(P) Noile laptopuri ASUS ZenBook sunt dotate cu ecrane OLED pentru profesioniști

(P) Noile laptopuri ASUS ZenBook sunt dotate cu ecrane OLED pentru profesioniști

Emisia de lumină albastră seara, înainte de culcare, este un pericol invizibil al ecranelor digitale cu efecte importante pe termen lung asupra sănătății.

Specialiștii ASUS au pus la punct o soluție ingenioasă pentru a rezolva această problemă pe noile laptopuri ASUS ZenBook dotate cu ecrane cu tehnologie OLED cu emisie redusă de lumină albastră.



Inovația valoroasă este acea inovație care acționează transparent în sprijinul utilizatorului, fără să necesite intervenția acestuia. Noua serie de laptopuri ASUS ZenBook propune mai multe modele dotate cu ecrane OLED care pe lângă calitatea excepțională a imaginii oferă și beneficii importante asupra sănătății pe care le vei observa cu siguranță în timp.

Emisia de lumina albastră redusă de ecranele ASUS cu tehnologie OLED

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Din ce în ce mai multe studii scot în evidență dereglarea pe termen lung a ritmului circadian la adulți și copii deopotrivă. Cunoscut și sub denumirea de ”ceas intern al organismului”, ritmul circadian este cel responsabil cu semnalele de culcare și trezire de care are nevoie organismul pe parcursul zilei, pe lângă reglarea temperaturii, digestiei și metabolismului, ca să numim cele mai importante funcții pe care le îndeplinește.

Aceste studii indică emisia de lumină albastră a ecranelor digitale ca principalul motiv pentru care nu mai dormim cum trebuie. Lumina albastră emisă seara, înainte de culcare, ne face să adormim târziu, să dormim agitat și să ne trezim cu greu dimineata. Nu doar atât, dar senzația de oboseală se menține și pe parcursul zilei.

În general o noapte de somn agitat este o problemă care se rezolvă de la sine în zilele următoare, dacă acest ciclu nu se repetă, bineînțeles. Problema cu somnul insuficient este că efectele pe termen lung pot căpăta proporții nedorite, cu cât se prelungește mai mult această situație.

Efectele sunt ușor de observat când vine vorba de productivitate, dar trebuie știut că pot afecta și sănătatea prin apariția bolilor de inimă, a diabetului și a obezității. Consumul de lumină albastră înainte de culcare este cel mai des întâlnit motiv pentru care dormim prost.

Din acest motiv inginerii ASUS au produs un filtru optic Eye Care pentru noile ecrane cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Acest filtru reduce cu 70% emisia de lumină albastră, nu afectează calitatea la nivel profesional a imaginii și este certificat SGS și TUV Rheinland, fiind un beneficiu important al ecranelor ASUS OLED.

Recomandări de la un optometrist de profesie, Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik

Pentru a afla care sunt cele mai eficiente metode de a ne proteja de efectele nedorite ale luminii albastre fără să renunțăm la device-urile favorite, am luat legătura cu Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, un optometrist cu 20 de ani de experiență:

Se știe că în ziua de astăzi suntem cu toții oarecum „dependenți” de tehnologie și petrecem din ce în ce mai mult timp în fața calculatoarelor și laptopurilor. Această expunere prelungită provoacă în timp unele neplăceri. Unele astfel de probleme sunt cauzate și de emisia de lumină albastră a display-urilor care creează o astenopie, o oboseală excesivă a ochilor precum și afectând nivelul de melatonină, provoacă probleme destul de mari la nivelul somnului. În practica noastră întâlnim foarte frecvent astfel de situații, de copii cu ametropii dobândite, principala cauză fiind timpul petrecut în fața monitoarelor de diverse feluri.

 

În acest context această inovație cu ecranul cu tehnologia OLED care reduce cu până la 70% emisia de lumină albastră de la ASUS nu face decât să ne bucure, fiind extrem de folositor pentru cei care lucrează pe calculator, atât elevi cât și cei al căror job depinde de aceste tehnologii.

De curând, mi-am achiziționat și eu un astfel de laptop cu display OLED de la ASUS pe care îl folosesc la cabinet și mă bucur și eu pe deplin de beneficiile și calitatea acestuia.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop conceput pentru profesioniști

Noile ecrane ASUS OLED fac o pereche bună cu un laptop premium precum ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, gândit pentru fluxuri de creație complexe datorită prezenței unui al doilea ecran 4K, ScreenPad Plus, pe lângă afișajul principal de 15.6 inch 4K OLED HDR.

Conținutul aplicațiilor deschise la un moment dat poate fi mutat fără efort între cele două ecrane datorită aplicației ScreenXpert 2 care vine cu mai multe moduri de lucru predefinite, pentru un control total asupra celor două ecrane. Poți alege comportamentul ScreenPad Plus între monitor secundar, touchpad sau unitate de control în modul Panou Control în care controlezi suprafața de lucru activă afișată pe ecranul principal în Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere și After Effects.

Dotat cu componente de ultimă generație, ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 folosește un sistem de răcire performant AAS Plus pentru a menține reci aceste componente de-a lungul sesiunilor de creație, laptopul fiind conceput pentru mediile profesionale de editare foto și video, ecranul fiind validat PANTONE din fabrică pentru culori precise. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 poate fi cumpărat din eShop Oficial ASUS, fiind disponibil în mai multe configurații.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.