(P) Sir Tim Berners-Lee, inventatorul WWW-ului, vine in premiera in Romania in cadrul McCann/Thiess Conferences


Ultimul update: Sambata 05 Decembrie 2015 07:00
Data publicarii: Luni 02 Noiembrie 2015 17:33
Categorie: Advertoriale
Afis Conferinta Tim Berners-Lee

Cel mai nou eveniment din seria McCann/Thiess Conferences – A WWVVisionary Lesson - il aduce in premiera in Romania pe Tim Berners-Lee

Sir Tim Berners-Lee va vorbi in data de 12 noiembrie, in cadrul conferintei McCann/Thiess, despre motivatia care a stat in spatele ideii de World Wide Web si despre felul in care a reusit sa transforme aceasta idee in realitate.

Absolvent al Universitatii Oxford, invitatul conferintei McCann/Thiess a inventat WWW-ul in anul 1989. Componentele dezvoltate de el la acel moment, precum URL, HTTP sau HTML, au fost rafinate pe masura ce tehnologia s-a raspandit, fiind si in prezent esentiale pentru navigarea internetului.

Inventarea World Wide Web-ului a reprezentat un moment cheie in dezvoltarea Erei Informatiei. Gandit initial ca un instrument de cercetare, pentru a fi utilizat de catre oamenii de stiinta din universitati din intreaga lume, Web-ul a devenit rapid o maniera de a comunica si de a face schimb de informatii (text, continut foto, audio sau video) pentru un public mult mai larg. El le permite utilizatorilor sa interactioneze cu mai multi oameni in acelasi timp, chiar daca acestia se afla la distanta, cu ajutorul internetului.

Este aproape imposibil sa ne imaginam cum ar arata lumea fara World Wide Web. WWW sunt poate cele mai importante 3 litere din istoria recenta a civilizatiei, cele care au transformat radical modul in care gandim, comunicam, consumam si traim.” – Bogdan Enoiu, Director General McCann Worldgroup Romania

Tim Berners-Lee este inca parte din povestea WWW-ului, la peste 25 de ani de la inventarea lui, detinand pozitii de conducere in numeroase asociatii sau organizatii ce vizeaza dezvoltarea continua a acestui instrument revolutionar. Printre altele, el este directorul Fundatiei World Wide Web, lansata in 2009 cu scopul de a maximiza potentialul pozitiv al Web-ului asupra umanitatii.

McCann Worldgroup Romania si Thiess Holding au lansat anul acesta seria de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie - McCann/Thiess Conferences. American Heroes, A Leadership Lesson a fost evenimentul care i-a adus in Romania pe doi dintre cei mai apreciati militari americani, in timp ce invitatul special al conferintei Justitiarul a fost faimosul Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justitiei internationale.

A treia conferinta din serie il va aduce in premiera in Romania pe sir Tim Berners-Lee, cel care, din dorinta de a regandi felul in care oamenii acceseaza sau distribuie informatii si felul in care acestia lucreaza impreuna, a dezvoltat un instrument care a devenit esential pentru societatea moderna.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO