(P) Nu faci trafic pe blog? 5 metode prin care poți să îți îmbunătățești conversiile

ad
Pexels

Ți-ai făcut un blog în urmă cu ceva timp, scrii cu pasiune, investești mult timp în el, însă, chiar și toate acestea, traficul pe blog este mult mai scăzut decât ți-ai dori?

Te întrebi: oare fac ceva greșit și cum aș putea să-mi îmbunătățesc conversiile?

Probabil că ai auzit multe păreri și ți s-au făcut recomandări după ureche, însă nimeni nu știe mai bine răspunsul decât o agenție digitală de content marketing, care cu asta se ocupă zi de zi. Așa că, am decis să ne consultăm cu experții pe domeniu și să obținem de la ei cele mai bune cinci recomandări despre cum să-ți crești traficul pe blog.

1. Creează conținut strategic

 

Știi vorba aceea, conținutul e rege? Însă nu orice fel de conținut, ci unul mai bun decât cel care îl faci acum, adică unul strategic, care să răspundă unei nevoi specifice.

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Pune-ți întrebarea: ce iubește audiența ta, publicul tău țintă? După ce-ți răspunzi la această întrebare, direcționează-ți conținutul către una din categoriile următoare: cool, amuzant, util sau educațional. După ce-ți alegi stilul conținutului, mizează pe introducerea de infografice, video-uri, statistice șocante și orice are potențial de a ajunge viral.

Însă, ce este esențial pentru a aduce publicul pe blog-ul tău? Un titlu irezistibil, care va face pe oricine să dea click, să stârnească curiozitatea instant și să spună mult mai mult decât spune articolul în sine. Și pentru a-ți da seama ce fel de titlu captează cel mai bine atenția, poți experimenta mai multe stiluri.

Un pas următor pentru un conținut strategic este să-ți creezi un newsletter prin care să-ți promovezi cele mai bune postări de pe blog, pentru că și el are nevoie de promovare. Pentru a ajunge să trimiți newsletter-ul la cât mai multe persoane săptămânal sau lunar, nevoie să strângi o bază de date de e-mailuri. După ce ai reușit acest lucru, îți formezi un public fidel, care își va vizita contant blog-ul și vor dori să exploreze și mai mult din conținutul tău la fiecare vizită.

2. Spune un mare DA cuvintelor cheie

 

Dacă îți dorești cu adevărat trafic mare pe blogul tău, nu uita să introduci în articole cuvinte cheie cu un număr mare de căutări în Google. Practic, optimizarea SEO va ajuta mult blogul tău, însă și aceasta trebuie făcută după anumite reguli, spre exemplu: nu folosi cuvinte cheie în exces, evită să incluzi prea multe hyperlink-uri în articol și fă trimiteri din articol către alte postări de pe blogul tău. Totodată, folosește cuvinte cheie lungi, formate din trei cuvinte cheie mici, pentru că sunt mult mai ușor de targetat și nu există o competiție atât de mare pe ele. Cum poți afla care sunt acelea? Simplu! Intră pe Google, tastează un cuvant cheie în bara de search și vezi ce sugestii primești în completarea cuvântului cheie. Dă enter și mergi în josul paginii, să vizualizezi rubrica “Searches related”. După ce ai găsit toate cuvintele cheie complexe, intră pe Google Keyword Planner și introdu-le acolo, pentru a vedea care din ele au cel mai mare număr de căutări și o competiție scăzută. Iar dacă nu te descurci sau ți se pare complicat, poți apela la serviciile oferite de o agenție SEO.

 

3. Descoperă pe ce rețea socială se află publicul tău

 

Dacă vrei să-ți promovezi blogul, află pe ce rețea socială își petrece timpul publicul tău țintă. Analizează tipul tău de conținut, stabilește ce tip de conținut livrezi și construiește-ți o prezență puternică în mediul respectiv. Dacă realizezi conținut ce livrează informații profesionale, din domeniul business, orientează-te către rețele sociale precum LinkedIn. Dacă blogul tău merge mult pe partea vizuală, publicul tău s-ar putea să își petreacă timpul pe Instagram. Un alt truc este să folosești Google Analytics pentru a vedea ce site-uri au cel mai mult trafic și se potrivesc nișei tale, după care poți începe să devii activ prin comentarii, postări etc., până când ajungi să fii văzut ca un membru valoros al comunității tale.

4. Optimizează-ți blogul pentru viteză și telefonul mobil

 

Viteza este esențială în menținerea unui cititor pe blogul tău! Nimeni nu are răbdare să aștepte ca imaginile să se încarce sau să dea zoom pentru a-ți citi articolele. Dacă nu știi exact care este viteza site-ului tău, o poți verifica cu ajutorul Google’s Page Speed Insights. După ce ai făcut acest lucru, utilizează unul din plugin-urile disponibile în Wordpress, care te va ajuta să-ți creezi o versiune mobilă a blogului tău. Este esențial să faci acest lucru dacă vrei să-ți crești traficul, pentru că utilizatorii moderni de internet petrec în jur de trei ore pe telefonul mobil sau tabletă.

5. Împrietenește-te cu competitorii de pe nișa ta

 

Vrei să-ți crească traficul pe blog? Atunci, neapărat trebuie să te împrietenești cu bloggerii de pe nișa ta. Fii activ, comentează pozitiv și niciodată negativ la articolele competitorilor, ia-le interviuri celor din top 3 de pe nișa ta și etichetează-i cu trimitere către site-ul lor, pentru că va fi bine pentru ambele părți.


O dată ce vei respecta aceste cinci reguli pentru blogul tău, rezultatele se vor vedea mult mai rapid și poți ajunge mult mai ușor în topul celor mai buni bloggeri!

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) ASUS TUF Gaming A15 (FA507): lumea jocurilor la degetele tale
(P) ASUS TUF Gaming A15 (FA507): lumea jocurilor la degetele tale

ASUS TUF Gaming A15 (FA507) este un laptop de gaming conceput pentru a oferi o performanță excepțională și o experiență de joc captivantă.  

(P) Kaufland a oferit 27.000 de premii pentru modernizarea școlilor
(P) Kaufland a oferit 27.000 de premii pentru modernizarea școlilor

Campania „Viitorul începe acum” derulată de Kaufland România a înregistrat un succes important, demonstrând implicarea extraordinară a comunităților locale din România în modernizarea și tehnologizarea învățământului.

(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor
(P) Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic și tratament este esențial pentru sănătatea rinichilor

1 din 10 români trăiește cu boală cronică de rinichi, însă, din cauza simptomelor care se manifestă târziu, afecțiunea este depistată abia în stadiile avansate. Anual, peste 37.000 de persoane sunt spitalizate cu acest diagnostic.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.