(P) Pompele submersibile pentru apa murdară și cele cu tocător - cum funcționează și aplicabilitate practică

(P) Pompele submersibile pentru apa murdară și cele cu tocător - cum funcționează și aplicabilitate practică

Importanța pompelor submersibile este recunoscută. Majoritatea au optat pentru acest sistem pentru a-și asigura cantitatea de apă atât pentru uzul menajer, cât și pentru consum.

Mai puțin cunoscute sunt însă funcțiile unei pompe cu tocător. Ca o descriere generală, acestea sunt utilizate în zonele cu apă murdară, cu rugină sau noroioase.

Pentru o imagine de ansamblu generală, o pompă submersibilă funcționează pe principiul ridicării apei datorită unei forțe acționate de un motor ermetic cuplat aproape de corpul pompei. Avantajul constă în faptul că nivelul de ridicare și volumul de apă nu depind de presiunea aerului exterior.

O astfel de pompă se conectează la un furtun flexibil care face legătura cu restul conductelor de livrare.

Aplicațiile pompelor submersibile sunt numeroase. Pompele cu o singură treaptă sunt utilizate pentru drenaj, pompare din canalizare sau la nivel industrial. Pompele cu mai multe trepte sunt de obicei folosite pentru extragerea apei din puțuri.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”


Pe piața de profil există două tipuri de pompe submersibile - cele pentru apă curată și cele pentru apă murdară, în funcție de apa ce trebuie extrasă. Indiferent de tipul de pompă, este indicată achiziționarea din magazine de profil. Un punct de reper în acest sens este Shop - Einstal.

Pompele pentru apă curată

Acestea sunt folosite în gospodării pentru pentru consum, uz menajer sau irigații. În situații excepționale, acestea se mai folosesc și pentru a extrage apa de la inundații pentru eliberarea încăperilor sau golirea rezervoarelor. Este recomandat ca în momentul achiziționării să fie specificată destinația de utilizare.

Pompele submersibile pentru apă murdară

O astfel de pompă este utilă în momentul în care se dorește scoaterea apei din iazuri, lacuri sau canalizări. Aceste echipamente sunt concepute să fie rezistente la coroziune. Totuși este necesar ca apa să nu prezinte impurități de dimensiuni mari.

Fiecare astfel de pompă submersibilă pentru apă murdară diferă în funcție de dimensiunile maxime ale impurităților ce pot fi extrase.

Ce aspecte trebuie vizate în momentul achiziționării unei pompe submersibile?

*Debitul de apă extras,
*Adâncimea de extragere a apei,
*Tipul de apă - murdară sau curată.

Ca o mențiune trebuie amintit faptul că aceste pompe nu trebuie folosite pentru extragerea lichidelor corozive, inflamabile sau explozibile. Mai mult decât atât, temperatura apei nu trebuie să depășească 35de grade.

Ce sunt pompele cu tocător și cum funcționează?

Spre deosebire de pompele submersibile pentru apă murdară, cele cu tocător permit mărunțirea impurităților solide cu dimensiuni mari. O pompă cu tocător are o aplicabilitate bine definită și vizează în principal managementul apei uzate. În general se utilizează în zonele cu apa noroioasă, murdară și mai ales pentru decantarea foselor septice. Pompele cu tocător permit extragerea lichidelor ce conțin materii solide, fiind permisă pomparea la adâncimi de până la 70 mCA.

Din punct de vedere al structurii, o pompă de ape murdare cu tocător se aseamănă cu una submersibilă de ape murdare, diferența constând în faptul că absorbția este prevăzută cu un mecanism de mărunțire prin forfecare.

Materialul din care este construit mecanismul de tip tocător este recomandat să fie unul rezistent. În principal modele de pe piața de profil sunt din fontă și oțel. Deși aceste materiale sunt dure, se pot deforma dacă intră în contact cu pietre de dimensiuni mari sau metale.

Această pompă este acționată de rotația unui motor. Astfel, forța cinetică determină o tocare eficientă. Amplasarea tocătorului poate fi extern sau intern, în funcție de expunerea la gura de absorbție.

Funcția principală a pompei cu tocător este de a mărunți corpurile solide care în mod normal ar bloca turbinele. În general, apele de canalizare nu trebuie să conțină deșeuri menajere de tipul cârpelor, pugilor sau orice material care nu se dezintegrează. Aceste aspecte de obicei nu sunt în totalitate respectate, de aceea este recomandată o pompă cu tocător.

Aceste deșeuri conduc în timp la deteriorarea pompei, chiar dacă este prevăzută cu tocător. Este indicată atenția sporită asupra obiectelor aruncate în canalizare.

Pompele cu tocător sunt utilizate frecvent în aria rezidențială. Acestea se amplasează în fose sau în rezervoare care preiau direct apa de la WC, dus, sau chiuvetă.

Pompele cu tocător sunt utile și în domeniul industrial sau comercial. În prezent, pompele sunt automatizate prin diferiți senzori și plutitoare. Materialele și armăturile de proiectare fiind în general cele specifice pompelor submersibile pentru ape uzate.

Cei de la Shop - Einstal dispun de o varietate de pompe submersibile atât pentru extragerea apei curate, cât și pentru cea murdară, cu impurități. În ceea ce privește modelele pompelor pentru apă murdară, portofoliul cuprinde o gamă diversă întocmai pentru a acoperi cerințele publicului larg. Pe https://www.shop-einstal.ro/pompe-si-hidrofoare/pompe-ape-murdare-cu-tocator sunt puse la dispoziție prezentări detaliate și fișele tehnice ale fiecărui dispozitiv.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.