(P) Forța de muncă a viitorului necesită flexibilitate sporită: unde ar trebui să investească companiile în continuare

(P) Forța de muncă a viitorului necesită flexibilitate sporită: unde ar trebui să investească companiile în continuare

Forța de muncă adaptată mediului digital și răspândirea muncii hibride sunt noi factori determinanți pentru succesul unei companii.

92% dintre lucrătorii de la birou au declarat că un loc de muncă hibrid este de preferat în prezent formelor tradiționale de lucru care nu oferă flexibilitatea programului. Angajații au nevoie astăzi de libertatea de a lucra de oriunde își doresc, oricând doresc.

Pentru conducătorii departamentelor IT, această situație înseamnă că viitoarele decizii de investiții în infrastructura IT a companiei vor trebui să ia în calcul cu atenție satisfacția angajaților, scopurile și obiectivele companiei, indiferent de orizontul de timp.

Cel mai important obiectiv pentru organizații este să construiască o forță de muncă digitală, capabilă să lucreze oricând și de oriunde. Prin migrarea către o infrastructură în Cloud, capabilă să funcționeze în mod complet digital, prin eficientizarea soluțiilor tehnice și prin securizarea dispozitivelor conectate, liderii vor putea să-și propulseze astfel companiile, pentru o creștere puternică, constantă.

Construiește o fundație Cloud solidă

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

 

Transformarea digitală și planurile prin care aceasta trebuie realizată au fost devansate până în 2022, pe măsură ce companiile încep să răspundă la noua dinamică socială care a ajuns și în mediul de afaceri. În frunte se găsesc tehnologiile Cloud care devin foarte rapid fundația noilor procese de lucru care pun accent pe flexibilitate, a capacităților de integrare și a unei forțe de muncă distribuite în locații separate de distanțe mari.

Piața serviciilor Cloud a depășit deja piața serviciilor non-Cloud în 2020, iar această diferență va crește cu siguranță pe viitor, fiind estimată o dublare a acestui segment până în 2025. La baza acestei mișcări se află dorința companiilor și organizațiilor de a crește flexibilitatea și rapiditatea cu care pot răspunde la condițiile de piață în continuă schimbare, precum și din dorința de a se adapta rapid la noile tehnologii, din care amintim automatizarea și integrarea inteligenței artificiale în fluxurile de lucru uzuale.

Din acest motiv, Chromebook se impune ca fiind laptopul preferat de întreprinderi, cu o creștere semnificativă a vânzărilor de 13,5% în 2021 față de anul 2020. ASUS Chrome Enterprise Devices funcționează pe sistemul de operare Google Chrome OS, în loc de Windows OS sau Apple MacOS. Acest lucru se traduce prin date stocate direct în Cloud, beneficiile fiind capabilități de nivel Enterprise, securitate strictă, combinate cu economii semnificative la capitolul costuri și beneficii evidente pentru utilizatorul final.

Companiile ar trebui să nu piardă din vedere și transformarea angajaților în lucrători familiari cu paradigma de lucru în Cloud, pe lângă tranziția angajaților către instrumente bazate pe Cloud. Afacerile de succes ale viitorului sunt cele care nu numai că vor adopta infrastructura Cloud, dar își instruiesc și forța de muncă pentru a se bucura pe deplin de avantajele acestei mutări.

Simplifică fluxurile de lucru și soluțiile tehnologice utilizate

Pe măsură ce munca hibridă înlocuiește vechea normalitate, companiile se confruntă cu problema răspândirii angajaților într-un număr crescut de locații. Departamentele IT au nevoie de instrumente simple și eficiente pentru a putea monitoriza și controla de la o singură consolă de administrare numărul tot mai mare de dispozitive conectate, în mod facil, fără a crește volumul de muncă sau complexitatea acestui proces.

ASUS Control Center funcționează ca o consolă centrală cu funcție de monitorizare și control al echipamentelor hardware și a dispozitivelor din interiorul organizației, ținând departamentul IT informat privind nevoile de calcul și de securitate, menținând în același timp costurile la un nivel semnificativ mai scăzut.

În plus, au la dispoziție Windows Autopilot, un instrument unificat de gestiune a terminalelor care îmbunătățește procesele integrate. Toate dispozitivele ASUS sunt compatibile cu acest instrument de management simplificat care permite administratorilor sistemelor IT să configureze în mod automat noile dispozitive adăugate în rețea pentru o integrare ușoară și sigură în ecosistemul IT existent. Cu Windows Autopilot, dispozitivele pot fi configurate rapid pentru noi utilizatori, setările sistemelor pot fi modificate automat, fără a necesita intervenție, iar aplicațiile necesare pot fi încărcate fără a necesita vreo acțiune din partea utilizatorilor – un proces cunoscut și sub denumirea de zero-touch. Folosirea dispozitivelor de tip zero-touch nu doar că eficientizează procesele de gestiune a acestora, dar facilitează și munca hibridă prin procesul rapid de instalare și configurare de la distanță.

 

Simplificarea proceselor de reparații tehnice poate fi ușurată, de asemenea, prin intermediul serviciilor de tip Oriunde și Oricând, precum ASUS Service. O forță de muncă răspândită la nivel global trebuie să poată repara foarte rapid dispozitivele cu cât mai puține bătăi de cap posibil și fără timpi de așteptare. ASUS Service te asigură de faptul că angajații tăi se pot întoarce la lucru cât mai repede posibil, având la dispoziție peste 1.300 de locații de reparații și 20.000 de puncte de livrare în întreaga lume.

Investește în dispozitive sigure, puternice și durabile

Pe lângă simplificarea fluxurilor de management, departamentele IT trebuie să se concentreze și asupra dispozitivelor folosite. Până în 2024, cei care lucrează de la distanță vor utiliza cel puțin patru tipuri diferite de dispozitive pentru muncă, față de trei dispozitive, cât foloseau în 2019. Având în vedere numărul crescut de dispozitive gestionate de întreaga organizație, experiența de utilizare și securizarea informațiilor devin factori extrem de importanți. Cea mai rapidă soluție este aceea de a investi în dispozitive care pot fi utilizate în moduri flexibile, reducând, astfel, numărul total de dispozitive din cadrul companiei care trebuie gestionate.

Pentru a putea completa capabilitățile dispozitivelor folosite, organizațiile se pot îndrepta spre tehnologiile viitorului precum rețele 5G private. În acest sens, 77% dintre companii au declarat că sunt interesate de utilizarea rețelelor de comunicație private pentru a implementa 5G și IoT și țintesc beneficii variate precum controlul mai bun al rețelei (68%) și fiabilitatea îmbunătățită oferită de acest tip de rețea (64%).

ASUS ExpertBook B7 Flip este un laptop premium ce poate fi opțional configurat cu modul 5G care este gata să profite de rețele private 5G. Acest laptop oferă o conexiune de date ultra-rapidă, o rețea personală securizată care pune accent pe protejarea împotriva atacurilor cibernetice, un semnal puternic necesar pentru o conectivitate neîntreruptă, și confortul de a accesa servicii celulare 5G din, practic, orice locație.
Folosind dispozitive compatibile cu rețelele 5G private, întreprinderile îți pot îmbunătăți simultan atât viteza, securitatea, cât și lățimea de bandă pe care o au la dispoziție, oferind angajaților posibilitatea de a utiliza simultan cele mai noi tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, realitatea virtuală și augmentată și analiza avansată de date.

Planificare eficientă a bugetului

Este sigur faptul că impactul pandemiei Covid-19 va răsuna timp de mulți ani de acum încolo. Cu toate că nu cunoaștem încă toate implicațiile pandemiei asupra afacerilor, previziunile privind cheltuielile departamentelor IT indică ca și direcție principală investițiile în întărirea capabilităților companiilor în contextul răspândirii muncii hibride. Organizațiile care doresc să crească și să prospere pe viitor trebuie să îmbrățișeze trecerea completă la mediul de lucru digital.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români
(P) UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund. Noi oportunități de investiții pentru români

UniCredit Bank lansează platforma onemarkets Fund, aducând noi oportunități de investiții pentru piața românească, prin lansarea a 14 noi fonduri mutuale.

Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024
Opt cursuri și workshop-uri intensive și peste 20 de speakeri internaționali și români la GPeC SUMMIT 20-21 mai 2024

PRO TV și VOYO sunt parteneri media principali ai GpeC. Aflat la a 19-a ediție anuală, GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Digital Marketing din CEE și se va desfășura în București pe 20-21 Mai.

(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara
(P) Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara

Altex adaugă în rețeaua sa, de peste o sută treizeci de magazine, un nou magazin în Timișoara.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.