(P) Iată cum te poate ajuta banda de alergat să tonifiezi musculatura abdomenului!

Dată publicare: 23-07-2019 17:19
Dată actualizare: 23-07-2019 17:23


(P) Iată cum te poate ajuta banda de alergat să tonifiezi musculatura abdomenului!

O bandă de alergat folosită cu regularitate în confortul propriei locuințe îți poate aduce numeroase beneficii

Acestea sunt creșterea rezistenței la efort, îmbunătățirea stării generale de sănătate și sculptarea trupului până la forma ideală, astfel încât poate fi soluția perfectă atunci când îți dorești antrenamente cardio eficiente.

O dietă corespunzătoare și o voință “de fier” sunt singurii factori ce vor influența decisiv succesul tău în a obține rezultatele pe care le urmărești, însă perioada de timp în care pot fi atinse obiectivele fitness pe care ți le-ai propus poate depinde și de alte aspecte. Dacă deja te antrenezi cu regularitate și ai o dietă echilibrată, însă ai atins un prag în ceea ce privește ritmul în care slăbești, rezolvarea este mai simplă decât îți imaginai: încearcă programele de antrenament de tip Tabata sau HIIT.

Cum să te antrenezi?
În cazul în care urmezi în fiecare zi aceeași “rețetă” de exerciții pe banda de alergat, după un timp vor apărea plafonarea și plictiseala, iar întârzierea rezultatelor îți va afecta încrederea și te va face să te întrebi dacă banda de alergat îți mai este de ajutor în lupta cu kilogramele în exces. Rezolvarea acestei situații este să alternezi atât antrenamentele, cât și exercițiile și intervalele din fiecare antrenament. Pe lângă faptul că fiecare antrenament va deveni în sine o nouă provocare sportivă, intervalele scurte și variate în intensitate îți vor asigura un parcurs rapid spre obiectivul vizat, fie acesta pierderea în greutate sau tonifierea musculaturii.

Fiindcă teoria nu ajută foarte mult dacă nu este urmată și de practică, în rândurile următoare vei putea descoperi un antrenament pe banda de alergat bazat pe intervale care te va ajuta să arzi rapid și eficient depozitele de grăsime din zona abdomenului. În plus, alternarea vitezei de alergare și a perioadelor de odihnă te va ajuta să îți menții mintea și corpul “conectate” la efortul fizic, astfel încât vei evita plictiseala.

Antrenamentul de definire a musculaturii abdominale
Acest program de exerciții de aproximativ 45 de minute pe banda de alergat îți va permite să arzi caloriile într-un ritm excelent, iar posibilitatea de a adapta viteza de alergare la condiția fizică pe care o ai în momentul de față este un detaliu foarte important, oferind versatilitate acestui antrenament.

Va trebui să te orientezi, pe parcursul acestei rutine, după viteza de alergare (măsurată în km/h) și după ritmul de efort perceput de corpul tău (REP - pe o scară de la 1 la 10). Inainte de a face primii pași, asigură-te că banda de alergat are o înclinație ușoară (nivelul 1), astfel încât să simuleze cât mai precis condițiile reale de alergare și să te protejeze de accidentări în zona tibiei. Iată ce trebuie să faci:

- 5 minute de încălzire la o viteză de 5 km/h - REP 1-3;

- 5 minute la 6 km/h - REP 4-7;

- 2 minute la 7 km/h - REP 8-10;

- 3 minute la 6 km/h - REP 4-7;

- 2 minute la 7,5 km/h - REP 8-10;

- 3 minute la 6 km/h - REP 4-7;

- 2 minute la 8 km/h - REP 8-10 și vei ajunge la jumătatea acestui antrenament pe banda de alergat;

- 3 minute la 6 km/h - REP 4-7;

- 2 minute la 7,5 km/h - REP 8-10;

- 3 minute la 6,5 km/h - REP 5-7;

- 2 minute la 8 km/h - REP 8-10;

- 3 minute la 6,5 km/h - REP 5-7;

- 2 minute la 8 km/h - REP 8-10;

- 3 minute la 6,5 km/h - REP 5-7;

- 5 minute de revenire la 5 km/h - REP 1-3.

Acest tip de antrenamente poate fi ajustat în funcție de condiția ta fizică și timpul pe care îl ai la dispoziție, însă nu trebuie să renunți niciodată la cele 5 minute rezervate încălzirii și, respectiv, revenirii, pentru a nu risca accidentarea. Dacă vrei să te bucuri și tu de avantajele exercițiilor de acest tip pe banda de alergat, intră acum pe Sport-Mag și alege-ți modelul potrivit nevoilor și stilului tău! Mai mult, acesta este momentul ideal pentru a profita de reducerile de sezon la toată gama de aparate fitness și echipament sportiv.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO