(P) Segmentul eco s-a triplat - Toyota Hybrid motorul creşterii

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 20:11
Categorie: a

În primele 8 luni ale anului, segmentul de automobile eco aproape s-a triplat față de aceeaşi perioadă a anului trecut în România, Toyota Hybrid fiind motorul creşterii vehiculelor verzi.

Rezultatul este datorat, în mare parte, vânzărilor hibridelor Toyota și Lexus, care au realizat 1293 de unități livrate și o cotă de piață de 86%.

Piața automobilelor eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) a crescut în primele 8 luni ale anului la 1510 unități, de la aproximativ 578 unități anul trecut, conform raportului APIA, rezultat care demonstrează preferința în creștere a românilor pentru propulsii alternative. Din totalul pieței de automobile eco, Toyota Hybrid, producătorul numărul 1 în segment, a livrat 1195 de unități, în timp ce Lexus Hybrid 98 de unități, reprezentând împreună 86% din total.

Din punctul de vedere al performanței modelelor, Yaris Hybrid a fost cel mai bine vândut model cu 361 de unități, urmat de Auris Hybrid cu 329 unități. Versiunea hibridă a legendei RAV4 ocupă locul 3 în clasament cu 264 de unități, iar cel mai nou model hibrid din portofoliul mărcii, Toyota C-HR, ocupă locul 4, înregistrând deja 236de unități.

În aceeași perioadă menționată, cel mai bine vândut model hibrid de la Lexus este Lexus RX, cu 62 de unități, urmat de Lexus NX cu 30 de unități.

Hibridele Toyota sunt vehiculele verzi preferate de romani pentru că nu necesită încărcare la priza şi asigură un consum redus. Sistemul hibrid Toyota beneficiază de două surse de putere pentru a asigura propulsia – un motor pe benzină şi un motor electric, bateria încărcându-se la decelerare şi frânare şi asigurând un parcurs de 50% din drum în modul electric.

Toyota este lider mondial în vânzări de maşini hibride, cu peste 10 milioane de unități puse în circulație. Primul automobil de serie cu sistem hibrid de propulsie realizat de companie este Toyota Prius, în anul 1998.

Tags: toyota, eco,

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
vocea romaniei
Dana Olteanu: Eu simt că am succes pentru simplul fapt că am viața pe care mi-am dorit-o
Cody the Robosapien, filmul inspirat de jucăria creată de un fizician NASA
Adi Despot şi Mirela Bucovicean, invitaţi la o lansare în Japonia. "Parcă eram într-o navă spaţială"
(P)Telekom România a marcat un an de la lansarea promisiunii #BUSINESSLIBER
Cum ne putem crește calitatea vieții fără să așteptăm 100 de ani?
(P) Focşani zâmbeşte: McDonald's a deschis primul restaurant din oraş
daisy tech
(P) Modelele Daisy Tech, cele mai căutate case de marcat cu jurnal electronic
(P) Un gorjean a câștigat aproape 145.000 de lei la sloturile Fortuna
(P) HOSPICE Casa Speranței, reabilitată printr-o finanțare ENGIE Romania
(P) Îndrăzneşte să mergi până la capăt pentru iubirea ta, cu Teilor
Eragon, filmul cu 180.000 de candidați pentru rolul principal masculin
Fast & Furious 6. Detalii despre blockbusterul la a cărui filmare s-au distrus 100 de mașini