(P) Nu știi cum să-ți amenajezi și decorezi biblioteca? Află aici!

Ultima actualizare: 20-01-2020 14:12
advertorial

Scriitorul roman Marcus Cicero a spus cândva: „O casă fără cărți este ca un trup fără suflet” și asta rezonează foarte bine cu prezentul.

De ce să-ți ascunzi marile capodopere literare în spatele ușilor închise atunci când poți să expui cărțile în mod corect într-o bibliotecă bine amenajată, la care poți adăuga decorațiuni interesante, accente de culori sau să aduci un plus de stil camerei tale?

Iată un ghid cu câteva trucuri de amenajat la îndemână pe care le poți aplica:

Florile de interior și suculentele mici pot aduce un plus de stil bibliotecii și o pot transforma într-un punct focal în orice încăpere. Optează pentru diferite texturi și nuanțe de verde, precum exemplul de mai sus, deoarece plantele în ghiveci vor atrage atenția asupra mobilei.

Profită la maxim de plantele luminoase și ghivece decorative în schema aleasă de culori pentru a aduce mobila la viață. Când vine vorba de ceea ce evidențiază un raft de cărți, accesoriile sunt printre cele mai bune exemple.

„Alegerea unui raft pentru cărți poate fi o alegere dificilă”, spune Ricky Vann, „iar dacă aveți o cameră mică, alegeți unul care are o culoare similară pereților dvs., pentru că acest lucru vă va asigura un echilibru perfect în stil”.

Dacă tu ai ales o schemă de culori neutră, folosește rafturile ca spațiu suplimentar pentru a afișa fotografii și alte ornamente.

Aranjarea cărților pe categorii cu spațiu între ele este cea mai simplă modalitate de a adăuga o atmosferă calmă, echilibrată în camera ta.
Oferă cărților tale spațiu. Poți opta pentru oglinzi, astfel încât colecția ta să nu pară sufocantă în ansamblul bibliotecii. Poți alege pentru un colț cu cataloage de artă, unde să nu pui foarte multe titluri, ci, mai degrabă, accesorii.

Aceasta este o șansă foarte bună să faci ca biblioteca să treacă de la un spațiu de depozitare simplu din camera de zi la o piesă centrală, care să atragă atenția fiecărui musafir. Încearcă să pui cărțile în grămadă, pe culori și să te gândești dacă vrei ca acestea să fie sortate pe culori, mărime sau un alt fel de aranjament, apoi poți începe să decorezi după bunul tău plac.

Iluminarea raftului de cărți este o altă idee foarte bună. Se pot folosi ghirlande luminoase (asemeni instalațiilor de Crăciun) în partea superioară a mobilei, dând un aspect de strălucire. Luminile subtile punctate pe polițe pot ajuta la stilizarea atmosferei interioare.

Acestea fiind spuse, iată un ghid care îți aduce câteva idei de amenajare a bibliotecii tale. Reinterpretează și reinventează stilul, pentru că nimic nu este greșit din acest punct de vedere.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO