(P) GDF SUEZ Energy Romania incurajeaza angajatii sa faca voluntariat


Ultimul update: Vineri 09 Mai 2014 06:57
Data publicarii: Marti 06 Mai 2014 12:25
Categorie: a
GDF SUEZ

Doar 20% dintre romani fac voluntariat periodic sau ocazional, spun datele ultimului Eurobarometru, din iunie 2011.

Ne aflam nu cu mult sub media europeana, care este de 24%, insa la distante considerabile de tari ca Olanda, Belgia si Luxemburg – unde voluntariatul este o activitate obisnuita pentru 57% dintre oameni sau ca Danemarca ori Finlanda unde 43%, respectiv 39% dintre locuitori se implica in comunitate.

ONG-urile au fost primele care au sprijinit si incurajat voluntariatul in Romania: desi au avut resurse limitate, au initiat constant programe de atragere a voluntarilor, campanii de promovare sau au facut lobby pentru obtinerea de sprijin guvernamental.

Tot ONG-urile au introdus in Romania conceptul de voluntariat corporatist pe care l-au imbratisat tot mai multe companii care au inteles importanta voluntariatului, responsabilitatii si solidaritatii si au inceput sa ofere constant angajatilor posibilitatea de a se implica in comunitate.

Este si cazul GDF SUEZ Energy Romania, ai carei angajati se alatura cu entuziasm cauzelor sociale sustinute de companie, fie ca este vorba de educarea tinerilor privind utilizarea surselor de energie, de participarea la evenimente sportive care sustin cauze sociale sau de renovarea caselor familiale din cadrul SOS Satele Copiilor.

Cea mai recenta actiune de voluntariat initiata de GDF SUEZ Energy Romania a avut loc chiar pe santierul Habitat for Humanity Romania de la SOS Satele Copiilor. Aici, 25 de angajati au muncit cot la cot cu specialistii Habitat for Humanity Romania, in cadrul proiectului de reabilitare a celor 12 case sociale in care peste 80 de copii vor descoperi, la finalul proiectului, ce inseamna bucuria unui camin frumos si primitor.
 

"Ne-am imprietenit cu Alex, Madalina, Serban si multi alti copii minunati pentru care SOS Satele Copiilor inseamna acasa. Ne-am bucurat enorm sa participam la actiunea de sambata in beneficiul lor si va exista cu siguranta o data viitoare, ocazie cu care ii vom cunoaste pe toti. Am facut asta pentru ei si ei sunt motivul pentru care vom reveni mereu gata sa dam o mana de ajutor", a declarat Iulian, angajat al GDF SUEZ Energy Romania si voluntar pentru programul “Totul incepe acasa!”.

Prin programul “Totul incepe acasa!”, derulat de GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ si Habitat for Humanity Romania, casele din cadrul SOS Satele Copiilor vor fi renovate si eficientizate energetic pana la finalul anului 2014. In fiecare casa locuieste o mama sociala, ce are in grija 6-7 copii. Casele au fost date in folosinta acum 20 de ani si nu au mai fost renovate de atunci, iar in prezent ele sunt intr-o stare avansata de degradare si au un consum energetic ridicat.

Contributia de 300.000 de euro a GDF SUEZ Energy Romania va imbunatati considerabil conditiile de locuit si de invatare pentru toti cei 134 de beneficiari: copii, parinti si asistenti sociali ce isi desfasoara activitatea in acest centru.

Programul „Totul incepe acasa!” face parte din platforma de responsabilitate sociala a GDF SUEZ Energy Romania, „Energie pentru Fapte Bune”, ce reuneste toate proiectele de implicare in viata comunitatii derulate de catre companie. Detalii pe www.energiepentrufaptebune.ro.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
publicitara
(P) Povestea gardului nostru sau cum am ales un producator
(P) Pompele submersibile pentru apa murdară și cele cu tocător - cum funcționează și aplicabilitate practică
(P) Lecția de stil - cămașa pe care cele mai multe dintre femei o consideră un must have al garderobei
(P) Încălțăminte stilată și formală – ce ar trebui să poarte o femeie la un business lunch
(P) Rompetrol Run and Care, cros caritabil pentru Hope and Homes for Children & Agent Green
(P) Vrei să te bucuri toată viața de un implant dentar? Iată cum să îl întreții!
IKEA Night Club Festival
(P) IKEA Night Club Festival: până pe 22 septembrie, in magazinele din Baneasa și Pallady, primul festival dedicat somnului
(P) Jocuri cazinouri online în cele mai bune cazinouri online românești
(P) RYDE – trotinete și scutere electrice care pot fi înmatriculate și conduse legal
(P) AllProWeb îţi arată cum te pot ajuta advertorialele să obţii mai mulţi clienţi
(P) Descoperă cele mai profitabile tipuri de pariuri sportive pe Betfair Exchange
(P) Ce este Detrical și cui este recomandat să-l administreze?