(P) Uşa de acces pentru locuinţă – cum o alegem corespunzător

Ultima actualizare: 06-03-2020 11:38
Usa

Nevoia de siguranță impune ca la alegerea ușii de la intrare să avem pretenții nenumărate. Mai mult ca oricând, ușa, cea care oferă și accesul principal într-o locuință, nu are doar rol estetic și practic.

Așa se face că am ajuns să punem pe ultimul loc bugetul, fiind chiar dispuși să plătim mai mult pentru a câștigă siguranța că ușa de la intrare este rezistentă.

O investiție de-o viață – asta promit mai marii producători de uși de intrare. Sunt robuste, asigură și un oarecare nivel de izolare fonică. Alte caracteristici ale acestora sporesc confortul și ne asigură că ușa va rezista chiar și la șocuri.

Uși metalice

Sunt preferate în detrimentul celor din lemn. Au de regulă 2 încuietori, un nivel de securizare mai sporit. Specialiștii vorbesc și despre un simplu test care departajează calitatea acestora – dacă atunci când bateți în ușă se aude un gol înseamnă că interiorul acesteia va fi un motiv în plus pentru care vorbim de o calitate inferioară. Cele cu miez solid sunt în schimb recomandate.

Spre exemplu, în gama de uși metalice de la specialdoors.ro regăsim variantele acelor uși cu structură interioară reprezentată de plăci mdf, de 8 mm grosime.

La capitolul dimensiuni una din greșeli este alegerea oricărei variante regăsită în magazine, adaptând ulterior cum se va încadra aceasta în locul disponibil. Evident, umplerea unor locuri în laterale sau pe înălțime, cu spumă sau alte materiale este de evitat.

În orice caz, accentul cade și pe siguranță. Ușile metalice se presupun a fi rezistente. Este posibil să găsiți chiar și modele antiefracție, cu sisteme de feronerie de calitate premium, care creează și termoizolație datorită injecțiilor cu poliuretan biocomponent polimerizat sub presiune. În acest caz, vorbim despre ușile de tip casetă, realizate din tablă zincată spre exemplu, o altă opțiune de la SpecialDoors.

Culoare și design

Abia aici ajungem la o etapă ceva mai relaxată și plăcută. Vorbim în mare parte despre preferințe personale, dar care să corespundă și cu designul de interior. Remarcăm preferința pentru culori neutre, în cele mai multe dintre cazuri negru sau maro fiind alese. Însă nici griul închis sau wenghe nu sunt opțiuni excluse. Pentru cei care locuiesc în apartament, la bloc, de regulă simpla comparație cu cea a vecinului vine și cu o selecție a culorii – din simplul principiu de a nu avea la fel ca ceilalți.

Cât despre design și aici vorbim despre o amprentă personală. Ținem minte o familie, o casă după ușa de la intrare. Așadar mizăm pe ușă pentru a face și prima impresie. În realitate însă, culorile și modelele ușilor ar trebui să aibă relevanță cu stilul casei. Un verde crud spre exemplu nu se potrivește prea bine cu o casă în stil englezesc.

Astfel de alegeri pot fi făcute și ajutorul specialiștilor din domeniu. Vă consiliază, iar pe baza bugetului sunt gata să vă ajute să faceți o alegere bună. O experiență de acest gen întâlniți la specialdoors.ro. Branduri de renume, BeyMay, Maco sau Mega sunt parte din catalogul de oferte aici.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO