(P) Orange România continuă seria iniţiativelor „Fiecare gest contează”

Ultima actualizare: 04-06-2020 20:53

Orange România continuă seria iniţiativelor „Fiecare gest contează”, campanie de sprijin a comunității în contextul crizei generate de Covid-19.

Îşi uneşte forţele cu Fundaţia Orange şi Salvaţi Copiii pentru a susține accesul la educație online pentru elevii și profesorii din medii vulnerabile.

Resurse mobilizate de către cei trei parteneri: 2.000 de tablete echipate cu servicii de internet, acces gratuit și nelimitat la internet pentru 2 luni pentru 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din România, webinare gratuite pentru profesori pentru folosirea platformei Digitaliada.ro și trafic gratuit de date la accesarea celor peste 2.000 de resurse educaționale din platforma www.digitaliada.ro până pe 1 septembrie 2020.

De la închiderea școlilor, 42,4% dintre copiii din mediile vulnerabile nu au avut acces la cursurile online. Acest fapt se datorează în special lipsei echipamentelor necesare sau a conexiunii la internet.

În acest context, Orange România a extins seria de acțiuni în sprijinul comunității din această perioadă, pentru a susține accesul la educație online pentru cât mai mulți elevi. Inițativa face parte din campania ”Fiecare gest contează” și este derulată alături de Fundația Orange și Salvați Copiii.

În cadrul acesteia, 2000 de elevi din medii defavorizate beneficiază de tablete echipate cu internet, iar 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din România au primit acces gratuit si nelimitat la internet pana la finalul scolii. În plus, profesorii au parte de webinare gratuite pentru folosirea platformei de învățare online Digitaliada a Fundației Orange, și trafic gratuit pentru accesarea resurselor educaționale până pe 1 septembrie 2020.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO