(P) Pregătește-te pentru prima vizită a micuțului tău la cabinetul de stomatologie!


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 10:45
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 10:42
Categorie: a
stomatolog

Mulți părinți aleg să întârzie prima vizită a micuților la un cabinet de stomatologie, din vaste motive. O mare parte dintre adulți consideră că nu este necesar un control al copiilor cărora încă le cresc dinții de lapte, până la vârsta de 2 ani.

Alții sunt de părere că rutina zilnică de igienă orală a copilului lor este una adecvată și că nu există niciun motiv de îngrijorare asupra vreunei probleme dentare. Părinții evită medicul dentist fie din frică sau din rușine pentru cum ar putea să se comporte copilul într-un mediu nefamiliar, precum un cabinet de stomatologie.

Chiar dacă ești de părere că dinții micuțului tău arată ca fiind sănătoși, doar un medic dentist își poate da seama de existența unei afecțiuni orale reale, încă de la primele semne ale apariției acesteia.

De asemenea, nu ai niciun motiv pentru care să te simți jenat de plânsul copilului tău în cabinetul de stomatologie: se întâmplă tot timpul cu mulți pacienți de vârstă fragedă, iar medicii și asistenții vor ști cum să-l calmeze pe cel mic și să-l facă să se relaxeze.

Semne asupra cărora ar trebui să fii atent

Cu toate că ar trebui să-ți duci copilul la primul control stomatologic la vârsta de 1 an, nu te sfii să faci acest lucru și mai devreme, în caz de nevoie. Adu-ți micuțul într-un cabinet de stomatologie, mai ales dacă observi că este agitat și temperamental, își suge buzele în mod constant, are gingiile umflate și roșii, sau dacă observi o decolorare a dinților acestuia.

Cum să te pregătești pentru prima vizită la cabinetul de stomatologie

Dacă prima vizită la dentist a copilului are loc când acesta este încă destul de mic pentru a-și da seama ce se întâmplă, nu vor exista motive de frică și îngrijorare din partea niciunuia dintre voi. Însă, dacă ai așteptat mai mult timp pentru a-ți aduce copilul la un control, va fi conștient de locul în care veți merge și se va simți stresat și anxios.

Pentru a trece peste emoțiile pe care le vei resimți atât tu, cât și cel mic, iată câteva moduri care te vor ajuta să te pregătești pentru primul control într-un cabinet de stomatologie:

Obișnuiește-l cu mediul

Înainte ca micuțul să fie pus în rolul de pacient, ai putea să-l iei cu tine în vizitele pe care le faci pentru controlul personal. Lasă-l să se familiarizeze cu mediul unui cabinet de stomatologie și să vadă că nu există nici un motiv de frică.

Discută cu el

Este foarte important să-ți pregătești copilul înainte de primul control, prin discuțiile cu el asupra lucrurilor care vor urma în timpul vizitei. Fii sincer și entuziast și răspunde la orice întrebare pe care ți-o va adresa. Îl poți recompensa cu orice, în cazul unui comportament exemplar.

Practica

Pregătește-l pe cel mic pentru primul lui contact cu un cabinet de stomatologie prin jocuri de rol. Examinează-i dantura și lasă-l și pe el să se uite la dinții tăi. Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai confortabil cu ideea unui control adevărat la medicul dentist.

Nu amâna prima vizită a copilului tău la cabinetul de stomatologie! Un control timpuriu va avea beneficii pe termen lung asupra sănătății lui orale și te va salva pe viitor de stres și cheltuieli.

Sursa: Pro TV

Tags: stomatolog, copii,

VIDEO PROTVPLUS.RO