(P) Povestea emotionanta a Valeriei, o tanara care a invatat la "SOS Satele Copiilor Romania" cum sa devina un om mare

Ultima actualizare: 19-04-2014 07:00
Valeria

La doar 25 de ani, Valeria este un exemplu pentru multi tineri din Romania.

A obtinut admiratia profesorilor si colegilor cand a luat cea mai mare nota pe scoala la Bacalaureat, a intrat la facultatea dorita pe locurile finantate de stat si a obtinut si o bursa de studiu. Dupa ce a absolvit si cursurile de master, ea si-a inceput cariera intr-o banca. In tot acest timp, a facut voluntariat si i-a ajutat pe altii mai putin norocosi decat ea.

Zilele trecute, Valeria a vizitat cu emoție locul fara de care, spune ea, succesele de pana acum nu ar fi fost posibile: SOS Satele Copiilor Romania, un ansamblu de case familiale unde copii fara posibilitati gasesc caldura si siguranta unui camin. Aici Valeria a avut-o alaturi pe mama Teo, care i-a fost alaturi de cand tanara avea doar 9 ani, oferindu-i educatie, sprijin, afectiune pentru a deveni omul matur si independent care este astazi. A invatat-o binele si raul, sa fie cinstita cu ea insasi si cu ceilalti, sa respecte munca, sa aprecieze si sa multumeasca intotdeauna pentru ajutorul primit.

Valeria a gasit multe lucruri schimbate in complexul familial despre care pastreza cele mai frumoase amintiri ale copilariei. Casa in care a locuit impreuna cu mama Teo si ceilalti sase frati este in curs de renovare. Tigla si tamplaria au fost de deja inlocuite, o noua centrala termica a fost montata, iar acum se lucreaza la tamplaria exterioara si la termoizolatia mansardei. Si toate acestea se intampla pentru ca toate casele din SOS Satul Copiilor Bucuresti vor fi renovate in cadrul programului “Totul incepe acasa!”, derulat de GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ si Habitat for Humanity Romania. Cele trei organizatii si-au unit eforturile pentru a le oferi copiilor ce locuiesc aici un loc mai bun in care sa creasca frumos.

“Ma bucur sa vad ca se lucreaza aici. Casele se invechisera, era nevoie de o renovare. Oamenii de aici m-au ajutat sa devin tot ceea ce sunt astazi, le multumesc pentru tot ce au facut pentru mine in toti acesti 16 ani si ma bucur sa vad ca sprijina in continuare tinerii sa creada in visele lor si sa devina oameni mari”.

In fiecare din casele de la SOS Satele Copiilor Romania locuieste o mama sociala, ce are in grija 6-7 copii. Casele au fost date in folosinta acum 20 de ani si nu au mai fost renovate de atunci, iar in prezent ele sunt intr-o stare avansata de degradare, avand si un consum energetic mare. Prin contributia de 300.000 de euro a GDF SUEZ Energy Romania, Fundatiei GDF SUEZ si Habitat for Humanity Romania, pana la finalul anului 2014, toate cele 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor vor fi renovate si eficientizate energetic.

Programul „Totul incepe acasa!” face parte din platforma de responsabilitate sociala a GDF SUEZ Energy Romania, „Energie pentru Fapte Bune”, ce reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie. Detalii pe www.energiepentrufaptebune.ro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO