(P) Sfaturi pentru decorarea și amenajarea livingului

living

Camera de zi este, fără îndoială, unul dintre spațiile centrale ale unei case. Rezervată pentru relaxare, dar și pentru întâlniri familiale sau sociale, ea este centrul vieții într-o casă.

De obicei, i se alocă cea mai mare suprafață, motiv pentru care este necesar să se planifice bine toate detaliile pentru a obține o atmosferă confortabilă, funcțională și, mai presus de toate, primitoare. Vă prezentăm câteva chei pentru a reuși să faceți lucrurile bine în materie de decor.

Dispunerea. În primul rând, gândiți ca un întreg: definiți câte zone doriți să creați în zona de living și cum vor fi aranjate pe suprafață. Atât măsurătorile, cât și forma spațiului vor determina amenajarea. Pentru început, folosiți o bucată de hârtie grafică pentru a desena un plan de etaj unde veți marca ferestrele, ușile, neregulile structurale, întrerupătoarele, prizele etc. Cu alte cuvinte, toate elementele care sunt dificil de modificat.

Canapeaua și fotoliile ar trebui să invite la conversație. Canapeaua principală va marca dispunerea locurilor. Dacă suprafața disponibilă este pătrată, le puteți așeza față în față, separate de măsuța de cafea, sau în formă de U, dacă livingul este mare, caz în care puteți apela la colțare living. Dacă este un spațiu dreptunghiular, este de preferat să optați pentru o dispunere în formă de L, cu un colțar sau o canapea plus un fotoliu. Este important ca zona canapelei să fie cât mai aproape de ferestre sau de balcoane pentru a profita la maximum de lumina naturală, deoarece acest lucru va face din ea un spațiu extrem de plăcut. Din rațiuni practice, apelați la canapele extensibile, care, la nevoie, pot deveni paturi pentru oaspeți.

O altă opțiune de amenajare este în jurul unui punct focal, adică un element cheie, cum ar fi un șemineu, o fereastră cu vedere, o bibliotecă sau un perete acoperit cu cărămidă sau tapet.

Citește și
voluntari
Peste o mie de tone de gunoaie au fost strânse de voluntari într-o pădure de lângă Reghin
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Culoare. Aceasta este una dintre cele mai dificile probleme atunci când redecorezi o cameră de zi. Abordați-vă camera de zi ca și cum nu ați mai văzut-o niciodată, ca și cum ar fi un spațiu nou. Gândiți-vă la dimensiuni, la cantitatea de lumină disponibilă, la tipul de pardoseală și la mobilierul pe care îl veți amplasa. Uitați pentru o clipă de preferințele sau de tendințele dumneavoastră, deoarece s-ar putea ca culoarea preferată sau cea care este atât de la modă să nu funcționeze bine în sufrageria dumneavoastră. Analizând caracteristicile spațiului dumneavoastră, veți descoperi care este cea mai bună opțiune.

Dacă vă plac culorile neutre, nu veți avea nicio problemă, deoarece orice varietate de alb - de la cel mai rece la cel mai cald - este ușor de încadrat și va compensa cu multe avantaje. Veți obține o senzație mai mare de luminozitate, deoarece reflectă lumina pe care o primește, și vă va permite, de asemenea, să creați o atmosferă foarte senină și relaxată. Pe de altă parte, este un ton care se combină foarte ușor cu orice material, ceea ce facilitează alegerea mobilierului (canapele extensibile, colțare living, bibliotecă, masă etc.) și a pardoselii.

Tonurile de gri, considerate și ele neutre, au aceleași virtuți, atâta timp cât alegeți o gamă deschisă. Dacă optați pentru un gri mai închis, asigurați-vă că aveți suficientă lumină pentru ca spațiul să nu pară plictisitor și înghesuit.

Dacă preferați să adăugați un strop de culoare în camera de zi, va trebui să optați pentru culori reci sau calde. Printre culorile mai reci se numără albastrul, verdele și movul. Roșul, galbenul și portocaliul sunt considerate culori calde.

