(P) Râmnicu Vâlcea participă în campania „România Reciclează”


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 17:44
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 17:37
Categorie: a
ramnicu valcea

Pe 4 și 5 iulie vâlcenii reciclează!

Joi și vineri, pe 4 și 5 iulie, între orele 09.00 – 15.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor preda echipamentele electrice și electronice vechi (DEEE) și acumulatorii portabili uzați spre reciclare, în cadrul campaniei „România Reciclează” organizată de Asociația Environ și Asociația SNRB în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Punctul fix de colectare va fi amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere) locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă.

Toți cei care vor preda deșeuri electrice sau baterii uzate vor fi premiați pe loc cu tichete cadou, conform regulamentului.Aflat la a treia ediție, programul „România Reciclează” are drept obiective creșterea nivelului de conștientizare al populației cu privire la importanța colectării selective și reciclării și încurajarea formării unor obiceiuri responsabile față de mediul înconjurător. Atunci când nu sunt gestionate corect, DEEE-urile și bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și mediul înconjurător din cauza substanțelor toxice și a conținutului ridicat de metale grele.

Peste 86.000 kg de aparatură electrică veche și baterii uzate au fost predate spre reciclare până acum în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei „România Reciclează”. În topul localităților din care s-au colectat cele mai mari cantități de DEEE-uri s-au numărat Buzău, Caracal și Hârșova.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Regulamentul oficial al campaniei România Reciclează și calendarul acțiunilor de colectare sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

Primăriile care doresc să se alăture programului pentru ediția din septembrie, își pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

***
Despre Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro

ramnicu valcea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ramnicu valcea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
ramnicu valcea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO
electric castle
Electric Castle, o experiență spectaculoasă. Imagini inedite de la festival
Electric Castle, diferit față de alți ani. Ce se întâmplă acum la festival
Ai recunoaște un brand după muzica lui? Ce înseamnă identitatea audio
(P) De ce să participi la un curs SEO în București dacă oricum "toată lumea știe să facă SEO"?
(P) Lasă-te purtat de o poveste senzorială cum nu ai mai întâlnit, la Electric Castle 2019
(P) Experiență senzorială completă la Electric Castle 2019. Iată cum se simte muzica!
STUDIU: OMV aduce la Electric Castle tehnologia Super Selfie
(P) STUDIU: OMV aduce la Electric Castle tehnologia Super Selfie
(P) MEGA IMAGE crește legume controlate pas cu pas
(P) Informații utile despre jocurile de noroc online din România
Bile sărate sau dulci, cu cremă de brânză Hochland
(P) Campionii se cresc de mici cu pui de cea mai bună calitate. LaProvincia luptă pentru viitorii olimpieni
Cele mai cool 5 festivaluri din lume, unde muzica chiar e pentru toți