(P) S-a deschis cel mai modern spital de cardiologie din Ardeal. Ce intervenții fără bisturiu poți face acolo

Dată publicare: 14-03-2019 18:33
Dată actualizare: 15-03-2019 12:55


Locuitorii din Cluj-Napoca vor avea parte de investigații și tratamente inovatoare pentru bolile cardiovasculare.

Spitalul Monza, Centrele Ares și CardioTeam își unesc forțele și deschid cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul țării, la Cluj Napoca. Din echipă fac parte medici de renume precum dr. Ștefan Moț, prof. dr. Radu Căpâlneanu, dr. Adela Șerban, dr. Horia Roșianu, dr. Călin Homorodean, dr. Marius Andronache și dr. Radu Roșu.

Tratamente pentru toate bolile de inimă

Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca va oferi toată gama de investigații și tratamente intervenționale, de la coronarografie, angioplastii coronariene, proceduri de electrofiziologie pentru diagnosticul și tratamentul aritmiilor, până la tratamentul malformațiilor cardiace congenitale. Toate intervențiile se fac fără bisturiu, iar perioada de spitalizare variază între 24 de ore și câteva zile, în funcție de complexitatea cazului.

Întins pe o suprafață de 2500 de metri pătrați, pe trei niveluri, spitalul are în prezent două săli de angiografie coronariană unde se pot efectua intervenții minim-invazive pentru bolile coronariene, bolile structurale, precum și pentru cele vasculare neurologice sau periferice.

Pacienții vor avea la dispoziție cinci rezerve cu câte două paturi, o sală post-anestezie cu cinci paturi și opt cabinete medicale pentru consultații clinice. Clădirea - monument istoric - situată pe strada Republicii nr. 8, a fost reamenajată sustenabil și beneficiază de iluminat led și o parcare cu 14 locuri complet automatizată.

15 intervenții în premieră în ultimii opt ani

Spitalul Monza și Centrele Ares sunt lideri în cardiologia din România, cu peste 15 premiere naționale și europene la activ. Începând cu 2011, aici au fost rezolvate cu succes cazurile a peste 10.000 de pacienți cu ateroscleroză, infarct miocardic acut, stenoze de valvă aortică, regurgitare mitrală și alte afecțiuni cardiovasculare complicate. În fiecare an, la Centrele Ares se fac peste 2000 de coronarografii și angioplastii coronariene.

Experiența acumulată de echipa medicală de-a lungul anilor face ca fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune soluții de tratament existente la ora actuală în România și în lume.

România se află pe primele locuri în Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de bolile de inimă. Aproximativ două treimi din totalul deceselor înregistrate anual se datorează afecțiunilor cardiovasculare netratate la timp.

Deși dotările din spitalele de stat și private s-au dublat din față de nivelul din 2011, sistemul este în continuare subdimensionat, cu un singur angiograf la aproximativ 250.000 de locuitori. Mulți pacienți sunt nevoiți să călătorească și câteva sute de kilometri pentru a beneficia de tratament adecvat.

După șapte ani de cardiologie în România, înțelegem că cel mai important este să fim cât mai aproape de pacient, cu metode moderne de diagnostic și soluții eficiente de tratament. Pacienții care vin la Spitalul Monza și la Centrele Ares în București merită să aibă aceleași servicii de calitate mai aproape de casă. Misiunea noastră este să le oferim această garanție. Suntem prezenți acum cu centrele Monza-ARES la Constanța și la Cluj. În curând vom fi și la Pitești. Construim cea mai de încredere rețea pentru diagnosticul, monitorizarea și tratamentul bolilor cardio-vasculare din România. Împreună, putem redefini fața cardiologiei de la noi din țară, mai ales în contextul în care ne aflăm mult peste media europeană în ce privește numărul deceselor cauzate de aceste patologii”, a spus Iulian Pleșcan, directorul Spitalului Monza-Ares.


VIDEO PROTVPLUS.RO