(P) Producția de telefoane 5G, în creștere. Care sunt avantajele față de 4G

(P) Producția de telefoane 5G, în creștere. Care sunt avantajele față de 4G
StirilePROTV

Se așteaptă ca smartphone-urile 5G să continue să experimenteze o creștere a producției, în ciuda condițiilor de piață dificile din cauza COVID-19.

 

În 2020, s-au produs 187 de milioane de unități, în timp ce în 2021 se preconizează 458 de milioane de unități produse.
Această creștere va afecta arhitecturile smartphone-urilor, costurile de producție și va avea un impact asupra modemurilor 5G, front-end-ului RF și memoriei.

Prima schimbare și cea mai evidentă este viteza transmisiilor prin 5G care se poate apropia de 15 sau 20 Gbs pe secundă. Accelerarea va permite accesul în timp real la cloud și, prin urmare, se va bucura de programe, inteligență artificială și resurse de la distanță, fără a aștepta. Luarea deciziilor, accesul la date, videoclipuri, grafică și instrucțiuni vor fi instantanee.

Telefoane - oferte (eMAG)

Imaginați-vă ce poate însemna pentru o organizație să acceseze instantaneu toate resursele unui computer central care reunește aplicații, algoritmi și stocare fără să aștepte. Marele avans va consta în posibilitatea de a activa software-ul de nivel de la distanță, ca și cum ar fi rulat pe terminale personale. Timpul real va fi cheia, astfel încât dispozitivele noastre mobile să nu mai fie limitate de memoria și capacitatea lor de acumulare a datelor.

Toate acestea vor implica o reducere a costului hardware-ului de comunicații, fiind capabil să privilegieze capacitățile intrinseci precum calitatea sau manipularea audiovizualului și noi funcționalități pentru viitor în reprezentarea datelor, cum ar fi sistemele de colectare a informațiilor 3D sau multisenzoriale.

Telefoane mobile - oferte

Dar viteza mai mare nu este cel mai mare beneficiu al 5G. Adevărata valoare a 5G este fiabilitatea sa extremă și latența ultra-scăzută, care ar putea atât de mică până la o milisecundă (echivalentul clipirii din ochi), comparativ cu latența de 50 de milisecunde care este tipică rețelelor 4G.

Acest lucru va face posibile tot felul de aplicații de afaceri care nu ar putea funcționa prin intermediul rețelelor celulare, ceea ce va însemna o creștere masivă a numărului de dispozitive conectate care operează în rețea. Viteza este mare, iar 5G prin natura sa va permite conectarea mai multor dispozitive.

Telefoane mobile clasice sau smart: oferte și reviews

Gândiți-vă la orașele inteligente, de exemplu. Multe metropole mari au încercat să utilizeze mai bine datele și tehnologia pentru a le ajuta să gestioneze serviciile cheie ale orașului și infrastructura civică critică. Pentru a face acest lucru, trebuie să conecteze clădiri, străzi și o gamă largă de dispozitive, dar progresul până în prezent a fost limitat, datorită rețelelor 4G actuale. Permițând transferul virtual în timp real al unei cantități uriașe de date pe un număr mare de dispozitive Internet of Things, 5G poate permite orașelor să automatizeze o serie de funcții, inclusiv operațiuni de construcție, monitorizarea calității aerului și a apei, gestionarea autonomă a vehiculelor, precum și siguranța traficului și controlul rețelei electrice.

5G va fi, de asemenea, un factor principal pentru îmbunătățirea sstemului de sănătate. Prin adoptarea 5G, furnizorii de asistență medicală nu vor trebui să se îngrijoreze de congestia rețelei și de viteza lentă care le limitează capacitatea de a utiliza mai mult tehnologia pentru a trata pacienții. Cu rețelele 5G, furnizorii pot, de exemplu, extinde utilizarea telemedicinei pentru a oferi îngrijire pacienților din zonele îndepărtate sau rurale care altfel nu ar avea acces la un medic; transmite rapid și fiabil arhive imense de imagini medicale; colectează date prin monitorizare la distanță pe care le pot pentru a oferi îngrijire personalizată și preventivă; și să utilizeze tehnologia inteligenței artificiale pentru a ajuta la îmbunătățirea diagnosticelor și a planurilor de tratament. Și toate acestea se traduc în rezultate semnificativ mai bune pentru pacienți.

Acestea sunt doar două exemple ale modului în care fiabilitatea extremă a 5G va avea un impact major asupra societății. Dar în această etapă incipientă a jocului, nimeni nu știe cu adevărat sfera și tipurile de aplicații la care ne putem aștepta.

Companiile de telecomunicații fac investiții uriașe în 5G pentru a construi infrastructura necesară. Dar cât vor fi dispuși să plătească astăzi clienții care folosesc telefoane mobile 4G pentru serviciul premium 5G? Pentru a stimula utilizarea 5G la scară largă, telecomunicațiile vor trebui să devină creative.


 

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București

Performanța nu are limite, iar fiecare persoană se poate bucura de un stil de viață activ și sănătos.

(P) Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România
(P) Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România

Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans finalistă America’s Got Talent a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România în 4 aplicații de top: eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.  

(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil conceput pentru gaming
(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil conceput pentru gaming

Republic of Gamers (ROG) este un nume sinonim cu performanța.  

Recomandări
David Popovici, elogiat în L’Equipe după recordul mondial de la Europene: ”Veni, Vidi, Popovici”
David Popovici, elogiat în L’Equipe după recordul mondial de la Europene: ”Veni, Vidi, Popovici”

”Veni, Vidi, Popovici", a titrat cotidianul francez L'Equipe, într-un material dedicat noului campion european şi recordman mondial la 100 metri liber, românul de doar 17 ani, David Popovici.  

Bilanț coronavirus, 14 august. Scade numărul de infectări și decese
Bilanț coronavirus, 14 august. Scade numărul de infectări și decese

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat în România 2.651 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, cu peste 2.000 mai puține față de ziua anterioară, precum și 12 decese.

Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii
Calendar ortodox 15 august. Sf. Maria, cea mai mare sărbătoare creștină a verii

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, cunoscută în popor și ca Sfânta Marie Mare, este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august.