(P) Îți cade părul. Ce ar trebui să faci?

par

Căderea părului este o problemă ce generează îngrijorare și stres, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Factorii de risc sunt numeroși, indiferent de vârstă sau sex, însă calviția, așa cum mai este denumit acest fenomen, poate apărea temporar și se tratează prin diferite metode, doar la unii oameni fiind permanentă. În mod normal, orice persoană pierde zilnic între 50 și 100 de fire de păr, însă atunci când este afectată densitatea podoabei capilare sau apar zone cu păr subțiat și rărit, înseamnă că este nevoie imediată de un tratament pentru căderea părului. Află în continuare ce măsuri trebuie să iei cât mai repede atunci dacă te confrunți și tu cu această problemă.

Mergi la un consult de specialitate

Căderea părului la femei și bărbați reprezintă un simptom cauzat de diverse tulburări din organism pe care ar trebui să le cunoști înainte pentru a căuta remedii adecvate. Un pas important este să afli dacă este vorba despre alopecie androgenică, cauza frecventă a pierderii podoabei capilare, sau altă afecțiune medicală. Medicul te poate îndrepta spre efectuarea unor analize precum testarea hormonilor tiroidieni, cercetarea unei eventuale anemii, infecții sau deficiențe de fier. Dacă nu ai nici o boală, există posibilitatea ca un examen dermatologic să te lămurească mai mult. În orice caz, sunt o mulțime de soluții practice prin care poți combate căderea părului.

Adoptă o dietă sănătoasă

Este binecunoscut faptul că orice reacție mai puțin plăcută a corpului vine din interior și, adesea, din cauza alimentației. În acest sens, lucrează la o dietă echilibrată, care să includă multe fructe și legume deoarece acestea conțin flavonoizi și antioxidanți care protejează foliculii firelor de păr. Mai mult, sunt bogate în vitaminele A, C, D, E sau cele din complexul B, extrem de benefice pentru regenerarea părului, stimularea creșterii, transportul oxigenului și a nutrienților la foliculii de păr sau prevenirea stresului oxidativ. Importante pentru podoaba capilară sunt și proteinele, dar și alimentele bogate în fier, zinc și biotină.

Încearcă să reduci nivelul de stres

Unul dintre factorii care favorizează căderea părului este stresul. Cu toate că agitația zilnică reprezintă unul dintre aspectele care conduc la situațiile stresante, este important să încerci să te organizezi mai bine pentru a nu-ți pierde inutil energia. În condiții de stres, se poate întâmpla ca mare parte din firele de păr să se oprească din creștere, iar după o perioadă să cadă din cauza faptului că le-a fost afectată rădăcina. În alte situații, din cauza stresului, celulele albe din organism pot ataca foliculii de păr, lucru ce determină pierderea acestora în anumite porțiuni ale scalpului.

Prioritizează-ți activitățile, evită cât de mult poți oamenii și lucrurile care te stresează, mergi la plimbare sau întâlnește-te mai des cu persoanele dragi. Astfel de acțiuni pot elimina stresul și vor conduce la îmbunătățirea calității vieții și implicit, părul va începe să își revină.

Folosește produse împotriva căderii părului

Pe rafturile magazinelor se găsesc o mulțime de șampoane sau alte tipuri de produse pentru păr ce conțin o mulțime de substanțe dăunătoare pentru podoaba capilară și scalp. Încearcă să aplici pe păr doar formule fără sulfați, derivate din petrol, coloranți, parabeni sau conservanți chimici. În schimb, caută produse care să aibă ingrediente a căror eficiență a fost dovedită împotriva căderii părului, cum ar fi extract de rădăcină de maca, apigenină, glicină, redensyl, biocapigen sau procapil. Mai mult, folosește tratament sau ser anticădere care să contribuie la întărirea rădăcinii și la stimularea creșterii firului de păr.

Apelează la terapia prin masaj

Un masaj capilar executat de un specialist sau realizat cu ajutorul unui fotoliu de masaj ar putea fi benefic persoanelor care se confruntă cu un păr rar și fragil. Această procedură poate fi realizată cu puțin ulei de cocos sau de argan, prin apăsare cu buricele degetelor, preț de câteva minute și prin mișcări circulare, pe toată suprafața scalpului. Masajul are rolul de a stimula circulația sângelui, generând astfel o mai bună nutriție a foliculilor de păr.

Căderea părului nu este deloc plăcută, de aceea trebuie să iei măsuri cât mai repede, până nu e prea târziu. De cele mai multe ori, pierderile sunt temporare, iar prin înlăturarea cauzelor te poți bucura din nou de un păr regenerat, sănătos și strălucitor.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București
(P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București

Performanța nu are limite, iar fiecare persoană se poate bucura de un stil de viață activ și sănătos.

(P) Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România
(P) Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România

Moment magic la UNTOLD. O trupă de dans finalistă America’s Got Talent a marcat noul Genius, cel mai mare abonament de cumpărături din România în 4 aplicații de top: eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.  

(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil conceput pentru gaming
(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil conceput pentru gaming

Republic of Gamers (ROG) este un nume sinonim cu performanța.  

Recomandări
Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină în ultima lună, la principalele benzinării. Date oficiale
Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină în ultima lună, la principalele benzinării. Date oficiale

Prețul carburanților au scăzut în luna august, comparativ cu luna iunie. Preţul mediu al benzinei a scăzut cu 58 de bani, iar al motorinei cu 56 de bani. Prețurile variază însă de la o benzinărie la alta.

România trimite o a treia aeronavă către Franţa. Imagini cu echipa de pompieri salvatori | GALERIE FOTO & VIDEO
România trimite o a treia aeronavă către Franţa. Imagini cu echipa de pompieri salvatori | GALERIE FOTO & VIDEO

O a treia aeronavă este trimisă, vineri, de România către Franţa, pentru a transporta restul de personal format din pompieri salvatori care vor interveni pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, informează DSU.

Situație îngrijorătoare în Albena, Bulgaria. Mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit brusc
Situație îngrijorătoare în Albena, Bulgaria. Mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit brusc

Situație îngrijorătoare în stațiunea Albena, din Bulgaria, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit în ultimele zile, având simptome de vărsături, diaree și dureri de cap.