(P) Prima legatura, din Romania, in direct cu un astronaut aflat la bordul ISS. Vodafone Romania ia parte la acest eveniment

advertorial vodafone ISS

20 de tineri din Romania vor avea oportunitatea sa ia parte la o premiera istorica: vor discuta in direct pe 12 aprilie, cu unul dintre astronautii americani aflati in spatiu.

Prima legatura oficiala in direct cu un astronaut aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale este realizata de catre Universitatea “Valahia” din Targoviste iar Vodafone Romania ia parte la aceasta premiera mondiala. Evenimentul este patronat de agentile spatiale ale Statelor Unite si Uniunii Europene, NASA si ESA, si de organizatia internationala ARISS (Amateur Radio on International Space Station).

Mai concret, 20 de elevi de gimnaziu si liceeni din judetul Dambovita vor discuta live pe 12 aprilie, intre orele 16:49 si 17:00, cu astronautul Jeffrey Williams, care s-a alaturat de curand echipajului ISS. Acest lucru va fi posibil printr-o legatura radio directa, punct la punct, intre Statia Spatiala Internationala si o statie locala de la sol, aflata in Targoviste si echipata cu sisteme de radiocomunicatii. Totul va fi transmis live pe canalul Vodafone Romania, principalul sponsor al dialogului spatial.

Acesta va fi primul contact radio oficial cu ISS iar proiectul a fost depus inca de acum 4 ani. Din 2012 si pana acum, elevii selectati pentru a comunica cu astronautul de ope ISS au fost instruiti in domeniile tehnologiilor spatiale, radio-comunicatiilor in benzile de radioamatori si a tehnologiilor mobile 4G, printr-un parteneriat cu Vodafone Romania.

Contactele ARISS, cum este cel din 12 aprilie presupun montarea si testarea unui sistem de echipamente de radio-emisie si receptie extrem de sofisticate, capabile sa urmareasca si sa comunice in direct cu Statia Spatiala Internationala la distante foarte mari. Pe langa problema distantei, ISS are o viteza de 28.000 km/h, ceea ce inseamna ca traverseaza intreg teritoriul Romaniei in doar 45 de secunde.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Conferinta de lansare a evenimentului va avea loc pe 11 aprilie, la ora 10, lal Universitatea ”Valahia” din Targoviste iar evenimentul propriu-zis se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Targoviste pe 12 aprilie, incepand cu ora 15:00. Sponsorul principal al evenimentului este Vodafone Romania, care va si transmite in direct pe canalul de YouTube.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI

HONOR a lansat de curând noul smartphone Magic6 Pro.

(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara
(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara

Altex România continuă să dezvolte rețeaua sa națională de magazine și inaugurează un nou magazin in orașul Hunedoara, județul Hunedoara.

(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)
(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)

Fiecare generație Zenbook redefinește conceptul de ultraportabil, păstrând intacte principiile care au consacrat această serie emblematică.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.