(P) Metoda de învățare sub formă de tutoriale video: interviu cu Gabriel Barna

advert
StirilePROTV

Gabriel Barna își produce singur pentru canalul său de YouTube conținut cu o puternică latură educațională prin care dorește să inspire și, totodată, să-și educe urmăritorii.

Acesta le demonstrează cum pot să folosească eficient tehnologiile moderne pentru a-și dezvolta competențe relevante în contextul actual. Canalul său este locul în care vei găsi clipuri pe tematici variate, de la tutoriale care îți arată cum să produci conținut video, diverse ghiduri despre cum funcționează algoritmul YouTube și social media, în general, până la review-uri și teste detaliate de echipamente și dispozitive utile dacă dorești să începi și tu un canal de YouTube și să creezi conținut multimedia pentru acesta.

Întrucât în activitățile de zi cu zi intră în contact cu multe gadget-uri și tehnologii de ultimă oră, pe canalul său de YouTube vei găsi și o serie de videoclipuri care îți explică metode prin care poți să-ți crești productivitatea și care te învață ce trebuie să faci ca să îmbrățișezi un stil de viață SMART.

În momentele de respiro în care nu lucrează la următorul video pentru propriul canal, Gabriel Barna acordă consultanță pentru YouTube și social media și pune la punct strategii pentru afacerile și brandurile care caută să aibă o prezență relevantă online.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În primul rând, cum ai decis să devii creator de conținut video? Ce te-a inspirat să faci această alegere?

Sunt un om care iubește ceea ce face, sunt creator de conținut educațional si inspirațional care dezvoltă competențe și ușurează viețile oamenilor prin tehnologie, educație modernă și lifestyle SMART.

Acum 6 ani m-am oprit, pentru câteva momente, din tot ce făceam și am conștientizat că majoritatea lucrurilor pe care le-am învățat și aplicat cu succes in viată, le-am învățat de pe Internet, cel mai mult de pe YouTube.

Am decis să dau mai departe acest lucru și altora și să ajut oamenii care au ceva valoros de oferit să creeze conținut care să conteze pentru noi, cei care vrem sa învățam ceva nou și util.

Materialele mele vin în sprijinul creatorilor de conținut care vor să ofere valoare, să își promoveze brand-urile personale sau afacerile. De la freelanceri la business-uri mici și mari.
De la cei care vor să creeze un tutorial, un podcast, o emisiune online, un vlog, până la cei care vor să creeze o comunitate online.

Care este unealta cea mai importantă din arsenalul tău de creator de conținut?

90% din activitatea mea are la bază conținutul video și, din acest motiv, am nevoie de tehnologie puternică și modernă.

Îmi place să mă mișc liber atunci când sunt creativ și, de cele mai multe ori, aleg să folosesc un laptop. După o perioadă bună de utilizare și teste, am hotărât să rămân la ASUS Vivobook PRO 16X OLED. Îmi este foarte simplu să explic de ce. Îl simți din start conceput special pentru creatorii de conținut.

Ce te-a făcut să îl alegi pe ASUS Vivobook PRO 16X OLED pentru editare video?

Noi, creatorii, în general, avem “scântei”, momente în care nu trebuie să pierdem inspirația, ci s-o fructificăm pe loc. Dacă laptopul sacadează, merge sau randează greu, ai pierdut momentul.

ASUS Vivobook PRO 16X OLED are un procesor care nu te lasă la greu, Ryzen 9. Când vrei să tragi mai tare puțin și să faci mai multe lucruri în același timp, cei 32 GB RAM sunt perfecți, iar, când vine vorba de video, NVIDIA RTX 3050 Ti iese din tipare.

Îl simți din prima că este conceput pentru creație și editare. Mai vine și Dial Pad-ul, care te face să uiți că ești în deplasare și nu ești la biroul mare din studio, unde ai o grămadă de periferice. Scroll, zoom, funcții custom, sunt toate acolo și le folosești super ușor.

Cât de importantă este calitatea ecranului pentru activitățile tale de editare video?

Este, fără îndoială, un lucru important. Când editezi video ești super concentrat și atent la monitor. Dacă nu ai în față un display de nota 10, obosești în prima oră de lucru.

Acesta este alt aspect care îmi place la acest laptop. Display 4K, OLED, cu protecție pentru ochi și 550 de niți. Editez ore in sir, colorizarea iese perfect și nu termin treaba cu ochii roșii și obosit ca după 3 zile de editare.

Poți să ne explici cum ți-a schimbat evoluția tehnologiilor mobile felul în care lucrezi?

Acum 6 ani, când stăteam 4 ore pentru exportul unui clip de 10 minute, dacă îmi spuneai că astăzi o să export, pe un laptop, un videoclip 4K de 10 minute în mai puțin de 6 minute, nu aveam cum să te cred.

Astăzi pot sa fac asta cu un ASUS Vivobook PRO 16X OLED!

~~~

Și o mențiune importantă: în această perioadă, dacă alegi să cumperi un laptop ASUS Vivobook Pro 16X OLED, primești cadou acces gratuit timp de trei luni la cele peste 20 de aplicații din suita Adobe Creative Cloud, adică vei putea utiliza cele mai populare programe de grafică concepute pentru creatorii de conținut, bonus la care se adaugă și 100 GB spațiu în cloud pentru proiecte.

În încheiere trebuie amintită și campania Părerea ta contează în care te poți înscrie foarte simplu prin publicarea unei recenzii scurte a produsului pe oricare dintre platformele participante, urmând să primești un an de prelungire a garanției laptopului tău ASUS.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Sondaj: 87% dintre bucureșteni votează transportul alternativ ca fiind cea mai bună opțiune pentru călătoriile urbane
(P) Sondaj: 87% dintre bucureșteni votează transportul alternativ ca fiind cea mai bună opțiune pentru călătoriile urbane

Marea majoritate a bucureștenilor (87%) consideră că transportul alternativ este cea mai bună opțiune pentru călătoriile în oraș.  

(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI
(P) Descoperă Magia: smartphone-ul HONOR Magic6 PRO revoluționează fotografia cu tehnologia AI

HONOR a lansat de curând noul smartphone Magic6 Pro.

(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara
(P) Altex își extinde rețeaua și deschide un nou magazin în Hunedoara

Altex România continuă să dezvolte rețeaua sa națională de magazine și inaugurează un nou magazin in orașul Hunedoara, județul Hunedoara.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.