(P) Nici nu ne-am fi gândit cât de importante sunt presostatele - Experții Shop Einstal ne explică totul!


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2020 19:12
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020 19:04
Categorie: Advertoriale
advertorial

Când vine vorba de controlul fluidelor sau al gazelor, toată muncă ajunge pe „umerii” presostatelor, fiind componente esențiale ale instalațiilor de acest tip.

Fără să știm intrăm cu ele în contact zilnic. Aici amintim de presostatele din frigider, mașina de spălat vase sau rufe și multe altele din această sferă. Mai pe scurt, orice lucru cu care intrăm în contact și funcționează pe bază de lichid sau gaz dispune, de regulă, de un presostat.

Importanța lor este majoră, rolul lor fiind cel care afirmă acest lucru – fără de ele, instalațiile - care își desfășoară activitatea cu ajutorul gazelor sau al lichidelor, ar funcționa de multe ori anormal, mai ales atunci când nu ar fi supravegheate atent de către un specialist. Experții Shop Einstal vin cu toate informațiile pe care trebuie să le deținem neapărat despre presostate.

Ce sunt și cum funcționează presostalele?

După cum s-a spus și anterior, presostatele prezintă o importanță destul de ridicată, chiar dacă majoritatea românilor nu s-au conformat cu acest lucru. De reținut neapărat este faptul că pe ecranul lor digital vor afișa nivelul de presiune al lichidelor – atât pe cel prea ridicat, cât și pe cel prea mic - aici este vorba despre cele electronice. Datorită mecanismului sau, presostatul crează o conexiune electrică în momentul în care o anumită cantitate de presiune este plasată direct pe el.

În momentul în care presostatul înregistrează o altă valoare a presiunii apei, alta decât cele înregistrate până în acel moment, el va trimite un semnal prin intermediul afișajului digital. În acest fel, cel ce se ocupă de mentenanța sistemului în cauză va ști că ceva nu e în ordine cu instalația.

Cele două tipuri de presostate electrice de pe piață


În momentul de față, în magazinele de profil precum Shop Einstal, există două tipuri de preostate:

   - Presostat electromecanic. Acesta este prevăzut cu un comutator, cu rolul de a dirija presiunea apei. În cazul în care aceasta depășește sau scade sub limita normală, presiunea va fi restabilită prin închiderea sau deschiderea comutatorului.
   - Presostat electronic. Principiul de funcționare e același ca la cel electromagnetic. Diferența este făcută de maniera în care acesta poate fi controlat. Mai exact, datorită elementelor digitale, dar și a celor analogice, presostalul electronic îi permite utilizatorului să controleze mult mai simplu presiunea apei – despre acesta e vorba.

De ce avem așa de mare nevoie de un presostat

Nici nu ne-am imagina cât de important este presostatul în aplicațiile ce funcționează cu gaz sau lichid. De exemplu, în cazul celor care funcționează cu lichid, presostatul ne oferă un flux constant de apă, chiar și atunci când puțul este mic.

În aceeași ordine de idei, cele electronice ne permit să analizăm cu o mai mare ușurință măsurătorile ce privesc nivelul presiunii apei. Totodată, presostatele electrice nu necesită prea mare mentenanță și se adaptează ușor la sistemele pe care le folosim pentru a beneficia de apă sub presiune.

După cum s-a mai spus, fără de ele, informațiile ce privesc presiunea apei nu ar putea fi preluate la fel de ușor, ceea ce înseamnă că defecțiunile la sistemele de alimentare cu apă ar fi extrem de dese. Pentru și mai multe detalii, experții Shop Einstal stau la dispoziția celor interesați.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO