(P) Iată câteva trucuri pentru redimensionarea unei sufragerii mici, de apartament

infocasa.ro

Amenajarea unei sufragerii micuțe la bloc, devine o provocare pentru mulți dintre noi deoarece este locul din casă unde ne petrecem cea mai mare parte din timp.

De aceea, spațiul limitat trebuie să fie structurat cât mai inspirat, în așa fel încât, să reușească să ne împrumute din personalitate și în același timp, să ne satisfacă nevoile practice, specifice traiului de zi cu zi din viața unei familii. În rândurile următoare, specialiștii în amenajare casa de la Infocasa.ro îți vin în ajutor, prezentându-ți câteva idei și trucuri menite să-ți câștige mai mult din spațiul pe care îl ai la dispoziție, într-un mod armonios.

Secretul din spatele oglinzilor


Un living nu prea generos cu spațiul, prevăzut cu doar un singur geam, care te poate face să te simți ca în timpul unui atac de claustrofobie, poate fi salvat prin plasarea strategică a unei oglinzi mari în care să focalizezi lumina ce pătrunde în cameră. Astfel, datorită reflexiei, vei reuși să creezi senzația unei ferestre suplimentare. Adaugă tapet cu tipar continuu pentru a obține un plus de adâncime în combinație cu imaginea reflectată din oglindă.

Optimizează la maximum spațiile de depozitare


Alege obiecte de mobilier multi-rol și folosește-te de versatilitatea lor pentru a câștiga și mai mult spațiu. O idee foarte practică ar fi utilizarea unui dulăpior cu multe sertare care să poată fi folosit în același timp și pe post de măsuță de cafea sau utilizarea tabureților mici, în locul scaunelor voluminoase. De asemenea este indicat să optezi pentru dulapuri înguste, plasate de-a lungul camerei, pentru a avea mai multe spații de depozitare, dar și culoar suficient pentru deplasare.

Nu este obligatoriu să ai o canapea în sufragerie


Nu te va judeca nimeni dacă în locul unei canapele clasice, în jurul măsuței de cafea vei plasa doua sau trei fotolii mai compacte, dar la fel de confortabile. Iar dacă totuși îți este greu să renunți la ideea unei canapele, alege una de dimensiuni mai reduse și cu picioarele la vedere, pentru a obține un efect vizual mai aerisit.

Surprinde-ți invitații cu un șemineu decorativ


În living semineu? Da… Pe piața de specialitate este disponibilă o gamă diversă de șeminee decorative electrice sau cu bioetanol de tip casetă, ce pot fi încastrate direct în peretele camerei, fără să-ți ocupe spațiul, dar care sunt generoase cu livrarea de căldură, stil și personalitate, în acord cu preferințele de amenajare ale fiecăruia dintre voi. Modern, rustic, clasic sau shabby-chic, un astfel de obiect va deveni rapid piesa centrală a sufrageriei tale de la bloc și motiv de admirație pentru toți invitații tăi.

Mută natura înăuntru


La fel ca și în cazul tapetului și al oglinzilor, plantele decorative plasate in colțurile camerei sau în spatele scaunelor sau canapelei, reprezintă și ele o soluție perfectă pentru a conferi senzația de adâncime, unui living mic. Pe același principiu, la nivelul câmpului vizual, o piesa mare de mobilier care nu va fi plasată central, ci într-un colț al camerei, va oferi senzația de spațiu, prin golirea laturii opuse.

Pentru că știm că cea mai mare parte din viață ți-o petreci în interiorul casei tale, scopul nostru este să o facem cât mai plăcută cu putință, atât pentru tine sau familiei ta, cât și persoanei tale iubite. Nu trebuie să fii un decorator cu diplomă ca să te informezi corect și să aplici ideile noastre pentru a obține un spațiu spectaculos. Începând de la curățenie și soluții pentru diferitele probleme casnice, până la mobilă și decorațiuni, INFOCASA.RO este cel mai bun loc unde ideile tale se pot transforme din vis, în realitate.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Kozel, berea țapănă din Cehia, este partener principal la UNTOLD anul acesta
(P) Kozel, berea țapănă din Cehia, este partener principal la UNTOLD anul acesta

Kozel, berea țapănă din Cehia, este partener principal la UNTOLD anul acesta! Festivalierii s-au distrat și s-au bucurat de Kozel, berea premium lansată de curând și în România.

(P) Cât de mult îți place să faci surprize? Mastercard Premium îți vine în ajutor
(P) Cât de mult îți place să faci surprize? Mastercard Premium îți vine în ajutor

Bucură-te de oferta Mastercard Premium și arată-le apreciere celor dragi. Transformă discounturile de la fiecare achiziție în cadouri pentru ei.

 

(P) Stațiile Petrom și Poliția Română lansează Campania pentru siguranța copiilor pasageri în mașină
(P) Stațiile Petrom și Poliția Română lansează Campania pentru siguranța copiilor pasageri în mașină

Anul trecut, 2.159 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere de pe șoselele din Romania, deoarece nu au fost protejați cu sisteme de siguranță auto specifice, precum scaunul de copil sau centura de siguranță. 

Recomandări
”Lux” în Herăstrău. Oamenii au plătit avansuri de 100.000 € pentru apartamente, dar blocurile nu au ieșire la stradă
”Lux” în Herăstrău. Oamenii au plătit avansuri de 100.000 € pentru apartamente, dar blocurile nu au ieșire la stradă

În zona Herăstrău, din Capitală, una dintre cele mai scumpe piețe rezidențiale din țară, fiecare a construit după capul lui bloc după bloc, printre străzi înguste, sacrificând tot spațiul verde.  

Ce au găsit anchetatorii la adresa unui român acuzat de trafic de droguri de mare risc
Ce au găsit anchetatorii la adresa unui român acuzat de trafic de droguri de mare risc

Un bărbat de 43 de ani din Ploiești a aruncat drogurile în canalizare când s-a trezit cu ofițerii Antidrog la ușă.

Bulgaria a trimis în secret Ucrainei, prin România și Polonia, muniție ruginită. Reacția Kievului și a Bucureștiului | VIDEO
Bulgaria a trimis în secret Ucrainei, prin România și Polonia, muniție ruginită. Reacția Kievului și a Bucureștiului | VIDEO

În loc să ofere ajutor militar într-un mod oficial și transparent, Bulgaria a trimis în secret arme Ucrainei, prin România și Polonia.