(P) Uleiul de canabis - beneficii și detalii pe care trebuie să le cunoști!

Ultima actualizare: 18-12-2019 13:44
Uleiul de canabis - beneficii și detalii pe care trebuie să le cunoști!

Deja un produs foarte răspândit în afara granițelor țării noastre, uleiul de canabis a început, în ultimii ani, să se bucure de o cerere tot mai mare și pe piața autohtonă.

Din acest motiv, a intrat în atenția cercurilor de nutriționiști, oameni de știință și profesioniști din domeniul sănătății.

În urma numeroaselor studii clinice efectuate, specialiștii descoperă din ce în ce mai mult potențialul acestui produs ca tratament adjuvant pentru o serie de afecțiuni serioase.

Pentru a putea cunoaște și înțelege beneficiile produselor ce conțin ulei de canabis, însă, va trebui să știi câteva detalii despre această gamă de produse nou-intrată pe piața din România. Iată câteva întrebări și răspunsurile clare venite din partea specialiștilor din cadrul marelui distribuitor de ulei de canabis CBDlife.ro!

Ce este uleiul de canabis?
Substanța activă din uleiul de canabis este canabidiolul (CBD), un element regăsit și extras din planta de cânepă în forma ei neprelucrată. Astfel, în timp ce speciile de canabis modificate genetic conțin compusul chimic THC (tetrahidrocannabinol) cu efecte psihoactive, specia de cânepă din care se produce uleiul de canabis este una atent aleasă pentru conținutul ridicat de canabidiol și procentul extrem de scăzut de THC. Acest lucru atestă faptul că uleiul de canabis este un produs lipsit de efecte psihoactive, perfect legal și sigur pentru organism.

Cum este extras și procesat uleiul de canabis?
În ziua de azi, foarte multe procese de prelucrare din industria alimentară și a tratamentelor naturiste sunt dăunătoare produsului finit, motiv pentru care trend-ul BIO a prins aripi și în țara noastră. Din acest punct de vedere, procesul de extragere a canabidiolului din planta de cânepă este unul foarte simplu și deloc dăunător, metoda implicând temperaturi scăzute și o procesare minimă.

Câte tipuri de ulei de canabis există?
Dat fiind faptul că această substanță deja are o cerere foarte mare, oferta este pe măsură. Astfel, putem regăsi uleiul de canabis în tot felul de forme, începând de la tincturi și creme, până la ceruri, ceaiuri, capsule sau diferite produse alimentare. Mai nou, pe piața din România au apărut și cosmeticele CBD, această gamă cuprinzând pastă de dinți, balsam de buze, unt de corp, unguent de diverse tipuri, șervețele umede și tot felul de alte produse pe baza de ulei de canabis.

Ce tip de ulei de canabis este recomandat pentru cele mai bune rezultate?
Dată fiind diversitatea produselor ce conțin ulei de canabis, cea mai bună recomandare este să cauți produsele cu “spectru complet”, obținute în urma extragerii canabidiolului din întreaga plantă de cânepă.

De asemenea, atât concentrațiile de substanță activă, cât și metodele de administrare pot varia de la un produs la altul, motiv pentru care această alegere se va face în funcție de necesitățile fiecăruia. Indiferent de caz, însă, recomandarea este să achiziționezi produse ce conțin ulei de canabis numai de la magazinele specializate, astfel încât să te bucuri de produse autentice, testate și certificate la nivel internațional.

Care sunt beneficiile majore ale consumului de ulei de canabis?
În urma studiilor clinice efectuate până acum, a fost constatat faptul că substanța activă (canabidiolul) acționează că un regulator al funcțiilor organismului, contribuind la starea naturală de echilibru a corpului.

Mulțumită acestei interacțiuni foarte bune cu organismul, tratamentele cu ulei de canabis au o foarte mare plajă de efecte terapeutice, având succes în ameliorarea unor simptome în cazul afecțiunilor neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), bolilor autoimune (lupus, artrită reumatoidă), cancerului, sclerozei multiple, tulburărilor psihice și psiho-emoționale (anxietate, depresie, schizofrenie), epilepsiei, colonului iritabil, diabetului de tip II sau durerilor cronice.

Mai mult, în urma folosirii produselor de acest tip s-au constatat și efecte de scădere a tensiunii arteriale în cazul hipertensivilor și consecințe antiinflamatoare și analgezice.

Articol realizat de iAgency.ro.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO