(P) Sfaturi utile pentru a alege o rochie de seara potrivita

Ultima actualizare: 20-12-2019 15:18
Sfaturi utile pentru a alege o rochie de seara potrivita

Prezența la un eveniment deosebit, cum ar fi o nuntă, un botez sau o petrecere privită, cere și o pregătire mai aparte.

În mod inevitabil, atenția este îndreptată către găsirea ținutei vestimentare, iar apoi coafură și machiajul care să îți scoată în evidență trăsăturile. Dar cum alegi rochii de seară care să îți vină perfect? În acest articol vei găsi cele mai utile sfaturi pentru a face o alege excelentă. Dacă mergi la nuntă la care toți oameni se cunosc între ei, iar tu vrei să fii o apariție, în majoritatea magazinelor vei găsi rochii de nuntă superbe, însă va trebui să știi cum să le alegi în funcție de silueta ta.

Fiecare femeie are un corp unic care o definește și care are o anumită formă. Scopul principal în alegerea hainelor este scoaterea în evidență formei corpului. Un sfat esențial și foarte important este că înainte de a porni la drum, în căutarea unei rochii de seară perfecte, să te privești în oglindă și să îți cunoști tipul de silueta pe care îl dețiii. De obicei, siluetele sunt clasate astfel:

Silueta măr.

 

Acest tip de silueta se remarcă prin linii rotunde ale trupului, talia nu este foarte bine definită și șoldurile sunt mai generoase. Astfel, rochiile de seară alese trebuie să accentueze partea subțire a trupului, adică partea de sub bust. Modele de rochii potrivite sunt cele cu mâneci sau bretele mai late, decolteu în V și cu talia înalta.

Silueta pară.

 

Tipul acesta de silueta este caracaterizat prin forme voluptoase în partea de jos a corpului, șolduri late și posterior generos. Silueta pară impune rochii care creează o armonie între zona superioară și cea de sus, accentul fiind pus pe bust, brațe și gât. Rochiile recomandate sunt cele fluide, bogate în detalii în partea de jos.

Silueta androgină.

 

Silueta această este descrisă printr-o lungime a torsului egală cu zona picioarelor, iar zona superioară nu este foarte proeminentă. Acestui tip de corp îi sunt recomandate rochiile de seară elegante, care pun în valoare frumusețea picioarelor și cea a bustului, cu detalii în zona umerilor pentru a oferii volum suplimentar.

Silueta clepsidră.

 

Această formă de corp este considerată tipologia ideală. Acest lucru este datorat echilibrului perfect dintre partea de jos și partea de sus a corpului. În ciuda faptului că acest tip de silueta arată bine în toate tipurile de rochii, cele mai potrivite sunt rochiile de seară care pun accent pe talie, subliniindu-i delicatețea.

După stabilirea formei corpului, ține cont și de tipul evenimentului la care mergi. Pentru evenimentele de zi sunt recomandate rochiile mai scurte, pe care le poți accesoriza cu o pereche de pantofi stilați, cu toc.

Pentru evenimentele de seară sunt recomandate rochiile lungi, care atrag atenția atât prin seriozitate cât și pentru elegantă. Aceste tipuri de rochii se găsesc în diferite modele, potrivite pentru orice tip de silueta.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO