(P) Finalizarea proiectului „Regularizare parau Raznic in zona localitatii Grecesti – confluenta rau Jiu, Dolj”

antet UE

Administratia Bazinala de Apa Jiu a emis un comunicat de presa privind stadiul in care se afla proiectul: "Regularizare parau Raznic in zona localitatii Grecesti – confluenta rau Jiu, judetul Dolj".
 

Cod Proiect: SMIS-CSNR nr. 38766
Data: 29 septembrie 2015

Administratia Bazinala de Apa Jiu a implementat proiectul “Regularizare parau Raznic in zona localitatii Grecesti – confluenta rau Jiu, judetul Dolj”, cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial “Mediu”, Axa prioritara 5 – “Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale in zonele cele mai expuse la risc”, Domeniul major de interventie 1 – “Protectia impotriva inundatiilor”.

Valoarea totala a proiectului este de 11.506.507,00 lei cu TVA, din care contributia Uniunii Europene este de 8.430.465 lei si 3.076.042 lei contributia de la Bugetul de Stat.

Termenul de finalizare a proiectului este 21.10.2015.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Data estimata pentru efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor este 25.09.2015.

Beneficiarii directi ai investitiei sunt: localitatile vizate de prezentul proiect, Grecesti, Cernatesti, Breasta si Predesti, acestea au o suprafata totala de 19.895 ha, din care aproximativ 2.362,4 intravilan si 17.532,6 extravilan. Cele patru localitati totalizeaza circa 10.300 locuitori, 3.054 gospodarii si 4.262 locuinte, 8 gradinite si 9 scoli, dar si alte obiective turistice si industriale.

Obiectivul general al proiectului este contribuirea la un management sustenabil al inundatiilor, in cele mai vulnerabile zone ale localitãtilor Grecesti, Tiu, Cernatesti, Cornita, Raznicu Oghian, Predesti si Breasta, prin implementarea de masuri preventive, care sa conduca la tranzitarea debitului de calcul fara inundarea obiectivelor riverane precum si la sustinerea autoritatilor relevante in implementarea masurilor de reducere a anvergurii daunelor cauzate de inundatii in bazinul hidrografic al paraului Raznic.

Scopul investitiei este asigurarea continuitatii liniei de aparare eliminand pericolul inundarii localitatilor mai sus mentionate.

Recalibrarea albiei minore a raului a fost prevazuta pentru marirea capacitatii de transport a albiei raului, prin aceasta ducand la limitatarea inundatiilor si a efectelor acestora asupra malurilor raului. Lucrarile de amenajare a albiei cursului de apa Raznic respecta criteriile si principiile de evaluare a solutiilor tehnice de proiectare in conformitate cu H.G.846/11.08.2010 si Strategia Nationala de management a riscului la inundatii pe termen mediu si lung.

Lucrarile executate constau in lucrari de reprofilare - recalibrare a albiei pe o lungime totala de 15.425 ml precum si in alte tipuri de lucrari repartizate astfel:
-Localitatea Grecesti: - Recalibrare albie L = 1725 ml
Consolidari de maluri (pereu din dale de beton pe mal drept -1725 m; pereu din dale de beton mal stang -1725 m) Ltotal = 3450 ml; Parapet din beton pe zona unde nivelul maxim de calcul depaseste malurile Ltotal = 1200 ml (parapet din beton mal drept - 600 m; parapet din beton mal stang - 600 m).
-Localitatea Tiu: - Recalibrare albie L = 2800 ml; Umpluturi sistematizate pe malul stang Ltotal = 400 ml.
-Localitatea Cernatesti: - Recalibrare albie L = 3500 ml; Consolidari de maluri in zona podului (zid din beton) Ltotal = 60 ml.
-Localitatea Cornita: - Recalibrare albie L = 2100 ml; Dig mal stang Ltotal = 600 ml.
-Localitatea Raznicu Oghian:- Recalibrare albie L = 1800 ml.
-Localitatea Predesti: - Recalibrare albie L = 2300 ml; Consolidari de maluri in zona podului (gabioane) Ltotal = 60 ml.
-Localitatea Breasta: - Recalibrare albie L = 1200 ml; Consolidari de maluri in zona podului mal stang (zid din beton) Ltotal = 200 ml.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Persoana de contact: Camelia Barbutu/Purtator de cuvant A.B.A. Jiu
Adresa e-mail: [email protected], [email protected]
telefon: 0748.101.873, fax: 0251.425.124
 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

(P) Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară
(P) Acceptarea necondiționată a propriei persoane. Cheia către relațiile sănătoase și fericirea interioară

Vrei o relație bună cu ceilalți? Atunci trebuie să îți răspunzi la câteva întrebări.

 

(P) Enayati Hospital dezvăluie #roboterapeutul, un aparat inovator care redă mobilitatea și încrederea pacienților
(P) Enayati Hospital dezvăluie #roboterapeutul, un aparat inovator care redă mobilitatea și încrederea pacienților

Neputința și imobilitatea, consecințe ale anumitor diagnostice, ar trebui să nu mai învingă niciun pacient.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.