Dacă sunteți în căutarea unei doze suplimentare de relaxare, optați pentru gama cool. O cameră de zi vopsită în albastru, verde măr, acvamarin sau lavandă va transmite un sentiment de prospețime și relaxare. Nuanțele mai închise, cum ar fi indigo, verde mușchi sau violet, vor da un caracter mai sofisticat spațiului. Folosiți-le atâta timp cât aveți multă lumină naturală. Dacă nu este cazul, vopsiți doar un singur perete sau folosiți aceste nuanțe în accesorii și în tapițerii de pe canapele extensibile sau colțare living.

Culorile calde, cum ar fi cele care provin din roșu, galben și portocaliu, transmit energie și pozitivitate, așa că este de preferat să le folosim cu prudență în camera de zi, deoarece este un spațiu în care se recomandă, în general, să oferim o senzație de odihnă și bunăstare. În orice caz, puteți vopsi și un singur perete, compensând vitalitatea acestuia cu o altă culoare pentru a-l atenua.

Mobilierul. Canapeaua este cea mai importantă piesă de mobilier din camera de zi. Alegeți-o în funcție de spațiul disponibil, de nevoile dumneavoastră, de obiceiurile și de caracteristicile familiei dumneavoastră. Nu vă lăsați ghidat doar de motive estetice atunci când cumpărați o canapea. Structura, dimensiunea, căptușeala, ergonomia, confortul și rezistența sa vor juca un rol foarte important în plăcerea de a vă bucura de această piesă. În plus, așa cum am spus, dacă urmărim și spiritul practic, putem opta pentru canapele extensibile.

Pentru a determina corect lungimea canapelei care se potrivește sufrageriei tale, măsoară zona în care vrei să o așezi și scade 90 cm, care corespunde spațiului de care vei avea nevoie pentru mesele laterale. Astfel, de exemplu, dacă suprafața pe care o aveți are 300 cm lungime, ar trebui să optați pentru o canapea de aproximativ 210 cm. Dacă aveți de gând să așezați doar o măsuță laterală pe o parte și o lampă de podea pe cealaltă, puteți alege o canapea puțin mai lungă sau chiar colțare living.

Deși fotoliile nu sunt un element esențial, este de multe ori preferabil să se opteze pentru această opțiune în locul unei canapele cu două locuri. Asigurați-vă că este o piesă bine proporționată în ceea ce privește volumul în raport cu spațiul pe care îl aveți și cu restul mobilierului. Poți folosi un fotoliu ca element de contrast dacă restul decorului este neutru, în acest fel va căpăta o importanță deosebită. Iar dacă va fi un scaun pentru o zonă de lectură, gândește-te că va trebui să îl însoțești de o lampă și o măsuță pentru a crea colțul perfect.

O altă piesă de mobilier esențială în acest spațiu este o bibliotecă sau un fel de structură modulară pentru a susține televizorul. O compoziție care îndeplinește mai multe funcții în același timp: ca spațiu de depozitare și pentru a plasa dispozitive audio și video, cărți, fotografii și alte obiecte decorative.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Design interior de vară pentru senzație de răcoare și stare de bine
(P) Design interior de vară pentru senzație de răcoare și stare de bine

Vara este despre bucurie, despre fericire și senzație de răcoare.

Peste o mie de tone de gunoaie au fost strânse de voluntari într-o pădure de lângă Reghin
Peste o mie de tone de gunoaie au fost strânse de voluntari într-o pădure de lângă Reghin

Peste o mie de tone de gunoaie au fost strânse de voluntari într-o pădure de lângă Reghin, județul Mureș. Pe cele 30 de hectare luate la pas au găsit - pe lângă veșnicele peturi și cartoane - damigene, canapele și cauciucuri.

(P) Cum optimizezi perfect un living mic – tendințe 2021
(P) Cum optimizezi perfect un living mic – tendințe 2021

Un living de dimensiuni mici poate pune probleme serioase proprietarilor, atunci când vine vorba despre amenajarea interioarelor.

(P) De la Casa Eduard poți achiziționa canapele și colțare la comandă
(P) De la Casa Eduard poți achiziționa canapele și colțare la comandă

Plecând de la ideea că în orice încăpere trebuie să existe mobilier deosebit şi de calitate.

(P) Mobila, mobilier si canapele de la Acaju.ro
(P) Mobila, mobilier si canapele de la Acaju.ro

Poti cumpara mobila, mobilier si canapele de la https://www.acaju.ro/. Canapelele si fotoliile din magazinul online de mobila Acaju.ro sunt ieftine si moderne.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.