(P) Turneul Roots Revival Romania aproape de debut


Ultimul update: Joi 18 Septembrie 2014 07:06
Data publicarii: Luni 15 Septembrie 2014 15:55
Categorie: Advertoriale
roots

Instrumente traditionale din Iran, Turcia, Armenia si Bulgaria reaprind spiritul Mariei Tanase.

Roots Revival Romania- Colors of Maria, turneu national in 10 orase, inspirat de spiritul Mariei Tanase si sustinut de Sensiblu debuteaza pe 23 septembrie, la Craiova. Turneul se va incheia la Bucuresti, pe 12 octombrie, dupa ce va incanta publicul din cele mai importante orase din Romania.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANTA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka; Monica Madas (ROMANIA) – Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – Percutie.Mehdi Aminian, coordonatorul proiectului Roots Revival Romania, isi foloseste ney-ul, instrument de suflat traditional din Orientul Mijlociu, facut din trestie, ca un pod intre culturi. Ney-ul are o structura simpla insa poate da viata unor sunete calde, unice. Este folosit in spatiul Orientului Mijlociu de peste 4500 de ani.

Un alt instrument de suflat cu care se va insoti ney-ul, pe scena Roots Revival este duduk-ul lui Emmanuel Hovhannisyan din Armenia. Supranumit si fluier de cais, datorita lemnului din care este facut, produce sunete similar clarinetului sau saxofonului si face parte din patrimoniul UNESCO.

Considerat stramosul chitarei, oud-ul (instrument cu corzi traditional in culturile arabe) lui Mehmet Polat (Turcia) ii permite sa abordeze de la jazz la muzica contemporana, creand noi nuante si mix-uri intre genuri si culturi.

Hristina Beleva vine din Bulgaria si canta la gadulka - instrument traditional bulgar cu coarde.

Incursiunea Roots Revival Romania aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale. Totul intr-o calatorie dus-intors intre Est si Vest, inspirata de Maria Tanase.
Programul turneului si mai multe detalii aflati pe www.roots-revival.com.

Biletele pot fi achizitionate in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas), online pe www.eventim.ro si de la sala in ziua concertului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO