(P) Laptopurile ASUS OLED ne susțin punctul de vedere

asus
StirilePROTV

Tehnologia OLED oferă, în acest moment, cea mai bună calitate a imaginii pe care o poți obține.

Și nu este doar apanajul televizoarelor de mari dimensiuni, tehnologia fiind prezentă și pe laptopurile ASUS, care dispun de cel mai bun gamut de culoare din clasa lor.

 

 

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Asta înseamnă că un astfel de laptop va reproduce culorile cu o acuratețe superbă în condiții reale, afișând imagini de nivel profesional, perfecte pentru munca profesională și creativă sau pentru oricine dorește, pur și simplu, să se bucure de cea mai bună fidelitate a culorilor.

 

În plus, datorită naturii compușilor organici speciali de emisie de lumină pe care îi utilizează, ecranele OLED pot reduce lumina albastră dăunătoare cu până la 70 %, în comparație cu ecranele LCD, ceea ce le face să fie prietenoase cu ochii și să reducă riscul de deteriorare a retinei. În continuare vom prezenta și celelalte beneficii ale ecranelor OLED.

 

Culori de calitate profesională de ultimă generație

 

Laptopurile ASUS OLED oferă imagini excepțional de detaliate și realiste, acoperind în proporție de 100 % spațiul de culoare DCI-P3, folosit pe scară largă în industria cinematografică, și în proporție de 133% spațiul de culoare sRGB. Acest lucru înseamnă că reproduse pe ecran culorile sunt mai bogate și mai vii, așadar un laptop dotat cu un astfel de ecran este ideal pentru proiectele cu culori intense.

Dacă lucrezi în producția vizuală, afișajul OLED validat PANTONE îți garantează că toate culorile pe care le vezi pe ecran sunt exacte - ceea ce vezi este cu adevărat ceea ce obții!

 

Reducere cu 70 % a luminii albastre pentru îngrijirea ochilor

 

Lumina albastră provoacă disconfort vizual și poate perturba calitatea somnului. Dar, datorită naturii materialelor speciale de iluminare organică folosite la construcția unui ecran OLED, laptopurile ASUS OLED emit cu 70% mai puțină lumină albastră dăunătoare, fiind certificate în acest sens de TÜV Rheinland și SGS.

Mai important, spre deosebire de filtrele tradiționale de lumină albastră, schimbarea spectrului înseamnă că acuratețea culorilor nu este compromisă.

Celulele conice sunt celulele din retina ochiului care permit vederea în culori și sunt cele mai afectate de lumina albastră. În cadrul unor experimente efectuate de Universitatea Farmaceutică Gifu din Japonia, celulele conice ale șoarecilor au fost supuse unor surse de lumină roșie, verde și albastră.

Capacitatea de supraviețuire a celulelor conice expuse la lumină albastră a scăzut dramatic la 20 % după 24 de ore, în timp ce celulele conice expuse la alte culori și-au păstrat o capacitate de supraviețuire de aproximativ 100 %.

Atunci când se întunecă, creierul tău produce hormonul melatonină, care ajută la menținerea unei programări corecte a ciclurilor zilnice de somn. Potrivit unui studiu al Universității Stanford, producția de melatonină poate fi blocată de expunerea la lumină albastră pe timp de noapte și poate provoca perturbarea somnului.

Întrucât ochii copiilor nu sunt complet dezvoltați, având un cristalin și o cornee mai transparente, lumina albastră dăunătoare poate pătrunde mai ușor în ochi, putând provoca îmbătrânirea prematură a retinei.

Cercetările au arătat că, în ochii unui copil de 5 ani, aproximativ 60 % din emisiile de lumină albastră recepționate trec prin retină, în comparație cu doar aproximativ 20 % în cazul unui adult de 60 de ani. Cu ecranele ASUS OLED, nivelurile semnificativ mai scăzute de lumină albastră înseamnă o mai bună îngrijire a ochilor pentru copii.

 

Culori perfecte la orice luminozitate

 

Laptopurile ASUS OLED mențin o gamă de culori DCI-P3 de 100 % la orice nivel de luminozitate, în timp ce la un laptop LCD standard gama de culori este redusă dramatic la niveluri scăzute de luminozitate. Spre exemplu, la o luminozitate a nivelului de gri de 16 G, laptopurile LCD au o gamă de culori DCI-P3 de numai 11 %, în timp ce laptopurile ASUS OLED mențin o gamă de culori DCI-P3 de 100 %.

Pe ecranele LCD convenționale, calitatea detaliilor și a culorilor scade de obicei dramatic, pe măsură ce luminozitatea este redusă. Dar laptopurile ASUS OLED sunt capabile să afișeze detalii deosebite la setări de luminozitate mai mici. Atunci când se calculează volumul de culoare 3D - care adaugă iluminarea la gama tradițională de culori 2D - ecranele ASUS OLED au un volum de culoare cu aproximativ 60% mai mare, oferind o performanță mai bună a culorilor la orice nivel de luminozitate.

 

Sugestia noastră...

 

... dacă vrei să beneficiezi de avantajele OLED, dar și de o mulțime de alte caracteristici, este modelul ZenBook Flip 13 OLED, care vine cu un design complet nou, ce combină o portabilitate excelentă cu o versatilitate fără precedent. Ecranul NanoEdge FHD OLED și balamaua ErgoLift cu rotire la 360° îl fac pe ZenBook Flip 13 OLED un sistem super compact, cu o carcasă super-subțire de doar 13,9 mm, care încorporează o serie extinsă de interfețe pentru conectivitate foarte ușoara. Procesorul Intel Core oferă performanțe excelente pentru productivitate portabilă și creativitate vizuală ridicate.

Utilizatorii vor aprecia cu siguranță funcționalitatea suplimentară oferită de stylus-ul ASUS Pen disponibil opțional. Ecranul tactil suportă cele 4.096 niveluri de sensibilitate oferite de ASUS Pen, ZenBook Flip 13 OLED UJX363 fiind o alegere perfectă pentru creativitate, luare de notițe și editare intuitivă în orice aplicație suportată.

Poți consulta oferta actuală pentru laptopurile ASUS OLED pe eShop oficial ASUS.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.