(P) Vegetarian vs. Non-Vegetarian? Alimentația echilibrată - cheia menținerii unui organism sănătos!

Vegetarian vs. Non-Vegetarian? Alimentația echilibrată - cheia menținerii unui organism sănătos!
unsplash.com

În ultima vreme s-a declanșat o adevărată isterie în ceea ce privește alimentația. Mulți au înțeles avertismentele medicilor ca fiind momentul potrivit pentru schimbarea radicală a stilului de viață, inclusiv a alimentelor consumate.

Practic, aceștia s-au hotărât peste noapte să devină vegetarieni, un rol în hotărârea aceasta avându-l și emisiunile televizate sau blogurile de pe internet, ce abundă în tot felul de sfaturi prețioase în acest sens.

Multe persoane care au aderat la alimentația vegetariană mărturisesc cât de bine se simt, că au reușit să sperie diferite afecțiuni medicale ce s-ar fi putut instala în corpurile lor, că au slăbit foarte mult sau că au contribuit decisiv la salvarea mediului înconjurător. Important este ca fiecare persoană care dorește să adopte acest stil de viață să înțeleagă că nu toată lumea poate să devină vegetariană și că nici nu este necesar acest lucru. Trebuie doar să găsească alimentele sănătoase de care corpul are nevoie. Un loc potrivit pentru acest lucru este site-ul prova.ro, care pune la dispoziția oricui astfel de produse de o calitate superioară.

Iată de ce NU trebuie neapărat să devii vegetarian pentru a rămâne sănătos

 

1. Se spune că alimentația vegetariană face omul mai fericit. De fapt, nu este deloc adevărat. Dacă îi place să mănânce carne, atunci nu va simți nici măcar o singură plăcere în a ronțăi morcovi sau broccoli. Nu e nevoie să renunțe la carne pentru a fi fericit, dar o poate reduce cantitativ din alimentație sau poate să elimine fast-food-ul.

2. De multe ori, cei care doresc să devină vegetarieni renunță din start la carne și o înlocuiesc cu alte produse, ignorând vitamina B12. Acest lucru va fi considerat de orice medic o greșeală deoarece vitamina este foarte importantă pentru buna funcționare a creierului. După un an apare și carența, iar aceasta duce la instalarea anemiei.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

3. Din păcate, deși toată lumea a început această campanie pro vegetarianism, totuși, mulți nu cunosc faptul că nu toate alimentele de acest tip sunt și sănătoase. Este același lucru ca în perioada de post când se consumă pateurile vegetale din dorința de a nu mânca produse din carne. Există branzeturi, hamburgeri, precum și alte mâncăruri speciale pentru vegetarieni care sunt mai nocive decât carnea, conținând foarte mult sodiu și numeroase grăsimi nesănătoase.

4. Se știe că primul lucru pe care-l face o persoană care vrea să înceapă o dietă este să mănânce cât mai multă salată, considerând că așa își purifică organismul. De fapt, adună numeroase carențe deoarece va ocoli vitaminele și mineralele importante. În plus, se va simți din ce în ce mai flămândă și va avea tendința să mărească porția.

5. Alimentația omului modern este esențială pentru o bună funcționare a organismului. O viață extrem de tumultoasă trebuie să presupună din start o alimentație adecvată, altfel, problemele de sănătate vor apărea ca prin minune. Este bine ca fiecare să mănânce echilibrat, doar așa va reuși să trăiască mult și bine.

În concluzie, moderația poate fi considerată cheia către o alimentație perfectă, chiar dacă poate însemna consumarea de carne, ouă și lapte. De asemenea, nu trebuie să se consume mai mult dintr-un singur grup alimentar preferat și să se evite consumarea altora, acest lucru dăunând organismului, mai ales pe termen lung.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.