(P) Redescoperă-ți zâmbetul cu ajutorul fațetelor dentare moderne!

Ultima actualizare: 11-03-2020 17:55
advertorial

Pe lângă o dantură funcțională, fiecare dintre noi își dorește un zâmbet atrăgător, iar tehnologia modernă din cosmetica dentară oferă o gamă largă de soluții și tratamente în această direcție.

Astfel, dinții sănătoși și zâmbetul estetic îți vor oferi un sentiment de siguranță și încredere în forțele proprii, ajutându-te să obții succesul profesional și să te bucuri de o viață socială de invidiat.

Una dintre cele mai apreciate tehnici din cosmetica dentară este, în prezent, fațetarea dentară, întrucât acest tratament îți va asigura un zâmbet impecabil. În primul rând, trebuie să știi că fațetele dentare montate de un specialist cu experiență nu vor afecta structurile sensibile ale dintelui și vor reuși să confere zâmbetului tău nuanța ideală, acoperind cu succes imperfecțiunile naturale generate de fisurile sau distrucțiile coroanei dinților.

Mai mult decât atât, acestea reprezintă soluția optimă și în cazul dinților a căror poziție este ușor inestetică, fiind alternativa viabilă (și cu o estetică mult superioară) a tratamentului cu aparat dentar.

Ce sunt fațetele dentare și ce cazuri acoperă?
Tratamentul cosmetic modern cu fatete dentare implică folosirea unor lamele foarte subțiri din porțelan de culoarea dintelui pentru a acoperi suprafața aflată la vedere, oferind un aspect impecabil al danturii. Mulțumită absenței metalului, pelicula ceramică va asigura o translucență foarte apropiată de cea a dinților naturali.

Suprafața din porțelan este foarte netedă și rezistentă, astfel încât dinții prevăzuți cu fațete dentare își vor păstra culoarea și strălucirea pentru o perioadă foarte îndelungată. Forma și nuanța sunt alese pentru a se potrivi fizionomiei și personalității tale, iar zâmbetul va fi absolut cuceritor.

Acest tratament are o durabilitate foarte bună, astfel că vei putea păstra pe dinți peliculele ceramice până la 15 ani în cazul în care acorzi atenție igienei orale și vizitelor la cabinet. Iată ce situații pot fi rezolvate ideal atunci când apelezi la o astfel de soluție de ultimă generație:

- malpoziții ușoare (poziții incorecte ale dinților ce pot provoca probleme de mușcătură);

- dinți care au spații între ei (un exemplu fiind strungăreața) sau cei care sunt fracturați;

- dinți care prezintă imperfecțiuni minore de culoare sau formă;

- obținerea unui zâmbet impecabil “de vedetă”, alb și strălucitor.

Iată câteva dintre motivele care determină tot mai multe persoane să apeleze la un astfel de tratament în cadrul unei clinici stomatologice de specialitate:

- Rezistență la colorare. Lamela din porțelan oferă o rezistență mai mare decât smalțul natural al dinților, motiv pentru care fațetele dentare nu vor prezenta pete cauzate de cafea, ceai sau tutun.

- Sensibilitate dentară. Albirea profesională este o soluție foarte simplă de a scăpa de petele de pe dinți, însă multe persoane sunt sensibile la această procedură stomatologică. În acest caz, fațetele pot fi soluția perfectă pentru a obține un zâmbet strălucitor.

- Acoperă micile imperfecțiuni. În cazul în care zâmbetul tău este afectat de crăpături, spații interdentare asimetrice, spărturi sau plombe inestetice, fațetele îți oferă șansa de a ascunde toate aceste detalii nedorite.

- Pot înlocui aparatul dentar. În unele cazuri, tratamentele ortodontice pot fi înlocuite cu succes, astfel încât aceste piese din porțelan vor fi o soluție potrivită în cazul dinților nealiniați, strâmbi sau ușor inegali ca dimensiune.

- Pot modifica forma danturii. Fațetele dentare sunt o soluție ideală de tratament pentru persoanele care au dinți prea scurți, prea lungi sau bombați. Aceste lamele din ceramică pot schimba complet forma și aspectul dinților din față, oferindu-ți acel “zâmbet de Hollywood”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO