(P) Segmentul eco s-a triplat - Toyota Hybrid motorul creşterii

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 20:11
Categorie: a

În primele 8 luni ale anului, segmentul de automobile eco aproape s-a triplat față de aceeaşi perioadă a anului trecut în România, Toyota Hybrid fiind motorul creşterii vehiculelor verzi.

Rezultatul este datorat, în mare parte, vânzărilor hibridelor Toyota și Lexus, care au realizat 1293 de unități livrate și o cotă de piață de 86%.

Piața automobilelor eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) a crescut în primele 8 luni ale anului la 1510 unități, de la aproximativ 578 unități anul trecut, conform raportului APIA, rezultat care demonstrează preferința în creștere a românilor pentru propulsii alternative. Din totalul pieței de automobile eco, Toyota Hybrid, producătorul numărul 1 în segment, a livrat 1195 de unități, în timp ce Lexus Hybrid 98 de unități, reprezentând împreună 86% din total.

Din punctul de vedere al performanței modelelor, Yaris Hybrid a fost cel mai bine vândut model cu 361 de unități, urmat de Auris Hybrid cu 329 unități. Versiunea hibridă a legendei RAV4 ocupă locul 3 în clasament cu 264 de unități, iar cel mai nou model hibrid din portofoliul mărcii, Toyota C-HR, ocupă locul 4, înregistrând deja 236de unități.

În aceeași perioadă menționată, cel mai bine vândut model hibrid de la Lexus este Lexus RX, cu 62 de unități, urmat de Lexus NX cu 30 de unități.

Hibridele Toyota sunt vehiculele verzi preferate de romani pentru că nu necesită încărcare la priza şi asigură un consum redus. Sistemul hibrid Toyota beneficiază de două surse de putere pentru a asigura propulsia – un motor pe benzină şi un motor electric, bateria încărcându-se la decelerare şi frânare şi asigurând un parcurs de 50% din drum în modul electric.

Toyota este lider mondial în vânzări de maşini hibride, cu peste 10 milioane de unități puse în circulație. Primul automobil de serie cu sistem hibrid de propulsie realizat de companie este Toyota Prius, în anul 1998.

Tags: toyota, eco,

VIDEO PROTVPLUS.RO
aede
(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"
(P) Groapa de gunoi Glina, o nouă poluare cu iod radioactiv
(P)Lidl România şi-a îmbunătăţit cu 17% strategia de management al carierei în 2018 şi a obţinut certificarea "Top Employer"
Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
(P) Telekom joacă în prima ligă, cu o reţea mobilă foarte bună
(P) Mobiup propune primul configurator 3D pentru accesorii de telefoane mobile
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni