(P) Investitie de 600.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy Romania in sistemul medical romanesc

Ultimul update: Vineri 06 Februarie 2015 07:12
Data publicarii: Marti 03 Februarie 2015 10:17
Categorie: a

GDF SUEZ Energy Romania si Asociatia Daruieste Viata au finalizat doua proiecte in domeniul sanatatii in cadrul programului "Energie pentru o sansa la viata".

Cele doua proiecte au implicat o contributie financiara de 600.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy Romania.

Primul proiect a vizat renovarea si modernizarea centrului de diagnosticare a leucemiilor din cadrul Institutului Clinic Fundeni, iar cel de-al doilea proiect a urmarit deschiderea si dotarea unei noi sali de operatii in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Sectia Chirurgie IV.

La Institutul Clinic Fundeni, in urma achizitiei de echipament medical de ultima generatie, se vor realiza analize de sange pentru diagnosticarea in profunzime a leucemiilor pentru pacientii din spital, dar si pentru cei diagnosticati primar in sectiile de hemato-oncologie din sudul tarii. Impactul proiectului este astfel atat de ordin cantitativ, permitand realizarea a aproximativ 2500 de analize comparativ cu un numar de 700 de analize anterior realizarii investitiei, cat si calitativ, contribuind la imbunatatirea indicatorilor de supravietuire in bolile hemato-oncologice la copii si adulti, respectiv cresterea ratei de supravietuire de la 50% la 80%. Toate acestea au fost posibile prin programul "Energie pentru o sansa la viata", care a implicat o contributie financiara de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy Romania, investitie realizata prin intermediul Asociatiei Daruieste Viata.

O alta investitie facuta de GDF SUEZ Energy Romania, in parteneriat cu Asociatia Daruieste Viata, a fost la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si a implicat o contributie financiara de 235.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy Romania. Ea a permis deschiderea unei noi sali de operatie si dotarea ei cu echipament modern, ceea ce va permite dublarea numarului de interventii chirurgicale, in sistem de urgenta si electiv, dar si facilitarea unor operatii minim invazive, care sa permita pacientilor o recuperare rapida. Sala de operatii este dotata si cu un sistem video care permite transmiterea in direct a interventiilor chirurgicale in sala de curs, oferind astfel studentilor si rezidentilor posibilitatea sa-si insuseasca mai bine metode si tehnici specifice diferitelor patologii.

Grupul GDF SUEZ este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice si de mediu. Filiala cea mai importanta a Grupului, GDF SUEZ Energy Romania, este activa in domeniile: furnizare de gaze naturale si electricitate, distributie de gaze naturale, productie de electricitate si servicii energetice. GDF SUEZ Energy Romania dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienti, gestioneaza o retea de distributie de 18.400 km si are aproximativ 3.850 de angajati. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a GDF SUEZ Energy Romania si reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie.

www.gdfsuez.ro     
www.energiepentrufaptebune.ro
www.facebook.com/energiepentrufaptebune

Asociatia Daruieste Viata

A fost infiintata in iunie 2012 cu scopul de a continua, intr-o maniera profesionista, demersurile de aparare a drepturilor pacientilor si de implicare in proiecte de strangere de fonduri. In noiembrie 2013, Asociatia Daruieste Viata a lansat Bursa de Fericire, platforma online de strangere de fonduri ce transparentizeaza investitiile companiilor sau persoanelor fizice in proiectele pentru dotarea si modernizarea centrelor oncologice din Romania. Pana acum, investitiile la Bursa de Fericire au depasit suma de 1.7 milioane de euro. Pentru mai multe detalii despre proiecte, dar si despre modalitatile de a investi in sustinerea pacientilor cu cancer, acceseaza www.bursadefericire.ro.

(P) Ce se intampla cand ajungi sa fii chiar tu un numar dintr-o statistica
(P) Ce se intampla cand ajungi sa fii chiar tu un numar dintr-o statistica
VIDEO PROTVPLUS.RO
aede
(P) A.E.D.E: "Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov ascunde documentele de autorizare ale poluatorului de la groapa Glina"
(P) Groapa de gunoi Glina, o nouă poluare cu iod radioactiv
(P)Lidl România şi-a îmbunătăţit cu 17% strategia de management al carierei în 2018 şi a obţinut certificarea "Top Employer"
Consumatorii Bergenbier sunt eroii pădurilor de brad
(P) Telekom joacă în prima ligă, cu o reţea mobilă foarte bună
(P) Mobiup propune primul configurator 3D pentru accesorii de telefoane mobile
cinstim binele
Tânăra din România care ajută una dintre cele mai sărace comunități din țară
Banca Transilvania: Noua taxă este o naţionalizare a profiturilor și va crea dezechilibre grave în sistemul bancar
Clever: premieră românească în Europa centrală în mobilitate urbană
Asociaţia "Mausi" a transformat un teren plin de gunoi din Galaţi într-un parc sportiv
30 de case recondiţionate în trei zile, prin proiectul "Colorează satul"
Femeia care găteşte după regulile "Slow Food" de 10 ani și vrea să formeze oameni