(P) România e mai răcoroasă cu 50.000 de brazi

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 04 Mai 2018 16:23
Categorie: a

Unul dintre cele mai ample proiecte de reîmpădurire din România, “Te Răcorești și Reîmpădurești”, s-a încheiat la începutul lunii mai.

50.000 de brazi au fost plantati de către Bergenbier cu ajutorul Asociației Eco Assist, reprezentantul legal al Plantăm Fapte Bune în România în trei zone montane din județul Alba și Hunedoara.

Primii puieți au fost plantați la Bucium, județul Alba, pe 21 aprilie unde 200 de voluntari au răspuns Prezent apelului lui Stelea, Balint și Miță – Bere Gratis- de a se înscrie în Echipa Națională de Răcorire. Consumatori fideli Bergenbier, studenți și chiar vedete au sosit dis de dimineață la Bucium pentru plantare. Florin Busuioc, Cătălina Ponor, Alex Dima au fost printre cei mai activi suporteri ai Echipei Naționale de Răcorire.

Inspirați și încurajați de cei doi căpitani – Bogdan Stelea și Gabi Balint- voluntarii au trudit cu entuziasm și au reușit să termine de împădurit cele două parcele din Bucium. 6300 de puieți au fost plantați cu grijă de către echipele de răcorire Bergenbier pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 aprilie. Pentru a lăsa chiar o semnătură unică a acestui proiect ambițios, voluntarii au creat pe una dintre parcele harta României din puieți de conifere.

Mii de nume care mai de care mai ingenioase au fost oferite coniferelor de către prietenii din online. Pe parcursul iernii, consumatorii au intrat pe site-ul campaniei, www.racorimromania.ro/cubrazi și au botezat virtual brăduții.

Bergenbier a adunat toată lista și a tipărit etichete biodegradabile cu fiecare nume în parte, astfel încât, la plantare, fiecare puiet a fost “strigat” pe numele său.

Bergenbier alături de prietenii de la Plantăm Fapte Bune în România au continuat, ulterior datei de 21 aprilie, să planteze restul de brăduți rămași, pâna la cifra de 50.000 promisă în campania Te Răcorești și Reîmpădurești. Aceștia vor răcori muntele în zona Bucium, Sohodol și Râu de Mori.

Ce se întâmplă mai departe? În următorii trei ani, Bergenbier va susține toate etapele care au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite. Culturile de conifere plantate în campania Te Răcorești și Reîmpădurești fac deja parte din Fondul Forestier Național, fiind în administrarea Ocolului Silvic Abrud. 

FULLSCREEN
(P) România e mai răcoroasă cu 50.000 de brazi
  • /

Sursa:

Tags: bergenbier,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Alma Boiangiu
Alma Boiangiu, finalistă Vocea României: E mai importantă călătoria decât destinația
Tudor Chirilă, despre părerea fanilor pe social media: Întotdeauna e bine să fii criticat
Tudor Chirilă, momentul memorabil din cariera sa muzicală: Am simțit cum calc deasupra pământului
(P) Ofertă de sărbători pentru casele de marcat cu jurnal electronic
(P) Cum poți câștiga o locuință de 100.000 de euro de la Casa Pariurilor
Mihai Meiroș, de la Vocea României: Curajul și succesul au foarte mare legătură
Romanița Fricosu
Romanița Fricosu, semifinalistă la Vocea României: Călătoria spre succes este cea mai palpitantă
(P) Janssen România, inovaţie pentru toate vieţile din spatele cifrelor
10.000 euro pentru cei care fac fapte bune. Cum pot primi românii aceşti bani
(P) Descoperă secretele celui mai mare Escape Room din România alături de Vlad Cazino
Cine crezi că va ajunge în finala Vocea României? Votează și câștigă o mașină de familie!
Ce aer vom respira peste o sută de ani în marile orașe?