(P) Jocuri de noroc online - cum este piața românească în comparație cu piața globală

Vlad

Deși website-urile sunt în aparență universale și pot să fie accesate din orice colț al lumii, atunci când este vorba despre domenii precum jocurile de noroc online, lucrurile sunt reglementate la nivel național.

 

Acest lucru se întâmplă din rațiuni de legislație locală și mai ales de... taxare! Pe scurt, fiecare țară își dorește să nu rateze oportunitatea de a câștiga sume mari de bani din practicarea jocurilor de noroc online de către cetățenii săi.

În următorii 5 ani, este de așteptat ca expansiunea pieței globale de gambling la distanță (pe internet) să cotinue în mod accelerat, până la o valoare de peste 73 de miliarde de dolari. Miza este așadar imensă, iar perspectivele sunt încurajatoare prin prisma investițiilor majore în serviciile de internet și în gadgeturi. Lumea se pregătește deja de rețele 5G, deci viteze excelente de descărcare de conținut online, iar smartphone-urile devin dispozitive tot mai performante, perfecte ca suport pentru divertismentul online.

Cum se poziționează România în acest cadru? Un model de succes, se poate spune, ținând cont că există o piață online atent reglementată și perfect funcțională. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a acordat mai întâi licențe provizorii, apoi licențe pe termen de 10 ani mai multor operatori români și străini, care și-au luat astfel angajamentul de a investi pe piața locală. Pariuri sportive, cazino și poker - iată oferta principală adresată românilor cu vârste de peste 18 ani.

Există în prezent mai mult de 20 de astfel de licențe acordate, iar firmele investesc în website-uri care duc jocurile online la cel mai înalt nivel tehnic. Se poate trăi chiar experiența de cazino online, se poate paria live, se pot descărca aplicații. Interesant este că apar în continuare operatori noi (în 2019 s-au acordat deja două licențe noi), iar pe piața locală există și cazinouri online 100% românești, asa cum este de exemplu https://www.vladcazino.ro, dezvoltat local de o companie de top în domeniu la nivel internațional (aceeași care deține gigantul Unibet, lider pe piața locală de pariuri sportive online).

Piața de jocuri de noroc din România este în continuare dominată categoric de segmentul clasic, offline, însă ascensiunea variantelor online este evidentă an de an, cu largi perspective pentru viitor. Totul ține de fapt de schimbarea modului de acțiune a românilor în viața de zi cu zi - petrecem tot mai mult timp online și ne mutăm tot mai multe activități în acest cadru. Piața românească de jocuri de noroc în general este un important furnizor de bani către bugetul de stat, fiind estimată în 2017 o contribuție a sectorului de peste 700 de milioane de euro în taxe și impozite.

Un studiu realizat în anul 2016 de GfK Romania pentru Asociația Romslot și Romanian Bookmakers menționa că 15% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani (adică 2,4 milioane de persoane) au jucat în ultimul an cel puțin o dată jocuri de noroc (sloturi, pariuri sau alte forme). Cei care joacă în mod regulat sunt de obicei bărbați tineri, necăsătoriți, din mediul urban. Organizațiile operatorilor de jocuri de noroc din România reclamă însă în ultima perioadă taxele și impozite foarte mari, în creștere, despre care spun că sunt la un nivel foarte ridicat comparativ cu situația din alte țări membre ale Uniunii Europene. Cele mai recente controverse au fost generate de implicațiile celebrei Ordonanțe de Urgență a Guvernului de la finalul anului 2018.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) STADA România face prima investiție privată într-o fabrică de medicamente din ultimii 30 de ani
(P) STADA România face prima investiție privată într-o fabrică de medicamente din ultimii 30 de ani

STADA România, subsidiara din România a grupului german STADA AG, anunță o investiție greenfield de peste 50 milioane euro și demararea lucrarilor de construcție a noii facilități de producție din Parcul Industrial Arieș Turda, județul Cluj.

(P) „Mega sănătate” pentru colegii din Mega Image. Screeninguri mamare și abdominale gratuite
(P) „Mega sănătate” pentru colegii din Mega Image. Screeninguri mamare și abdominale gratuite

Mega Image are grijă de sănătatea echipelor din fiecare zonă de lucru.

(P) Mai multe avantaje cu aplicația Profi
(P) Mai multe avantaje cu aplicația Profi

Aplicația Profi îți da acum posibilitatea să colectezi buline și certitudinea unui nou beneficiu sigur.

Recomandări
Sute de milioane de euro pentru românii care plantează păduri. Specia pentru care se dau 19.600 de euro/hectar
Sute de milioane de euro pentru românii care plantează păduri. Specia pentru care se dau 19.600 de euro/hectar

Peste 50.000 de hectare ar putea fi împădurite până în 2026 cu fonduri europene. 730 de milioane de euro pot fi folosite pentru astfel de investiții - inclusiv în zone urbane - iar banii pot fi obținuți atât de autorități publice, cât și de populație.

Zelenski: Niciodată foametea nu trebuie folosită ca armă. Săptămâna aceasta am adus acasă 98 de ucraineni eliberaţi
Zelenski: Niciodată foametea nu trebuie folosită ca armă. Săptămâna aceasta am adus acasă 98 de ucraineni eliberaţi

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat, sâmbătă, într-un nou discurs, că foametea nu trebuie să fie folosită niciodată ca armă, el vorbind despre “noua politică de genocid a Rusiei”.  

Când vor fi plătite pensiile în decembrie și ianuarie. Budăi: „Este început de an, o zi-două va fi decalată plata”
Când vor fi plătite pensiile în decembrie și ianuarie. Budăi: „Este început de an, o zi-două va fi decalată plata”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie, pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până la 15 decembrie, toate pensiile să fie achitate.