(P) Osmoză inversă: cum să purifici apa de bacterii, virusuri, nitrați și nitriți

Dată publicare: 01-04-2020 21:05
Dată actualizare: 22-02-2021 11:07


osmoza inversa

Știai că apa pe care o bei poate conține bacterii, virusuri, nitrați și nitriți, dar și alge, fungi, paraziți, poluanți chimici sau metale grele precum cuprul și plumbul?

Corpul nostru conține aproximativ 60% apă, așa că sursa zilnică de apă este foarte importantă pentru sănătatea organismului și starea de bine.

De aceea este important să afli mai multe despre osmoză inversă, procesul de purificare a apei printr-un proces de filtrare printr-o membrană semipermeabilă, până la 0,0001 microni. Așa se purifică corect sursa zilnică de apă, pentru un plus de sănătate, zi de zi!

Apa este foarte importantă în natură, atât pentru plante și animale, cât și pentru oameni. La anumite viețuitoare, până la 90% din greutatea lor corporală provine din apă. La oameni, până la 60% din corpul uman adult este, de fapt, apă. Mai mult decât atât, creierul și inima sunt compuse din aproximativ 73% apă, iar în plămâni regăsim 83% apă. Așadar, putem spune că apa este necesară vieții, dar și că impuritățile din ea ne pot afecta sănătatea. De aceea este important să discutăm despre osmoză inversă, dar și despre beneficiile pe care acest proces le poate aduce.

Osmoza este un proces natural, des întâlnit, și se numără probabil perintre cele mai importante fenomene naturale. În cadrul acestui proces, soluțiile cu salinitate slabă migrează spre soluții cu salinitate crescută. Poate că acest lucru sună complicat, dar adevărul este că el se întâmplă în fiecare zi: rădăcinile plantelor absorb apa din sol la fel de ușor cum rinichii noștri absorb apa din sânge. Însă atunci când vorbim despre osmoză inversă, lucrurile se întâmplă exact invers: sistemele de filtrare a apei opresc intrarea anumitor elemente în organism, purificând eficient apa.

Cu ajutorul unei stații de osmoză inversă, te poți bucura și tu de apă curată, fără arseniu, bariu, cadmiu, crom, cupru, plumb, nitrați, nitriți, radiu, seleniu, amoniu, bicarbonați, bromuri, clor liber, cloruri, magneziu, sodiu, sulfați, tanin, zinc, aluminiu. Turbiditatea, gustul și mirosul neplăcut, microorganismele specifice - virusuri și bacterii, toate vor dispărea din apa pe care tu o consumi! Este important să menționăm că, odată cu filtrarea elementelor impure cu potențial negativ, sunt filtrate și sărurile și mineralele bune din apă. De aceea, este important să instalăm și un cartuș de remineralizare a apei sau să adoptăm o dietă bogată în minerale.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO