(P) Poate fi folosit un nebulizator pentru a trata tusea?

(P) Poate fi folosit un nebulizator pentru a trata tusea?

Un nebulizator este un tip de aparat cu aerosoli care vă permite să inhalați vapori care conțin medicamente.

Deși nu sunt întotdeauna prescrise pentru tuse, nebulizatoarele pot fi utilizate pentru a ameliora tusea și alte simptome cauzate de bolile respiratorii.

Acestea sunt utile în special pentru grupele de vârstă mai tinere care pot avea dificultăți în utilizarea inhalatoarelor de mână.

Puteți obține un nebulizator fără prescripție medicală. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă dumneavoastră sau un membru al familiei aveți o tuse persistentă care ar putea fi ameliorată prin tratamente cu un aparat cu aerosoli.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile și posibilele dezavantaje ale acestor aparate de nebulizare.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cum ameliorează nebulizatoarele tusea

Un nebulizator merită luat în considerare pentru ameliorarea tusei, dar determinarea cauzei care stă la baza tusei este cel mai important pas.

Tusea este un simptom - nu o afecțiune. Organismul tău folosește tusea ca o modalitate de a răspunde la iritanții din plămâni și gât.

Tusea poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni pe termen scurt și lung, printre care:

- alergii
- astm
- sinuzită
- expunerea la fum
- gripă sau răceală obișnuită
- iritarea plămânilor
- boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC)
- reflux gastric
- pneumonie
- bronșită (sau bronșiolită la copiii foarte mici)
- fibroză chistică
- boli de inimă
- boală pulmonară

Funcția unui nebulizator (aparate cu aerosoli) este de a furniza imediat medicamente plămânilor dumneavoastră, lucru pe care un inhalator nu îl poate face la fel de bine.

Nebulizatoarele lucrează cu respirația naturală, astfel încât acestea pot fi ideale pentru persoanele care au dificultăți în utilizarea inhalatoarelor, cum ar fi bebelușii și copiii mici.

CONSULTAȚI UN MEDIC ÎNAINTE DE UTILIZARE

Întrebați întotdeauna un medic înainte de a utiliza un nebulizator pentru a vă asigura că aveți medicația și doza potrivită pentru dumneavoastră sau pentru copilul dumneavoastră.

Un tratament cu nebulizator (aparat aerosoli) poate ajuta la reducerea inflamației din plămâni și/sau la deschiderea căilor respiratorii, în special în cazul unei boli respiratorii, cum ar fi astmul.

Persoanele cu alte boli respiratorii, cum ar fi BPOC, care au complicații pulmonare din cauza unei răceli sau a gripei pot beneficia, de asemenea, de acest tratament.

Odată ce medicamentul ajunge la plămâni, puteți simți o ameliorare a simptomelor, cum ar fi dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept și tuse.

Cu toate acestea, nebulizatoarele nu tratează, de obicei, cauza care stă la baza tusei.

O tuse cronică necesită ca medicul dumneavoastră să elaboreze un plan de tratament pe termen lung pentru a vă ajuta să reduceți simptomele.

Cum să utilizați un nebulizator pentru a ușura tusea

Pentru a utiliza un nebulizator este necesar aparatul cu aerosoli, împreună cu un distanțier sau o mască pentru a vă ajuta să respirați vaporii.

De asemenea, este nevoie de medicamente lichide, cum ar fi

- albuterol
- soluție salină hipertonică
- formoterol
- budesonidă
- ipratropium

Nebulizatoarele pot fi utilizate pe termen scurt, cum ar fi în cazul unei crize de astm sau al unor probleme respiratorii legate de o răceală.

De asemenea, uneori sunt folosite ca măsură preventivă pentru a reduce inflamația și constricția, astfel încât să puteți respira mai ușor.

Vaporii medicinali pot ajuta, de asemenea, la subțierea mucusului dacă aveți un virus sau o criză respiratorie.

Tusea, împreună cu alte simptome ale unei crize respiratorii, cum ar fi respirația șuierătoare și problemele de respirație, pot indica necesitatea unui nebulizator.

Dacă nu aveți un nebulizator, medicul dumneavoastră vă poate prescrie aparatul cu aerosoli, precum și medicamentele necesare pentru a-l utiliza. Dacă aveți deja un nebulizator, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru instrucțiuni.

Când porniți nebulizatorul, veți vedea vaporii ieșind din mască sau din distanțier (dacă nu, verificați dacă ați plasat corect medicamentul).

Pur și simplu inhalați și expirați până când aparatul nu mai produce vapori. Acest proces poate dura între 10 și 20 de minute la un moment dat.

În cazul problemelor respiratorii, cum ar fi tusea, este posibil să fie nevoie să folosiți tratamentul cu nebulizator de mai multe ori pe zi pentru a obține o ameliorare.
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI

HONOR a lansat de curând noul smartphone Magic6 Pro.

(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara
(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara

Altex România continuă să dezvolte rețeaua sa națională de magazine și inaugurează un nou magazin in orașul Hunedoara, județul Hunedoara.

(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)
(P) Experimentează o nouă eră a laptopurilor cu ASUS Zenbook 14 OLED (UM3402)

Fiecare generație Zenbook redefinește conceptul de ultraportabil, păstrând intacte principiile care au consacrat această serie emblematică.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.