(P) Sfânta Marie, tradiții și obiceiuri moderne. Dau sau nu românii flori cu ocazia Sfintei Marii Mari?


Ultimul update: Vineri 09 August 2019 07:03
Data publicarii: Vineri 09 August 2019 07:03
Categorie: Advertoriale
Sfanta Maria

Conform statisticilor, 2.2 milioane de români poarte nume derivate ale numelui “Maria”.

Și, cum, în fiecare 15 august, se nasc veritabile dezbateri despre cine-ce și cui urează (sau nu) gânduri bune, am luat temperatura la firul ierbii, în încercarea de a da un răspuns clar - “ce și cum sărbătorim de 15 august”?

În peisajul urban, tradițiile de cele mai multe ori se amestecă, însă, există un barometru care a trecut proba timpului atunci când vine vorba de aniversări de orice tip - florile.

Se oferă flori pe 15 august? Dau sau nu românii flori cu ocazia Sfintei Marii Mari? Maria si Vasile Juncanariu, fondatorii GIOIA Flowers, florarie de pe Calea Victoriei (zona Unirii), ne-au dezvăluit obiceiurile clienților pe data de 15 august.

(De ce) oferă românii flori de Adormirea Maicii Domnului?

Un detaliu mai puțin cunoscut, este că, orice sărbătoare dedicată Maicii Domnului, din punct de vedere tradițional creștin, reprezintă un prilej de onorare a oricărei prezențe feminine din viața noastră - mama, sora, iubita, soția, colegele de birou sau prietenele.

„Majoritatea celor 2.2 milioane de români care poartă numele de Maria, Marian, Mariana, Marilena, Marina, Marin și alte derivate își sărbătoresc ziua numelui pe 15 august, deși nu în toate zonele țării. Dar, după ce ani de zile, pe 15 august s-a “ținut sărbătoarea”, e destul de dificil să te desprinzi. Chiar dacă de cele mai multe ori sunt conștienți de simbolistica diferită a celor două zile, 15 august și 8 septembrie, clienții aleg să facă o bucurie celor dragi și să puncteze că se vor întoarce și vor repetă gestul în toamna, când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului. E și motivul pentru care ne-am adaptat serviciile și am conceput abonamentele florale - pentru că tu să te asiguri că nu “uiți” nicio sărbătoare."

● Vasile Juncanariu, fondator GIOIA flowers.

Ce tip de flori poți oferi cu ocazia onomasticii unei persoane apropiate?

Românilor, contrar opiniei generalizate, le place să-și arate recunoștința. Apreciază și admiră combinațiile neobișnuite de flori pe care le găsesc în atelier.

Preferă soluțiile clare și rapide dar, atunci când au timp la dispoziție, ascultă cu plăcere ceea ce oferă atelierele de design floral în mini-sesiunile de consultanță. Experiență atelierului GIOIA Flowers demonstrează că semnificația tradițională a florilor contează mai puțin.

Clienții atelierului nu au prejudecăți privind simbolistica florilor, iar atunci când cumpără un buchet se gândesc in primul rând la personalitatea persoanei căreia dăruiesc florile.

Apreciază și admiră combinațiile neobișnuite de flori pe care le găsesc în atelier, dar si durata mare de viață, selecția inedită și diferită, prețurile accesibile cu posibilitate de livrare printr-un curier pe bicicletă, mult mai eficient în traficul Capitalei.

"Cei care trec pragul atelierului, de exemplu, optează adesea pentru selecția săptămânală propusă de către floriști. În funcție de relația pe care o au cu sărbătorita, aleg fie că aranjamentul floral să fie de dimensiuni generoase (de cele mai multe ori pentru a impresiona o persoană apropiată precum mama, sora, iubita), fie optează pentru variante discrete și elegante, oferit unei prietene sau cunoștințe (caz în care primează simbolistica aparte și nu bugetul). Începutul lunii august în atelierul nostru floral înseamnă trandafiri, spice, floarea soarelui, achillea și dalii, combinate cu un mix de frunze, crenguțe și ramuri cu fructe pentru a conferi cât mai multă autenticitate buchetului. Multe dintre acestea, furnizate de către producători locali.“

● Maria Juncanariu, fondator GIOIA flowers, florist artizan.

Un loc special îl ocupă cadourile florale pentru colegele de birou. Acestea depășesc limitele unui buchet clasic și sunt, mai degrabă, o interpretare creativ-florală a personalității sau preferințelor sărbatoritei.

O observație neobișnuită este că, în ciuda așteptărilor, nu domnii sunt cei care cumpără cele mai multe flori.

„Atelierul GIOIA Flowers deservește o zona de birouri, de aceea mulți dintre clienții noștri cumpăra cele mai frumoase flori pentru a le oferi colegelor de birou, iar onomasticile sunt zile importante pentru noi. Mulți dintre clienții atelierului sunt doamne distinse, care își doresc altfel de flori, mai puțin comune și cărora le face plăcere să ofere colegelor un buchet creat special pentru ele.

Cu toate acestea, in atelier creăm și multe ,,atenții”, detalii florale le numim noi, (câteva fire speciale sau o plantă inedită) pentru vizită la doctor, notar sau avocat.

Pe partea cealaltă, domnii plasează comenzile online sau telefonic și aleg să se bazeze pe expertiza floriștilor atunci când cumpără buchetele. Totodată aceștia preferă livrarea florilor pentru a-și surprinde plăcut iubitele, mamele sau soțiile.
Maria Juncanariu, fondator GIOIA flowers, florist artizan.

Cum sunt ajutați clienții “uituci” să nu rateze nicio ocazie?

Pe lângă serviciile de comandă și livrare on-line, există și posibilitatea de a încheia abonamente pentru a “nu rată nicio ocazie.”

Mulți clienți își doresc să scape de grijile achiziției florilor în zilele importante ale mamelor și soțiilor și optează pentru un abonament customizabil. Astfel își definesc de la începutul anului patru date importante la care doresc să primească flori, spre exemplu, aniversarea, onomastica, aniversarea căsătoriei, o atenție într-o zi oarecare sau orice alt prilej de sărbătoare ar putea avea. Le garantăm astfel clienților noștri că primesc mereu cele mai frumoase și cele mai proaspete flori.”

● Vasile Juncanariu, fondator GIOIA flowers.

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO