(P) Inedit: Află secretele cafelei recomandate de cel mai apreciat barista din România

Ultima actualizare: 30-10-2019 16:58
OMV

Știai că o cafea bună nu e neapărat o cafea tare, iar una aromată nu are neapărat efect de trezire? Că un espresso are mai puțină cofeină decât o cafea lungă? Sau că, odată răcită, cafeaua își pierde din intensitatea gustului și al aromei?

Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre detaliile de care un specialist barista ține cont atunci când prepară orice cafea. E drept, cafeaua perfectă este cea preparată pe gustul tău, însă indiferent dacă obișnuiești să bei cafeaua simplă, sau cu lapte, îndulcită sau nu, recomandările unui specialist în cafea te pot ajuta să îți îmbunătățești experiența savurării cafelei.

„Unde să găsesc un barista, în fiecare dimineață?”, te-ai putea întreba. Ei bine, răspunsul îl găsești în cafenelele VIVA Café din stațiile OMV din toată țara, care au primit, începând din această lună, votul de încredere al celui mai apreciat barista din România: Paul Ungureanu!

După o analiză riguroasă a modului de preparare a cafelei și sesiuni intense de training pentru angajații VIVA Café, cafeaua VIVA primește votul de încredere al unui expert, de 5 ori campion campion național în prepararea cafelei (ultimul titlu fiind adjudecat în octombrie 2019) și locul trei mondial, premiat la competiția World Coffee in Good Spirits în 2015. Astfel, indiferent dacă ești pe fugă sau nu, la VIVA Café, în stațiile OMV, ai siguranța că te vei bucura de cafeaua care îți va face ziua mai bună!

O cafea bună are în spate o întreagă filosofie

Specialistul în cafea, Paul Ungureanu, crede că o cafea “bună” este cea preparată pe gustul clientului. „Când vine vorba despre cafea, putem spune că există milioane de rețete în lume, pentru că fiecare dintre noi o prepară după propriul gust. Spre exemplu, unii își doresc cafele mai intense în aromă, drept pentru care consumă espresso, fără nimic adăugat. Alții apreciază gustul cremos al cafelei cu lapte, îndulcită cu un pic de zahăr. La VIVA Café, înțelegem acest lucru, de aceea avem un meniu care conține o varietate de preparate pe bază de cafea VIVA, care satisfac exigențele tuturor iubitorilor de cafea” explică Paul Ungureanu.

Prin urmare, barista de top în România, Paul Ungureanu recomandă din această toamnă experiența completă a cafelei VIVA, care respectă întocmai rețetele și ritualul de pregătire al unei băuturi care să impresioneze prin gust și aromă.

De ce OMV? Pentru că atât expertul în cafea, Paul Ungureanu, cât și VIVA Café pun mare accent pe calitate în munca lor și își propun, zi de zi, să ofere o experiență frumoasă tuturor iubitorilor de cafea. Tocmai de aceea, peste 450 de angajați VIVA Café au fost instruiți de Paul, pe tot parcursul lunii octombrie. “Experiența sesiunilor de workshop-uri suținute în cafenelele VIVA Café a fost extrem de interesantă, de ambele părți. M-am întâlnit cu sute de oameni care au vrut să afle cât mai multe despre filosofia aflată în spatele unei cafele preparate ca la carte. Au fost foarte receptivi la toate ideile pe care le-am împărtășit și sunt convins că acest lucru se va reflecta în calitatea miilor de cafele VIVA pe care ei le prepară zi de zi, în stațiile OMV” spune Paul Ungureanu.

Despre cafeaua VIVA

La VIVA Café, cafeaua este mereu proaspăt pregătită dintr-o selecție de cele mai bune boabe, cultivate etic (fair trade) și prăjite în stil tipic italian. Măcinată pe loc, cu doar câteva secunde înainte de preparare, cafeaua VIVA din stațiile OMV este disponibilă într-o gamă variată de sortimente, de la Espresso simplu, dublu sau lung, până la Cappuccino, Caffe Latte, sau Latte Macchiato. Cafelele VIVA pot fi servite pe loc, sau „To Go”, exclusiv în stațiile OMV.

La VIVA Café se vând, în medie, 10 milioane de cafele într-un singur an.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO