vizuală de înaltă calitate.

Afișajul Ultra Smooth Display cu o rată de refresh de 90Hz este capabil să producă 90 de cadre pe secundă, cu 50% mai mare în comparație cu un ecran convențional de 60Hz, rezultând o experiență vizuală uniformă și plăcută. Afișajul are o rezoluție 2400x1080 FHD+, o rată de eșantionare tactilă de până la 180Hz, un vârf de luminozitate de 600 nits și 16,7 milioane de culori de ecran.

Acesta va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai, fiind ofertat în primele trei zile de vânzare la un preţ ce porneşte de la 879,99 lei.

Ce putem face însă cu tehnologia 5G și de ce avem nevoie de ea?

La ora actuală, nu există nimic ce nu putem face și tocmai de aceea avem nevoie de ea. Nu este vorba aici despre redarea mai rapidă a paginilor de știri, a fotografiilor de pe Instagram sau a clipurilor video de pe TikTok, cu toate că și acestea sunt importante. Este vorba, de exemplu, despre posibilitatea accesării simultane a mai multor fluxuri video la rezoluție 4K, ceea ce face tehnologia deosebit de interesantă pentru profesioniștii din domeniul securității.

Un interes major vine și din zona tot mai activ de IIOT (Industry Internet of Things), unde interconectarea dispozitivelor și echipamentelor amplasate în locații diferite cu scopul primirii și trimiterii de date este tot mai cerută, cu scopul eficientizării proceselor și îmbunătățirii rezultatelor.

În sfârșit, nu trebuie neglijată nici importanța pe care o are această tehnologie pentru comunicațiile și transferul de date între diferite instituții guvernamentale, servicii de informații și entități responsabile de aplicarea legii.

Revenind însă în zona de consumer și chiar prosumer, trebuie precizată mai presus de toate posibilitatea de a transmite conținut video live, la cea mai bună calitate, direct de pe telefonul mobil. Iar același lucru este valabil și pentru videoconferințe, care se pot astfel desfășura fără probleme de stabilitate sau calitate, din orice locație, dar și de jocuri multiplayer pentru dispozitive mobile.

Desigur, pentru asta este nevoie și de un telefon modern, echipat cu hardware-ul necesar pentru a putea îndeplini astfel de sarcini. Mulțumită unor producători precum realme, astfel de modele sunt accesibile astăzi unui segment larg de piață.

În concluzie, necesitatea implementării standardului 5G, precum și beneficiile sale, sunt evidente.

În același timp, piața este deja pregătită pentru implementare pe scară largă, în magazine existând terminale interesante la prețuri atractive, capabile să ofere un grad ridicat de satisfacție și utilizatorilor cu bugete reduse.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Sondaj: 87% dintre bucureșteni votează transportul alternativ ca fiind cea mai bună opțiune pentru călătoriile urbane
(P) Sondaj: 87% dintre bucureșteni votează transportul alternativ ca fiind cea mai bună opțiune pentru călătoriile urbane

Marea majoritate a bucureștenilor (87%) consideră că transportul alternativ este cea mai bună opțiune pentru călătoriile în oraș.  

(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI

HONOR a lansat de curând noul smartphone Magic6 Pro.

(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara
(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara

Altex România continuă să dezvolte rețeaua sa națională de magazine și inaugurează un nou magazin in orașul Hunedoara, județul Hunedoara.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.