(P) Un week-end in Bulgaria de Nord-Vest - experienta neasteptata

Ultima actualizare: 02-08-2013 00:12
Bulgaria de Nord-Vest 1

Majoritatea turistilor straini asociaza Bulgaria cu marea si conditiile exceptionale de sporturi de iarna in muntii sai inalti. Pentru cei dintre noi care am incercat experienta vizitei Bulgariei de Nord-Vest, aceasta parere s-a schimbat.

Daca doriti sa savurati pacea si linistea in preajma unor monumente cultural-istorice, dar vreti sa va bucurati si de numeroase distractii nestandarde, acest articol este pentru dumneavoastra.

Pentru ca o calatorie sa devina intr-adevar una exceptionala, va recomandam sa vizitati regiunea oraselor Montana si Chiprovtsi, precum si satele Chuprene si Ruzhintsi. Cu vederile frumoase spre Predbalkana si Stara Planina, veti avea posibilitatea a vedea o mostenire bine pastrata de pe timpurile antice. La muzeul istoric regional din orasul Montana, de exemplu, puteti vedea o copie a comorilor medievale gasite in aceasta zona, icoane valoroase si multe alte exponate unice.

Este foarte impresionant si Lapidariumul - „cartea din piatra” – una dintre cele mai mari colectii de monumente epigrafice despre istoria Montanei antice. In regiune se regasesc manastirile Chprovskia, Lopushanskia Manastir si ruinele manastirii Gushovskia Manastir, care sunt monumente istorice ale culturii de importanta nationala si o dovada a spiritului bulgarilor.

Nu in ultimul loc, printr-o plimbare in Nord-Vest va veti putea atinge de mostenirea unica de pe timpurile Renasterii bulgare. Covoarele din Chiprovtsi si folclorul ”torlac” sunt emblematice pentru aceasta regiune si impresioneaza turistii.

Bulgaria de Nord-Vest 2


Cea ce deosebeste odihna in Bulgaria de Nord-Vest de cea petrecuta in celelalte regiuni din Bulgaria sunt posibilitatile bogate de turism rural. Puteti lua parte la activitatile zilnice ale gazdelor de: ingrijire a animalelor, plantarea florilor, culegerea fructelor si legumelor, pregatirea mancarurilor bulgaresti traditionale, dar si prepararea branzei si cascavalului. Pentru iubitorii pescuitului, apele curate si rapide ale raurilor Ogosta, Tsibritsa si Lom ofera conditii excelente pentru practicarea acestui sport.

Acum ganditi-va – unde ati dori sa va petreceti week-end-ul liber? Savurati un week-end in Bulgaria de Nord-Vest !

Bulgaria de Nord-Vest 3

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO