(P) Sfaturi pentru alegerea celui mai bun fier de călcat

(P) Sfaturi pentru alegerea celui mai bun fier de călcat

Fierul de călcat este unul dintre aparatele de uz casnic esențiale într-o casă, deoarece utilizarea acestuia este legată de îngrijirea și igiena hainelor și, prin urmare, ne influenţează în mod direct imaginea noastră în societate.

Unii dintre noi nici nu îşi pot imagina că ar putea merge la un interviu cu o cămaşă şifonată sau să iasă la cină cu pantalonii mototoliţi. Însă călcatul hainelor poate fi uneori una dintre sarcinile cele mai covârşitoare din gospodărie.

Deşi tehnologia a evoluat şi au fost inventate foarte multe feluri de materiale care nu se şifonează la spălat, continuăm să ne bazăm pe fierul de călcat pentru a menține aspectul plăcut al hainelor noastre.

Cu toţii am auzit că există mai multe tipuri de fiare de călcat, de la cele clasice, cele cu aburi sau staţii de călcat verticale. Dar care fier de călcat este cel mai bun? Există nenumărate modele pe piaţă, astfel că alegerea celui mai bun pentru fiecare casă în parte poate deveni o sarcină complicată.

Iată câteva sfaturi extrem de utile pentru alegerea celui mai bun fier de călcat de pe Emag!
 

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

1. Puterea aparatului

Puterea orificiului de evacuare a aburului este proporțională cu puterea aparatului. Se recomandă alegerea unui fier de călcat de aproximativ 1800 W, care oferă o călcare eficientă și rapidă. Un fier de călcat cu o astfel de putere reuşeşte să netezească cu succes chiar şi cele mai dificile cute, iar cu unul cu aburi, vertical, puteţi călca chiar şi perdelele sau draperiile, fără a le mai da jos de pe şină.

2. Talpa

Noile generații de fiare de călcat au tălpi ceramice, ideale pentru cei care nu sunt experţi. Acestea sunt mai rezistente decât cele din oţel inoxidabil sau aluminiu și au un strat antiaderent care previne astfel deteriorarea hainelor în timpul călcării. Un model perfect pentru îngrijirea țesăturilor este un fier de calcat Philips cu talpa SteamGlide Elite, cu rezistenţă îmbunătăţită la zgârieturi.

Alt element de care trebuie să ţineţi cont este numărul de orificii din talpă. Cu cât există mai multe, dispuse cât mai uniform, cu atât şi aburul va fi distribuit mai bine.

3. Greutatea

Aceasta este o altă caracteristică importantă atunci când alegeți un fier de călcat, deoarece influenţează direct confortul în timpul utilizării. Un fier de călcat ușor este cea mai bună opțiune pentru folosirea acasă, în viața de zi cu zi, în timp ce pentru călcatul industrial ar trebui să vă îndreptaţi spre alte variante existente pe piaţă. Şi asta pentru că un fier de călcat mic şi uşor nu va avea aceeaşi eficienţă şi se va încălzi mai repede, dacă este folosit timp îndelungat.

4. Spațiul

Dacă vreţi să achiziţionaţi un fier de călcat strict pentru uz casnic, vă recomandăm unul mic, cu abur, deoarece ocupă puţin spaţiu în comparaţie cu o staţie de călcat. O altă opțiune ar fi un un fier de călcat Philips din gama aparatelor de călcat verticale, de dimensiunea unui uscător de păr.

4. Rezervorul

În funcţie de dimensiunea totală a dispozitivului, şi rezervorul acestuia diferă. Dacă optaţi pentru un fier de călcat relativ mic, fiţi atenţi însă ca rezervorul să aibă totuşi o capacitate rezonabilă, pentru a nu fi nevoiţi să umpleţi de mai multe ori recipientul, când aveţi de călcat mai multe cămăşi.

5. Dispozitivul de siguranţă

Tot mai multe fiare de călcat au dispozitive de siguranţă care previn supraîncălzirea, astfel încât atunci când aparatul atinge temperatura potrivită pentru ţesătura călcată, să se oprească și să nu continue încălzirea. Acest lucru ajută și la economisirea energiei electrice - o problemă esențială, deoarece un fier de călcat este unul dintre cele mai mai consumatoare de energie. Se estimează că un fier de călcat folosit timp de o oră consumă cât un televizor care funcţionează 20 de ore. Aşadar, utilizarea responsabilă a unui fier de călcat este un aspect care trebuie luat în considerare. Un alt sistem de siguranţă este cel de deconectare automată, deşi un astfel de aparat este mai scump decât media pieţei. Această caracteristică este extrem de utilă mai ales dacă aveţi copii mici care s-ar putea arde dacă lăsaţi fierul nesupravegheat.

6. Cablul

Deşi cablul nu pare un element esențial, lungimea acestuia este foarte importantă şi influenţează confortul în timpul utilizării. Recomandarea noastră este să alegeți un fier de călcat cu un cablu suficient de lung și care să pivoteze, astfel încât să vă ofere libertate de mişcare şi să puteţi ajunge cu vârful în cele mai dificile cute ale hainelor, fără să trebuiască să le mutaţi dintr-o parte în alta a mesei de călcat.

7. Sistemul de curăţare

Un fier de călcat murdar va lăsa urme pe haine, astfel că este esenţial ca acesta să fie dotat cu un sistem de autocurățare și un filtru anticalcar. Acestea sunt două elemente care vă ajută să evitaţi posibilele blocaje și scurgeri prin găurile înfundate și, prin urmare, garantează că nu veţi păta ţesăturile.

8. Forma

Pe piaţă există o multitudine de fiare de călcat care diferă inclusiv la formă: pot fi mai înguste sau mai late sau pot avea vârful mai ascuţit sau mai rotunjit. Dacă intenţionaţi să-l folosiţi mai ales pentru a vă netezi cămăşile, un fier de călcat cu forma alungită şi vârful ascuţit vă scapă de multe bătăi de cap, atunci când ajungeţi la manşete sau la nasturii cămăşilor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.