(P) Sergiu Lucan, povestea unui business de succes în lumea transporturilor


Ultimul update: Marti 08 Octombrie 2019 13:57
Data publicarii: Marti 08 Octombrie 2019 13:55
Categorie: a
camioane

Industria transporturilor în România pare că sfidează problemele legate de infrastructură. Astfel, în ultimii ani, firmele de profil și-au extins serviciile și pot oferi toate variantele de transport, nu doar pe cel rutier.

Știm foarte bine că afacerile din domeniul transporturilor nu sunt deloc o misiune ușoară. Competitivitate există, așadar este necesar un plan de business care să atragă. Oferta de la Euroluc Trans are în vedere transportul de marfă de orice fel, maritim, rutier, feroviar, aerian. Aceeași firmă are în vedere transportul cu container și mai interesant de atât, vânzarea de containere. Pentru un anumit tip de container sunt chiar importatori unici în țară - cel de 45 feet HC (1 feet- 0,3048, High Cube). Se vând direct din stoc, la dimensiuni standard sau sunt aduse la comandă în funcție de preferințe.

Dar cine este Euroluc Trans? În spatele acestui business este Sergiu Lucan, tânăr antreprenor din Suceava, care povestește despre provocările întâmpinate și ce implică acest domeniu.
Care este activitatea principală a firmei, stâlpul acesteia?

„Ne ocupăm în principal cu realizarea transporturilor, tur-retur, din România în afară și invers. Ne-am specializat însă și pe transportul de containere. De fapt, aici putem spune că avem venitul principal al firmei, așa cum și vânzarea de camioane susține mare parte din business-ul acesta.ˮ

Cum a fost începutul pentru Euroluc Trans? Au fost momente dificile? Ce v-a încurajat să nu renunțați la afacere?

„Cu siguranță că sunt și momente mai grele, când simți că lucrurile nu merg ca pe roate. Dar o ambiție neobosită te motivează să mergi mai departe. Firesc că au fost și impedimente, de la defecțiunile camioanelor până la încasările întârziate. Șoferii sunt mereu departe de casă, de familie, iar viața astfel nu este una ușoară sau pentru oricine, asta o pot confirma și eu, care sunt trecut prin această experiență.ˮ
Un sfat pentru cei cu idei de business, dar cu rețineri în a le pune în practică?

„Euroluc Trans a avut un început poate atipic și ce a contat a fost implicarea mea 100%, trecut prin experiența șoferului pe camion. Câștigurile se reinvesteau mereu, cred că și acest aspect a contat foarte mult la început. Am materalizat un vis al meu prin multă muncă. Acesta este un prim sfat.

Cât despre business-ul în sine, de transport containere, piața este în plină expansiune. Acestea au numeroase întrebuințări - am avut și clienți care au comandat un container pentru depozitarea unor obiecte de valoare, pentru a le ține în siguranță. Pot fi case modulare, pot fi depozite, sunt ideale pentru un street food, școli, spitale, hale. Conceptul acesta este mult mai dezvoltat în afară și începe și în România să ia amploare. Așadar există interes pentru containere, iar comenzile nu întârzie să apară. Ce oferim noi în plus este și asigurarea de transport până la destinația dorită, costurile fiind avantajoase. Practic serviciile de transport sunt optimizate și adaptate fiecărui client în parte.ˮ

Din 2011 și până în prezent Euroluc Trans și-a mărit echipa, a acumulat experiență și de la primele trei camioane a ajuns la peste 80. A devenit un nume de reper pe piața de profil, o firmă în continuă dezvoltare, ce ține pasul cu dinamica schimbărilor în domeniu. Pentru cei interesaţi să descopere mai multe, Euroluc Trans este prezent şi activ pe retele sociale, pe Facebook şi Instagram, acolo unde cititorii pot urmări şi video-uri explicite despre activitatea acestei firme.

Sursa: Pro TV

Tags: sergiu lucan,

VIDEO PROTVPLUS.RO