(P) O eră a normalizării relațiilor dintre SUA și China?

Huawei

Schimbarea de gardă de la Washington a produs deja câteva urmări semnificative.

Printre primele măsuri luate de către administrația Biden se numără reintroducerea SUA în rândul țărilor semnatare ale tratatului de la Paris, oprirea ridicării zidului la granița Mexicului, mandatarea purtării măștilor în instituțiile federale americane și schimbarea parcului auto federal cu mașini electrice.

Una dintre cele mai așteptate schimbări ține de relația dintre Statele Unite ale Americii și China. În timpul fostei administrații prezidențiale, câteva brand-uri au fost puse pe lista neagră a americanilor. Cele mai cunoscute sunt Huawei și ZTE. Chiar în ultimele zile ale administrației Trump, DJI, liderul de piață pe segmentul dronelor, a ajuns și el pe lista care interzice companiilor americane să furnizeze servicii și produse către cele din China.

Huawei a fost cea mai afectată companie în urma acestei decizii. Pe lângă telefoanele pe care le produce, Huawei furnizează și soluții de rețelistică, iar cifra sa de afaceri a fost vizibil afectată. Din punct de vedere al statisticilor furnizate de către Counterpoint, Huawei deține o cotă de piață de numai 8%, față de 14% în aceeași perioadă a anului trecut.

Așadar, eforturile Huawei de a prezenta o alternativă la serviciile furnizate de către Google nu s-au dovedit a fi foarte eficiente. Motiv pentru care cea mai des întâlnită întrebare în rândul foștilor și actualilor utilizatori de telefoane Huawei face referire la preferințele față de brand-ul chinezesc în cazul în care acesta va avea din nou voie să se folosească de serviciile Google.

Nu este un secret că Google a creat servicii de calitate: Google Maps și Waze sunt cele mai folosite aplicații de navigație; Chrome este cel mai popular browser; Gmail se bucură de aceeași poziție de lider în rândul serviciilor de e-mail. Google Drive, Google Documents, YouTube (alături de YouTube Music), Google Photos, Google Home - toate acestea sunt servicii care sunt extrem de utile pe orice smartphone, dar mai ales pe un telefon Huawei.

În cazul DJI, se pare că chinezii au la dispoziție aproximativ jumătate de an să găsească soluții. Analiștii estimează că producătorul de drone dispune de suficiente stocuri pentru a mulțumi cererea de drone până la jumătatea anului 2021. În cazul în care Statele Unite ale Americii nu întorc decizia aplicată în decembrie 2020, DJI va fi pus în dificultate.

Problemele pentru chinezi se înmulțesc și din perspectiva concurenței. Producătorul francez Parrot se mândrește cu respectarea intimității clienților săi (acuzând subtil că DJI nu ar face acest lucru), Autel plusează cu specificații de generație viitoare pe fiecare dintre dronele sale și Skydio plusează cu tehnologia incredibilă de tracking. Colac peste pupăză, Sony a decis să intre pe piața dronelor prin produsele Airpeak. Prima sa dronă a fost deja anunțată și, deși este construită doar pentru profesioniști, multe voci dau ca sigură intrarea japonezilor pe piața dronelor “de larg consum”.

Așadar, curiozitatea tuturor celor pasionați de tehnologie, dar și a chinezilor este îndreptată către un singur birou din Statele Unite ale Americii. Va urma oare o nouă eră a relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și China?

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Mobexpert inaugurează un nou magazin
(P) Mobexpert inaugurează un nou magazin "Concept Store" în Baie Mare Value Centre

Mobexpert deschide joi, 29 septembrie, la Baia Mare, un nou magazin tip „Concept Store” cu mobilier și decorațiuni pentru casă. Reţeaua operată se extinde, astfel, la 28 de magazine și parteneri la nivelul României.

(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța
(P) Hornbach inaugurează un magazin în Constanța

Cel de-al nouălea magazin Hornbach din România va fi inaugurat la Constanța mâine, 28 septembrie.

Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun
Să ne amintim ce ne oferă speranță. Alex Bogdan: Depinde doar de noi să putem rescrie povestea unui an mai bun

Anul 2021 a fost unul greu, cu multe probleme de înfruntat pe mai multe planuri și restricții din cauza pandemiei și tocmai de aceea avem nevoie de speranță, mai mult, avem nevoie să ne amintim ce ne oferă speranță.

Recomandări
O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții
O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții

Una dintre cele mai mari fraude cu lemn tăiat ilegal din păduri este investigată de nouă structuri ale statului. Poliţiştii şi procurorii au descins la 17 Ocoale Silvice din Suceava, dar şi la 146 de firme şi chiar adrese particulare din alte 17 judeţe.

Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO
Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO

Au apărut noi mesaje acuzatoare la adresa preotului Visarion Alexa. Încă o femeie povestește, că părintele i-a făcut avansuri și chiar, a sărutat-o când, au fost împreună. Pentru a dovedi că nu minte a publicat, și capturi cu mesajele.

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO
În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.