(P) Pompele submersibile pentru apa murdară și cele cu tocător - cum funcționează și aplicabilitate practică


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2019 11:38
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2019 11:31
Categorie: a
(P) Pompele submersibile pentru apa murdară și cele cu tocător - cum funcționează și aplicabilitate practică

Importanța pompelor submersibile este recunoscută. Majoritatea au optat pentru acest sistem pentru a-și asigura cantitatea de apă atât pentru uzul menajer, cât și pentru consum.

Mai puțin cunoscute sunt însă funcțiile unei pompe cu tocător. Ca o descriere generală, acestea sunt utilizate în zonele cu apă murdară, cu rugină sau noroioase.

Pentru o imagine de ansamblu generală, o pompă submersibilă funcționează pe principiul ridicării apei datorită unei forțe acționate de un motor ermetic cuplat aproape de corpul pompei. Avantajul constă în faptul că nivelul de ridicare și volumul de apă nu depind de presiunea aerului exterior.

O astfel de pompă se conectează la un furtun flexibil care face legătura cu restul conductelor de livrare.

Aplicațiile pompelor submersibile sunt numeroase. Pompele cu o singură treaptă sunt utilizate pentru drenaj, pompare din canalizare sau la nivel industrial. Pompele cu mai multe trepte sunt de obicei folosite pentru extragerea apei din puțuri.


Pe piața de profil există două tipuri de pompe submersibile - cele pentru apă curată și cele pentru apă murdară, în funcție de apa ce trebuie extrasă. Indiferent de tipul de pompă, este indicată achiziționarea din magazine de profil. Un punct de reper în acest sens este Shop - Einstal.

Pompele pentru apă curată

Acestea sunt folosite în gospodării pentru pentru consum, uz menajer sau irigații. În situații excepționale, acestea se mai folosesc și pentru a extrage apa de la inundații pentru eliberarea încăperilor sau golirea rezervoarelor. Este recomandat ca în momentul achiziționării să fie specificată destinația de utilizare.

Pompele submersibile pentru apă murdară

O astfel de pompă este utilă în momentul în care se dorește scoaterea apei din iazuri, lacuri sau canalizări. Aceste echipamente sunt concepute să fie rezistente la coroziune. Totuși este necesar ca apa să nu prezinte impurități de dimensiuni mari.

Fiecare astfel de pompă submersibilă pentru apă murdară diferă în funcție de dimensiunile maxime ale impurităților ce pot fi extrase.

Ce aspecte trebuie vizate în momentul achiziționării unei pompe submersibile?

*Debitul de apă extras,
*Adâncimea de extragere a apei,
*Tipul de apă - murdară sau curată.

Ca o mențiune trebuie amintit faptul că aceste pompe nu trebuie folosite pentru extragerea lichidelor corozive, inflamabile sau explozibile. Mai mult decât atât, temperatura apei nu trebuie să depășească 35de grade.

Ce sunt pompele cu tocător și cum funcționează?

Spre deosebire de pompele submersibile pentru apă murdară, cele cu tocător permit mărunțirea impurităților solide cu dimensiuni mari. O pompă cu tocător are o aplicabilitate bine definită și vizează în principal managementul apei uzate. În general se utilizează în zonele cu apa noroioasă, murdară și mai ales pentru decantarea foselor septice. Pompele cu tocător permit extragerea lichidelor ce conțin materii solide, fiind permisă pomparea la adâncimi de până la 70 mCA.

Din punct de vedere al structurii, o pompă de ape murdare cu tocător se aseamănă cu una submersibilă de ape murdare, diferența constând în faptul că absorbția este prevăzută cu un mecanism de mărunțire prin forfecare.

Materialul din care este construit mecanismul de tip tocător este recomandat să fie unul rezistent. În principal modele de pe piața de profil sunt din fontă și oțel. Deși aceste materiale sunt dure, se pot deforma dacă intră în contact cu pietre de dimensiuni mari sau metale.

Această pompă este acționată de rotația unui motor. Astfel, forța cinetică determină o tocare eficientă. Amplasarea tocătorului poate fi extern sau intern, în funcție de expunerea la gura de absorbție.

Funcția principală a pompei cu tocător este de a mărunți corpurile solide care în mod normal ar bloca turbinele. În general, apele de canalizare nu trebuie să conțină deșeuri menajere de tipul cârpelor, pugilor sau orice material care nu se dezintegrează. Aceste aspecte de obicei nu sunt în totalitate respectate, de aceea este recomandată o pompă cu tocător.

Aceste deșeuri conduc în timp la deteriorarea pompei, chiar dacă este prevăzută cu tocător. Este indicată atenția sporită asupra obiectelor aruncate în canalizare.

Pompele cu tocător sunt utilizate frecvent în aria rezidențială. Acestea se amplasează în fose sau în rezervoare care preiau direct apa de la WC, dus, sau chiuvetă.

Pompele cu tocător sunt utile și în domeniul industrial sau comercial. În prezent, pompele sunt automatizate prin diferiți senzori și plutitoare. Materialele și armăturile de proiectare fiind în general cele specifice pompelor submersibile pentru ape uzate.

Cei de la Shop - Einstal dispun de o varietate de pompe submersibile atât pentru extragerea apei curate, cât și pentru cea murdară, cu impurități. În ceea ce privește modelele pompelor pentru apă murdară, portofoliul cuprinde o gamă diversă întocmai pentru a acoperi cerințele publicului larg. Pe https://www.shop-einstal.ro/pompe-si-hidrofoare/pompe-ape-murdare-cu-tocator sunt puse la dispoziție prezentări detaliate și fișele tehnice ale fiecărui dispozitiv.

 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO
Inchirieri auto sigur si rapid
(P) Inchirieri auto sigur si rapid
(P) Cum poți MINIMIZA RISCUL în afaceri? Iată top 10 firme care au, în prezent, cele mai mari datorii la stat
Cele mai noi tehnici și tehnologii în cardiologie, prezentate la București, la congresul East Meets West
(P) Calculatoare second hand de la cei mai buni producatori la un pret accesibil
(P) Mitul implantului dentar si consecintele sale comportamentale
(P) Ai nevoie de fișa medicală pentru permis auto? Ce informații trebuie să știi despre acest document
gadgeturi
(P) Iată 5 gadgeturi de divertisment în confortul propriei locuințe!
(P) Dă-i șansa copilului tău să fie viitorul campion la fotbal!
(P) Despre pompele de căldură – ce nu știu cei ce își doresc un astfel de sistem de încălzire
(P) Promoția “Joacă cu Holsten în Frăția Berii” și-a desemnat câștigătorul premiului de 1 milion lei
(P) Gențile de damă exprimă nuanțe aparte ale personalității
(P) Tot ce trebuie sa stii despre mostenire si succesiune