(P) O nouă tendință în modă - haine și accesorii de inspirație asiatică


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 13:29
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 13:13
Categorie: a
haine

În modă, tendințele vin, pleacă și (poate) se reîntorc, în forme reinterpretate. Acest lucru s-a întâmplat și cu hainele de inspirație asiatică.

În ultima vreme, în Occident, dictează stilul exotic, caracterizat de mixuri neașteptate de culori și de croiuri, precum și de printuri psihedelice. Bloggerii și editorii de modă asiatici se remarcă tot mai mult prin originalitate și aduc de fiecare dată în prim plan elemente unice, care denotă pasiunea lor pentru frumos.

În continuare, te invităm să faci cunoștință cu esența stilului vestimentar asiatic, un trend în vogă în ultimele sezoane.

 

Rochiile tip qipao

 

Rochia tip qipao este un item reprezentativ al culturii chineze. În magazine, poți găsi o mulțime de modele de rochii inspirate de acest model. O rochie qipao poate fi purtată atât la un eveniment special, cât și la birou, de exemplu, cât timp o asortezi corespunzător.

Optează pentru o nuanță stylish de verde mentă dacă participi la o petrecere cocktail și alege o rochie qipao roșie, îndrăzneață, dacă plănuiești să mergi la un eveniment care impune o apariție sofisticată. 

În zilele aglomerate de la birou, accesorizează o astfel de rochie cu o pereche de balerini și așa obții rapid un outfit sofisticat și comod. Pentru seară, alege o pereche de sandale, de preferat negre sau nude.

 

Blazerele tip kimono

 

Kimono-ul este costumul național al Japonei. Dacă ar fi să deslușim, mot-a-mot, sensul acestuia, el s-ar traduce prin „lucru de purtat”. Kimono-ul are o croială simplă, având toate liniile drepte, însă modelele autentice sunt foarte dificil de aranjat, din punctul de vedere al modului de legare.

Purtate de către femeile asiatice în cadrul ceremoniilor special, kimono-ul este, astăzi, sursă de inspirație pentru marii designeri care au creat elemente vestimentare ce păstrează diverse elemente ale acestuia.

La mare vogă în acest sezon sunt blazerele tip kimono, care captează atenția mai ales vara.

Jucăușe, feminine și destul de versatile, aceste blazere sunt ideale pentru a crea ținute vesele, care să emane bună dispoziție.

 

Tunicile stil kaftan

 

Dacă îți place să îți petreci vacanțele pe litoral, rochiile tip kaftan sunt un must-have. Kaftanul este o tunică vaporoasă, la mare modă în vremurile noastre. La origini, însă, aceasta era un element vestimentar oriental pentru care o purtau persoanele de rang înalt.

Pe atunci, kaftanul era o haină largă, împodobită cu pietre prețioase și cu fire de aur. Astăzi, kaftanul este un accesoriu de plajă cât se poate de chic, dar totodată modele derivate din acest sunt croite special drept ținute de gală.

O ținută de inspirație asiatică nu poate fi completă fără accesoriile potrivite. Întregește-ți look-ul cu câteva inele din argint cu modele asiatice, pe care le poți folosi pe post de amulete.

Vestimentația de inspirație exotică va fi pusă în valoare și de un make-up pe măsură. Ca atare, accentuează-ți privirea folosind umbre fumurii și nuanțe excentrice pentru conturul ochilor.
 

FULLSCREEN
(P) O nouă tendință în modă - haine și accesorii de inspirație asiatică
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: tendințe, modă,

VIDEO PROTVPLUS.RO