(P) România e mai răcoroasă cu 50.000 de brazi

Ultimul update: Vineri 04 Mai 2018 16:36
Data publicarii: Vineri 04 Mai 2018 16:23
Categorie: a

Unul dintre cele mai ample proiecte de reîmpădurire din România, “Te Răcorești și Reîmpădurești”, s-a încheiat la începutul lunii mai.

50.000 de brazi au fost plantati de către Bergenbier cu ajutorul Asociației Eco Assist, reprezentantul legal al Plantăm Fapte Bune în România în trei zone montane din județul Alba și Hunedoara.

Primii puieți au fost plantați la Bucium, județul Alba, pe 21 aprilie unde 200 de voluntari au răspuns Prezent apelului lui Stelea, Balint și Miță – Bere Gratis- de a se înscrie în Echipa Națională de Răcorire. Consumatori fideli Bergenbier, studenți și chiar vedete au sosit dis de dimineață la Bucium pentru plantare. Florin Busuioc, Cătălina Ponor, Alex Dima au fost printre cei mai activi suporteri ai Echipei Naționale de Răcorire.

Inspirați și încurajați de cei doi căpitani – Bogdan Stelea și Gabi Balint- voluntarii au trudit cu entuziasm și au reușit să termine de împădurit cele două parcele din Bucium. 6300 de puieți au fost plantați cu grijă de către echipele de răcorire Bergenbier pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 aprilie. Pentru a lăsa chiar o semnătură unică a acestui proiect ambițios, voluntarii au creat pe una dintre parcele harta României din puieți de conifere.

Mii de nume care mai de care mai ingenioase au fost oferite coniferelor de către prietenii din online. Pe parcursul iernii, consumatorii au intrat pe site-ul campaniei, www.racorimromania.ro/cubrazi și au botezat virtual brăduții.

Bergenbier a adunat toată lista și a tipărit etichete biodegradabile cu fiecare nume în parte, astfel încât, la plantare, fiecare puiet a fost “strigat” pe numele său.

Bergenbier alături de prietenii de la Plantăm Fapte Bune în România au continuat, ulterior datei de 21 aprilie, să planteze restul de brăduți rămași, pâna la cifra de 50.000 promisă în campania Te Răcorești și Reîmpădurești. Aceștia vor răcori muntele în zona Bucium, Sohodol și Râu de Mori.

Ce se întâmplă mai departe? În următorii trei ani, Bergenbier va susține toate etapele care au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite. Culturile de conifere plantate în campania Te Răcorești și Reîmpădurești fac deja parte din Fondul Forestier Național, fiind în administrarea Ocolului Silvic Abrud. 

FULLSCREEN
(P) România e mai răcoroasă cu 50.000 de brazi
  • /

Sursa:

Tags: bergenbier,

inspiratia

(P) Salată cu fasole roșie, cu năut și salată caldă cu Halloummi

(P) Timișoreana a sărbătorit 300 de ani de tradiție

(P) ENGIE România învață 2.500 de elevi cum să folosească în siguranță gazul și electricitatea

(P) Rețetă: Boluri mexicane cu carne de curcan, salată Caprese cu năut și spumă de ciocolată

(P) Șapte ani de la deschiderea primei clinici Doctor Leahu

(P) UniCredit Bank a oferit, în premieră, primul card de credit unui robot

MatHaus

(P) Arabesque extinde rețeaua de magazine MatHaus

(P) winmasters.ro își lansează noua platformă de jocuri online

(P) Reţetă pentru budincă Yorkshire

(P) România e mai răcoroasă cu 50.000 de brazi

(P) La ALTEX, BLACK FRIDAY de Primăvară continuă cu oferte şi stocuri noi

(P) Rețetă pentru Cheesecake fără coacere