(P) "Multumesc, mama!" pentru puterea de a creste un campion

P&G Olympics

Prima ei zi de viata a schimbat-o in mod definitiv pe a ta si ai simtit din prima clipa ca nimic nu va mai fi la fel – aventura de a fi mama avea sa inceapa.

De la orele fragile in care avea nevoie de toata atentia si dragostea, pana la decizia curajoasa de a urma sportul de performanta, de la pasii tematori la primul pas pe podium, unul si acelasi lucru te-a insotit in permanenta: puterea.

Mamele si puterea acestora de a forma viitori campioni reprezinta centrul de greutate al campaniei P&G «Multumesc, mama!» ─ acea capacitate uimitoare a unei mame de a fi acolo ori de cate ori este nevoie de o incurajare, de un sfat, de o mana ferma care sa te indemne sa mergi inainte si sa iti urmezi visul. Acel statut important de a fi mama unui sportiv de performanta.

Gimnastica si inotul sunt doua sporturi individuale in care, in lumina din sala de concurs sau prin apa, publicul vede un singur personaj. Insa Larisa Iordache, campioana mondiala la gimnastica si Ana Dascal, care la nici 14 ani a uimit prin performantele ei la inot, stiu perfect ca nu sunt niciodata singure – langa ele sunt doua mame exceptionale – Adriana Iordache si Andreea Dascal. Doua femei cu personalitati si povesti de viata diferite, dar care inteleg, la unison, puterea de care trebuie sa dai dovada, implicarea, determinarea si ambitia de a iti duce copilul spre cea mai inalta treapta a podiumului.

Cand Larisa inca nu implinise 5 ani, Adriana Iordache si-a dat seama ca fiica ei avea toate sansele sa devina o gimnasta de succes, iar timpul i-a rasplatit increderea. Pentru ca, 15 ani mai tarziu, Larisa Iordache este medaliata olimpica, mondiala si europeana, iar accidentarea serioasa din luna martie nu a reusit sa ii rapeasca bucuria de a face parte din delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. «In toate momentele dificile, in care simteam ca nu mai pot merge mai departe, imi gaseam refugiul in cuvintele mamei mele. Toate incurajarile ei sunt adanc intiparite in sufletul meu si pot spune ca forta mea de astazi, ca om si sportiv de performanta, se datoreaza in mare parte exemplului ei. “Multumesc, mama!“ marturiseste Larisa, cu un zambet cald.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Si anii de antrenamente ai Anei Dascal au fost ghidati de prezenta mamei, pentru care niciun efort nu a fost prea mare. Andreea Dascal si-a dorit ca fiica ei sa aiba toate conditiile necesare pentru a isi urma visul, iar de la asta si pana la decizia curajoasa de a se muta de la Cluj Napoca la Constanta, unde Ana se putea pregati la cel mai inalt nivel, a fost un singur pas. Legatura dintre cele doua le-a ajutat sa treaca peste orice incercare, iar victoriile se traiesc de doua ori mai intens. «Ca mama, am stiut mereu ca acesta este drumul Anei si pentru fiecare succes al ei m-am bucurat mai mult decat pentru propriile mele realizari. Invitatia primita de la FINA (n.r. Federatia Internationala de Natatie) de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio este incununarea eforturilor ei de pana acum. Ana este puternica, sportivii sunt in esenta niste oameni puternici, iar rolul nostru, ca mame, este sa le dam increderea ca pot ajunge acolo unde isi doresc.» Pentru Ana Dascal, obiectivul urmator este Tokio2020 unde, prin pregatire continua si inspirata de forta mamei ei, va obtine cu siguranta performante remarcabile.

Cele doua mame au impartasit povesti emotionante, insa pline de motivatie, la invitatia P&G, in cadrul unei discutii moderate de Carmen Bruma, la randul sau mama si o buna cunoscatoare a lumii sportului. Perspectiva despre a fost intregita de Cristiana Haica, psiholog: «Este nevoie de multa forta pentru ca mamele sa poata fi in permanenta alaturi de copiii lor, asa cum stiu ele mai bine: creand ocazii de dezvoltare si incurajare, sprijinindu-i in ceea ce isi doresc, avand puterea de a ii lasa sa faca fata esecului si sa invete din el, in loc sa il evite. In plus, mama trebuie sa transmita copiilor convingerea ca printr-o pregatire corespunzatoare, vor reusi tot ceea ce isi propun si, indiferent de situatie, ea va fi mereu acolo. Doar o mama puternica poate forma, la randul sau, un caracter puternic».

Campania «Multumesc, mama!» este modul prin care P&G recunoaste la scena deschisa eforturile pe care mamele din intreaga lume le fac pentru a forma sportivi de succes. Anul acesta elementul cheie este puterea: pe de-o parte puterea de care dau dovada mamele care sunt acolo pentru copiii lor, indiferent de context; pe de alta parte forta care, odata insuflata copiilor, este preluata de catre acestia si transformata, prin munca si pasiune, in rezultate de exceptie.

P&G contribuie la imbunatatirea vietii a aproximativ 5 milioane de consumatori din intreaga lume prin portofoliul sau de marci de calitate. Cele mai cunoscute marci ale companiei sunt Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® si Tide®. P&G este prezent in peste 70 de tari. Pentru cele mai noi informatii despre P&G si brandurile sale, puteti accesa www.pg.com.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.