(P) Soba pe lemne - De ce este o sursă de încălzire potrivită pentru orice locuință

Ultima actualizare: 20-03-2020 12:11
advertorial

În ultimii ani au apărut pe piață numeroase tipuri și modele de sobe pe lemne ce reușesc să aducă căldură, confort și fiabilitate.

Deoarece specialiștii recomandă sobele ca alternativă la semineele pe lemne tradiționale, acestea au calități tehnice ce le asigură un randament superior. Astfel, noile modele de sobe nu mai sunt fabricate doar din fontă - un material deosebit de eficient atunci când vine vorba de cădură. Pentru a înțelege mai mult despre noile generații de sobe, în rândurile de mai jos vom prezenta câteva dintre avantajele sobelor fabricate din oțel, căptușite cu șamotă.

Șamota este un material folosit la căptușirea sobelor pe interior ce are o capacitate excelentă de termoizolare. Astfel, sobele din această categorie facilitează procesul de ardere a lemnelor și, implicit, crește randamentul sobei. Grație acestui material, în camera de ardere se formează temperaturii foarte mari, iar șansele de a se depune resturi de cenușă la interior, scad semnificativ. Totodată, sticla rămâne curată, ceea ce te ajută la procesul de întreținere. Pe lângă toate aceste avantaje nu trebuie să uităm de aspectul estetic, căci sobele căptușite cu șamotă au un design mai plăcut. Cu toate acestea, este important de reținut că șamota este un material consumabil și necesită înlocuire după o perioadă de 4- 5 ani de utilizare în condiții normale.

Capacitatea sobelor de tip semineu se stabilește în funcție de dimensiunile spațiului pe care dorești să îl încălzești. Chiar dacă modelele cu înveliș de șamotă sunt mai ușor de întreținut, în cazul în ai nevoie de o soluție de încălzire care să căldură pe o perioada îndelungată de timp, sobele din fontă sunt o alegere mai potrivită.

Pe lângă funcționalitate, specialiștii recomandă să alegi un design pe care să îl poți integra cu ușurință în decorul căminului tău. Iar dacă îți dorești un model cu adevărat special, poți arunca o privire la oferta de sobe teracota a celor de la Pefoc.ro. Aceste sobe pe lemne rustice sunt disponibile într-o gamă variată de modele și pot fi personalizate în funcție de preferințele tale. În plus, finisajul lor deosebit îți va aminti de soba din casa bunicilor și de momentele dragi ție din anii copilăriei. Dacă vrei ceva mai modern, poți opta pentru sobele cu picior de sustinere, în formă ovală, sau modele de sobe înguste, special gândite pentru spațiile restrânse.

Indiferent de tipul sobei pe care îl vei alege, căldura naturală generată de arderea lemnelor îți va oferi un sentiment de satisfacție, confort și împlinire. De aceea, merită să te gândești serios la achiziționarea unui semineu sau a unei soluții de încălzire pe lemne.

Pefoc.ro te întâmpină cu soluții profesionale în materie de șeminee și sobe. Astfel, poți investi într-o soba pe peleti sau pe lemne, sau poți alege din nenumărate modele de șeminee pe gaz, electrice sau pe lemne. Pentru orice model din gama sobel beneficiezi de garanție 5 ani și transport gratuit în toată țara. Așadar, dacă vrei sfatul unui specialist cu experiență, contactează echipa Pefoc. Vei primi consultanță gratuită și astfel vei putea face alegerea potrivită pentru locuința ta!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!