(P) Învață cum să alegi cel mai frumos covor pentru baie în locuința ta

Ultima actualizare: 31-05-2019 11:25
covor de baie

Se spune că baia ar trebui să fie un adevărat sanctuar al relaxării, locul în care te detașezi de toate problemele după o zi de muncă încărcată.

 

Acest spațiu atât de intim merită un decor pe măsură, atât din punctul de vedere al dotărilor, cât și al accesoriilor care dau culoare. Unul dintre accesorii este covorul, care, pe lângă rolul său practic, are o importanță covârșitoare în armonizarea decorului. Așadar, atunci când îți decorezi baia, ai grijă să nu creezi doar un spațiu special pentru spălat, ci și un loc în care poți să te retragi în tihnă și să fii tu însăți. În cele ce urmează, vei afla cum să alegi cel mai frumos covor pentru baie în spa-ul personal!

Caută un material de calitate

Atunci când alegi online un covor baie, e foarte important să acorzi atenție calității materialului din care este acesta confecționat. Gama de materiale utilizate la fabricarea covoarelor pentru baie este destul de mare, însă există o delimitare clară între materialele naturale și cele sintetice. Materialele naturale au avantajul de a fi confecționate din fibre naturale, nu sunt greu de întreținut și sunt disponibile într-o varietate de culori. Pe de altă parte, cele sintetice sunt mai ușor de curățat, au un preț mai mic, însă nu sunt la fel de rezistente. Indiferent de ce alegi, mizează pe calitate și caută modele antiderapante pentru a evita riscul alunecării în momentul în care se produce umezeală.

Alege un model subțire

Cu cât covorul este mai subțire, cu atât este mai ușor de întreținut. Vei putea șterge mult mai ușor apa de pe jos și îl vei putea spăla și usca mult mai repede. Alege un covor pentru baie dintr-un singur strat și nu uita să stabilești încă de la început dimensiunea dorită, astfel încât să se potrivească perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție în baie.

Acordă importanță stilului

De regulă, dacă baia ta este destul de simplă, în culori neutre sau foarte calde, e indicat să alegi un covor pentru baie pastel sau în nuanțe puternice. În schimb, dacă baia ta are o "personalitate" aparte și este în culori tari, cel mai bine ar fi să alegi un covor pentru baie delicat, în tonuri neutre, astfel încât să "îmblânzești" aspectul acestei camere.După ce ai ales covorul perfect, nu uita să acorzi o atenție specială îngrijirii lui. Atunci când vine vorba de mucegai, apa nu este singurul factor determinant. Studiile de laborator au arătat că obiectele cele mai predispuse la formarea mucegaiului din baie sunt covoarele murdare, care nu au fost întreținute corespunzător și s-au degradat în timp.

În alegerea celui mai frumos și practic covor pentru baie îți stă la dispoziție site-ul FAVI.ro, loc în care vei găsi o diversitate de modele la prețuri accesibile pentru bugetul tău. Intră pe site și comandă acum!

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO