(P) PUROLITE construiește la Victoria o stație ultra-modernă de epurare a apelor uzate


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 09:53
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 09:50
Categorie: a
apa

PUROLITE anunță că a demarat procesul de construcție a unei stații ultra-moderne de epurare a apelor uzate, cu tehnologie de ultimă generație, în cadrul unității de producție a firmei PUROLITE din orașul Victoria, Brașov.

Investiție de peste 15 milioane de dolari pentru un impact redus asupra mediului înconjurător

Purolite a semnat un contract cu firma WABAG, cu sediul în București, firmă ce aparține grupului cu același nume, lider mondial în managementul apei pentru sectoarele industriale și municipale, care va proiecta, va construi și va asigura funcționarea stației în valoare de 15 milioane de dolari.

Stația va deține multiple sisteme de epurare și va fi extrem de eficientă în ceea ce privește purificarea apei reziduale, împiedicând mirosurile neplăcute să pătrundă în atmosferă, permițând totodată si reutilizarea apei.

Proiectarea stației va avea ca priorități principiile de conservare, optimizare și refolosire, astfel încât instalația rezultată să fie extrem de durabilă și cu impact redus asupra mediului înconjurător.

Până în prezent, terenul a fost împrejmuit și pregătit pentru studiul geotehnic. De asemenea, un sistem de evacuare prin conducte subterane este în curs de autorizare și va funcționa în conformitate cu reglementările locale cu privire la procedura de autorizare și practicile de siguranță. Deși se preconizează ca proiectul să fie pus în funcțiune în anul 2020, se așteaptă încă toate autorizațiile necesare.

Începând din anul 2018, Purolite, împreună cu firma WABAG, lucrează la dezvoltarea unei soluții de epurare personalizată, soluție care implică procese aerobe, anaerobe, membrane și procese chimice/ fizice care reduc încărcările surselor de apă și asigură o epurare de cea mai înaltă calitate a apei reziduale, care va respecta reglementările naționale cu privire la evacuare.

În prezent, la Victoria, apele sunt procesate de o stație de epurare veche, construită în anii 1950.

Firma Purolite SRL funcționează ca și unitate de producție în orașul Victoria de peste 24 de ani, respectând întotdeauna normele de calitate ale mediului și apei. Însă, pentru asigurarea unei epurări de înaltă calitate, o nouă stație de ultimă generație este necesară.

Standardele de protecție a mediului înconjurător sunt din ce in ce mai stricte la nivel global, iar Romania nu este o excepție. Stația de epurare va respecta standardul NTPA001, conform cerințelor legislației din România.

WABAG – partener cu peste 90 de ani de experiență în tratarea apelor

Pe lângă asigurarea unui parteneriat de proiectare și construire a stației, firma WABAG va pune în practică expertiza de care dispune pentru a facilita o funcționare și întreținere eficientă a stației, pe o perioadă de 15 ani.

Acest lucru va conduce la dotarea stației de epurare cu cele mai noi și mai eficiente tehnologii disponibile la nivel global și va permite firmei PUROLITE să facă ceea ce știe cel mai bine - să dezvolte, să producă și să extindă tehnologiile pe bază de rășini, pentru a susține științele vieții (life sciences), dar și alte industrii.

WABAG este o firmă specializată, cu o experiență de peste 90 de ani, care oferă servicii complete în domeniul epurării apelor, având la activ peste 6000 de instalații construite.

WABAG funcționează în 20 de țări de pe 4 continente și sunt lideri în dezvoltarea și întreținerea soluțiilor personalizate pentru epurarea apei.

Compania a fost în numeroase rânduri premiată și recunoscută pentru inițiativele sale de proiectare inteligentă și sustenabilitate.

Purolite în România, unitate certificată ISO 14001 și certificată FDA

Purolite găzduiește în Romania și o unitate de producție produse farmaceutice inspectată de FDA și certificată EU cGMP. Fabrica realizează produse care contribuie la sănătatea și bunăstarea oamenilor și este auditată periodic de către autoritățile sanitare din toată lumea.

În iunie 2019, Purolite a obținut certificatul ISO 14001:2015 - sistemul de management de mediu. Certificarea vine ca o confirmare a faptului că unitatea de producție din România respectă standardele și reglementările locale și europene în domeniul protecției mediului înconjurător.

Purolite Romania are peste 280 de angajați în orașul Victoria și este parte integrantă din rețeaua PUROLITE care cuprinde peste 40 de birouri la nivel global și unități de producție la nivel mondial.

apa Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Tags: apa, investitie,

VIDEO PROTVPLUS.RO
curs SEO Bucuresti
(P) De ce să participi la un curs SEO în București dacă oricum "toată lumea știe să facă SEO"?
(P) Lasă-te purtat de o poveste senzorială cum nu ai mai întâlnit, la Electric Castle 2019
(P) Experiență senzorială completă la Electric Castle 2019. Iată cum se simte muzica!
(P) STUDIU: OMV aduce la Electric Castle tehnologia Super Selfie
(P) MEGA IMAGE crește legume controlate pas cu pas
(P) Informații utile despre jocurile de noroc online din România
hochland
Bile sărate sau dulci, cu cremă de brânză Hochland
(P) Campionii se cresc de mici cu pui de cea mai bună calitate. LaProvincia luptă pentru viitorii olimpieni
Cele mai cool 5 festivaluri din lume, unde muzica chiar e pentru toți
(P) Ce este și cum funcționează un elevator auto?
(P) Serviciile de investigații private Detectiv Premium – o soluție necesară și de actualitate pentru publicul românesc
(P) Premium Store se extinde în București și deschide al doilea showroom de mobilă și electrocasnice